Ir tik daudz mīti, kā ir, kad strādā McDonaldā, kā tur patiesībā gatavo visus burgerus, kādā netīrībā mēs strādājot, ko tik mēs burgeros nebāžam, kādos taukos necepam gaļu.. bet tas viss ir tīrās pupu mizas, nekad nebiju vēl pieredzējusi tādu sterilitāti. Lasi tālāk rakstu, sapratīsi, par ko iet runa.
Kas notiek McDonaldā patiesībā?145
Sāksim ar to, ka ieejot pa durvīm uz savu darbavietu t.i. tieši gar virtuvi jānoiet (vismaz man), tu nekur nedrīksti vazāties apkārt, kur nu vēl virtuvē ar savu kājas purngalu pieskarties. Aizej, paraksties, un OBLIGĀTI ir jāuzvelk forma, ja nav, tad brauc atpakaļ uz mājām un paņem, bez tās tu nekur nevari doties. Formas Latvijā, atklāti sakot, ir diezgan šaušelīgas, bet nu..
Un vēl ir jau citi noteikumi.
Kad esi apģērbies, tev ir vispirms (nekādā gadījumā pēc) jāparakstās lodziņā pie atbilstošā laika, kad esi nomazgājis rokas. Un kārtīgi jāsaziepē rokas ar dezinfekcējošo līdzekli, tad mazgājošo. Rokas mazgājam karstā ūdenī, lai iznīcinātu pēdējos mikrobus. Nožāvējam pie žāvējamā aparāta.
Par šo te- aizmirsti. Ja sev vai kādam citam pieskaries- ej mazgāt rokas, tik pamēģini kko no grīdas pacelt- pa galvu var dabūt no vadības. Visu ar kāju pasperam zem galdiem, pēc tam palūdzam savākt zāles darbiniekam. Tā kā par to, ka McDonaldā neviens nemazgā rokas ir pilnīgas muļķības.
Strādāju principā tikai virtuvē- taisu liellopa burgerus, tāpēc par šo varēšu pastāstīt daudz vairāk.
Tātad, sāksim ar gaļas cepšanu. Strādājam uz šāda tipa griliem (pašsaprotami). Grili vienmēr ir tīri, visi gaļas tauki vai piededži momentāli tiek notīrīti, grils ik pa laikam nomazgāts (bieži nevajag, gaļa nav tad pārāk kvalitatīva). No saldētavas gaļu ņemam tikai un vienīgi ar cimdu, kuru pēc gaļas uzlikšanas uzreiz izmetam.Tātad, cepjot nepievienojam nekādus taukus. Vispār. Tie tauki, kas ir pašā maltajā gaļā, arī tur ir. Tas ir tāpat kā mājās cept kotletes uz tik labas pannas, ka eļļu nevajag. tiešām.
Nekādu nelikumību. Un nevajag te d****, ka ja kur gaļa nokrīt, tad paceļ un vnk uzliek. Par tādu darbību tu esi jau gandrīz momentāli atlaists.
Un pie grila ir super viegli apdedzināties- īpaši tīrot vai mazgājot. Neviens no kolēģiem (izņemot tie, kas tik pie kases dabūjuši strādāt) vēl nav ticis sveikā.
Arī maizītes ir jāapcep pareizajā režīmā, pareizi sakārtotas (nemācēšu pateikt, kā tieši jābūt, bet vnk ir katrai bulciņai jābūt tā un tā, tpt kā gaļai). Ja kkas nav tā kā vajag- tad norakstam. Visam jābūt perfektam.
Arī super viegli apdedzināties.
Tālākais process- garnēšana. Vispār, diezgan sarežģīti, jo kamēr rokas nav iestrādājušās un pie katra burgera sastāvdaļām vēl ir jāpiedomā, tad ir grūti, jo aptuveni 8 burgeri jānogarnē aptuveni 30sec laikā. Un nenāk jau pa vienai paplātei. Un nenāk jau tā, ka visi ir vienādi čīzi, citam bez gurķa, citam bez sinepēm utt. Un tad atceries, kur tu liki īpašo čīzu. Vot tas ir jautri, bet to vnk ir jādara.
Un ja neesi pareizi sagarnējis, esi kko piemirsis pielikt- norakstam. Pašiem pilnīgi nekas nepaliek, nopietni.
Un tad vēl ir visi chickenburger, fishburger utt. To gaļu gan, teiksim tā, vāra eļļā, notecina, uzliek taimerīti, liek siltumā, lai neatdziest. Taimeris beidzas, bet gaļa vēl stāv- noraksta.
Vienīgi BOPā (tā sauc staciju, kurā taisa šīs lietiņas) strādā 1 cilvēks un tas ir dāāāudz smagāk kā strādāt virtuvē, kur parasti ir 2-4cilv, parasti jau 2.
Šādos te mērc nagetus, fileju priekš chickenburger utt.
Vēl varētu pateikt to, ka visās saldētavās ir noteikta temperatūra, kura nedrīkst būt ne zemāka, ne pārāk augstāka.
Pagaidām nekas nenāk prātā, ko varētu vēl pastāstīt. Jautājumi?