local-stats-pixel fb-conv-api

Vai mēs esam vieni?73

646 3

Mūsu galaktikā ir kādi 400 miljardi zvaigžņu, bet redzamajā visumā, vismaz tik pat daudz citu galaktiku. Pateicoties neseniem atklājumiem, zinātnieki uzskata, ka ap nospiedoši lielāko daļu no šīm zvaigznēm riņķo planētas un daudzas no tām ir līdzīgas mūsējai. Mūsu galaktikā vien, aptuveni 40 miljardu planētu varētu būt Zemes izmēra un glabāt dzīvības šūpuli – šķidru ūdeni. Vai šie skaitļi ir pārāk lieli, lai mēs uzskatītu sevi par unikāliem, vienīgajiem šī visuma inteliģentajiem iedzīvotājiem?



646 3 73 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 73

0/2000

Vai esam vieni - neatbildēts jautāums, uz ko pat Repše nevarēja atbildēt. Ceru, ka neesam vieni.

Ja cilvēces mūžs attiecībā pret Zemi ir kā sekundes pret diennakti, kā arī pati Zeme uz Visuma fona ir nesen dzimusi, tad es nebrīnītos, ka tuvāko svešo radio signāli mūs būtu sasnieguši, kad Zeme bija lavas bumba, bet tad, kad parādījās civilizācija, šie svešie jau sen būtu pametuši saziņu ar radio signāliem, dodot priekšroku, teiksim, kvantu saziņai. Ja tuvākie svešie ir ļoti attīstīti, varbūt viņi ir uploadojušies kādā kvantu internetā, tīklā, serverus izmētājot visās neapdzīvotajās planētās, tādējādi ceļojot ar gaismas ātrumu vai ātrāk, piedevām nepieredzot fiziskas sāpes vai ierobežojumus. Idejas var būt visādas. Esmu pārliecināts, ka īpaši attīstītās civilizācijas nemaz neprotam saskatīt kā baktērija nesaprot, ka esam īpaši attīstīta civilizācija. Piedodiet, bet cilvēks pirms 50 gadiem teju neko neprata pareizi paredzēt par mūsdienām. Ja kāda tuvā civilizācija ir priekšā kādus 10 000 gadus, tad es stipri šaubos, ka viņi dzīvo tik ierobežotā vidē kā mēs, kur skābekļa un slāpekļa attiecība ir strikti noteikta, kur gaisa mitrumam ir jābūt noteiktam, kā arī vides temperatūrai jābūt draudzīgai. Ja mēs nespējam paredzēt precīzi tālāk par savu degungalu, tad varētu padomāt, ka kaut ko saprotam no īpaši attīstītajām civilizācijām. Kā arī - mēs radio signālus pārraidām aptuveni gadsimtu un sen jau domājam par citām alternatīvām, ņemot talkā kvantu mehāniku. Mums radio ēra, manuprāt, būs īsa. Uz Visuma dzīves fona tas ir kā oda dūriens cilveces mērogā, tāpēc nedomāju, ka tieši tajā mazajā periodā, kad pārraidām signālus, kāds citur tieši tad klausīsies.. Radio saziņa citiem būs pārāk novecojusi metode, citi turpretī tik tālu nebūs tikuši.

Tātad rezumē - domāju, ka Visuma mūžs ir pārāk liels un mūsu eksistence ir pārāk īsa līdz šim, lai spētu mēs citiem pastāstīt par mūsu eksistenci. Tas ir tāpat kā ja es tagad atvēršu savas dzīvokļa durvis un tieši tad tuvumā būs kāds cilvēks trepju telpā, ko es varētu paaicināt uz tasi tējas. Un tam cilvēkam ir mani jāsaprot, bet man viņu ir jāatšķir no nedzīvā.. sadales skapja. Tik jocīgi, ka neviens nav pie mūsu durvīm klauvējis, bet varbūt pie vainas ir milzīgie attālumi.

Lai nu kā, esam tikko izveidojusies pērtiķu suga. Varbūt viņi mūs apciemoja, kad lēkājām kokos, varbūt otro reizi neviens te negrib pēc tik īsa laika otro reizi braukt kā cilvēks nebrauc uz Mēnesi. Nezinu, taču zinu to, ka radāmies kā cilvēce tikai nesen, nesen atklājām auto un nesen sākām sazināties bez fiziskas klātbūtnes. Kā arī vēl aizvien dusmās mētājam priekšmetus kā primāti un smejamies par bārdainām sievietēm kā viduslaikos. :)

29 2 atbildēt

Man patīk daudz domāt par visvisādām teorijām kāpēc mēs esam, utt... Uzskatu, lai arī, kas tas būtu tas uz šīs zemes nav pierādāms. (tā tas ir domāts). Reku viena no manām teorijām.

 

Tādad teorija var skanēt mazliet egoistiska, bet nu šī pasaule ir izveidota man. Pag, pag, nepārprotiet. Iedomājieties paralēlās dimensijas.(Jūs tādām ticat?) Pieņemsim, ka katra paralēlā pasaule ir kāds cilvēks. Tie esam mēs - visi. Katra tā pasaule tak ir citāda vai ne? Nu un katra tā pasaule ir radīta katram atsevišķi un tāpēc mēs te esam. Kāds ir tā mērķis? (*brīdinu* aizies dīip shit bullshits... ;D) Mēs šeit esam dēļ tām paralēlajām pasaulēm, bet patiesībā mēs varētu būt iespējams cilvēki, iespējams kāda cita dzīvības forma citā pasaulē, kas tiek nosūtītas uz šīm ''paralēlajām pasaulē'', lai šeit izpildītu šīs dzīves mērķi vai kādu uzdevumu. Tad iesaistās nāve. Pēc manām domām, manas teorijas, tas ir tikai veids kā aiziet, un mēs aizejam tikai tad, kad esam izpildijuši šo ''mērķi'', ''uzdevumu''. Nav nejaušu nāvju, jā varbūt izklausas skarbi, bet tā es domāju. Visi cilvēki, kas sasnieguši mērķi vienkārši aiziet, bet veids kā viņi aiziet - tā gan ir sakritība! Cik cilvēki ir izdzīvojuši ko tādu, ko nevajadzēja un cik ir miruši šķietami negaidīti, iespējams dumjas nāvēs... Pēc tā mēs nonākam ''istajā'', ''galvenajā'' ķipa ''pasaulē''... nemāku aprakstīt, bet nu tur mēs apkopojam vai da jebko izdaram ar šo informāciju, jo nu, es nezinu visu, ja....  Bet nu jā, tālāk tiri bir, fig viņ zin, kas notiek un tad saņemam jaunu uzdevumu un priekš mums tiek izveidota jauna paralēlā pasaule un mēs dzīvojam šo zemes dzīvi, ko mēs saprotam kā pašsaprotamu lietu un viss ārpūs mūsu zinību robežām neeksistē, jo tas neesot izskaidrojums...

8 1 atbildēt

Es arī domāju ka mēs nēsam vienīgie fenomeni..

Taču uz jautājumu kapēc neviens ar mums nesazinās ir daudz atbilde.

1) Viņi iespējasm vēl nav izlīduši no alām

2) Viņiem iespējams jau ir tāds attīstības un apziņas līmenis, ka mēs vienkārši nēesam intresanti.

3) iespējams ka ir jau sazinājušies taču valdības to no mums aktīvi slēpj

4) Tās ir dzīvības formas citādas kā mēs to iedomājamies, iedomājieties ka dzīvības forma ir kā akmenis, ko gan mēs varētu runāt ar akmeni, vai dzīvības forma ir kā dūmi, vai kā elektrība... Respektīvi pamatā nav ogleklis.

Man domāt cilvēcei ir jāsasniedz vēl noteikt līmenis, ir jābeidz ziedot resursus, savējo slaktēšanai ( kur aiziet fantastiski līdzekļi) Un jāsāk nopietnio pievērstie šai tēmai, ka tiešām ensanāk kā sūdīgā bojevikā neatbrauc zaļie cilvēciņi un pārsteidz mūs ar nolaistām biksēm, vai arī lai mēs gluži vienkārši neatbaidītu no sevis..

3 0 atbildēt

Kā es šo vēl agrāk nebiju lasījis? :O Manas domas sekojošas:

1) Neesmu ezotērikas piekritējs, bet, viņuprāt, Visums mudž no dzīvības. Man kaut kā intuitīvi gribas tam piekrist. Apzinoties jau rakstā uzsvērto Visuam izmēru, tur ne tik vien dzīvība ir iespējama, bet pat tādas formas, kas Kameronam pat sapņos nerādās.

2) Man, personiski, nevisai korekti šķiet meklēt dzīvību t.s. komforta zonās. Dzīvība tīri teorētiski var pastāvēt da jeb kur visumā (te faktiski jādefinē, kas ir dzīvība). Piemēram, ļoti attīstītākām formām var pat nebūt vieliska ķermeņa, augsti attīstītas var mitināties kosmosā apdzīvojamās stacijās, uz šķietami neapdzīvojamām planētām var veidoties organismi, kas pēc klasiskās organiskās ķīmijas nav iespējami. Te pat uz zemes ir atklāti mikroorganismi, kur fosfora vietā ir arsēns, kas tiek uzskatīts par indi jebkuram bioloģiskam organismam, jo izjauc organisma ķīmiju atomu līmenī.

3) Pilnīgi noteikti uzskatu, ka attīstītā dzīvība Visumā nav agresīva!! Pirmkārt, tāpēc, ka tam nav racionāla pamata. Visumā matērijas un enrģijas ir pāri pārēm, faktiski neizsmeļama. Nav nepieciešams kādam darīt pāri, lai kaut ko iegūtu. Nav NEKĀDA racionāla pamata kādam mūs kolonizēt, ja vien tas kāds nav cilvēku attīstības līmenī. Ja Visumā ir augsti attīstītas būtnes, tām, iespējams, nevajag dzelzs kārbu, lai pie mums nokļūtu, tiem nevajag kādu nolaupīt, lai to izpētītu. Saprotot, ko jau spēj cilvēks organiskajā sintēzē, skaitļošanā un modelēšanā, tad var noajust, ko spēj miljons gadu attīstītāka dzīvība. Pats Visums ir ļoti agresīvs. Uzskatu, ka kosmiskais zoodārzs tiek ļoti uzmanīts un saudzēts.

3 0 atbildēt

Zinātnieki meklē planētas kas ir līdzīgas mūsējai, kur ir ūdens, siltums utt.  Bet kapēc viss tiek meklēts pēc viena principa? Varbūt Pastāv dzīvības formas kurām ūdens, siltums nav vajadzīgs, kuras izdzīvo lielā aukstumā....   emotion

4 2 atbildēt

Interesants raksts :) Ancient aliens daļa patiesības jau tur bija.. Bet kopumā ir egoistiski domāt, ka esam vienīgie plašajā visumā.. 

3 1 atbildēt

Ideāli, patīk šī tematika un viemēr esmu ticējis citu eksistencei. Uztaisi rakstu par AREA 51 varbūt?

2 0 atbildēt

Naivi ir domāt, ka esam vienīgie un pārākie. Protams, ka eksistē arī kaut kas cits...

1 0 atbildēt

Labs raksts, patīkami lasīt, taču vārdam kontroversiāls ir ļoti labs latvisks vārds-pretrunīgs.

1 0 atbildēt

Mees neesam vieniigie, balstoties uz to ka man ir draugs citplaneetietis. Vinam vards ir Juris.

1 0 atbildēt

Vispar tikai idiots doma, ka esam vieni, un ka ir dievs!!! 

2 1 atbildēt
Visi kas atkal šeit nezin kāpēc piepin Dievu - ja tic Senajai Ēģiptei, Persijai, Antīkajai Grieķijai, tad Dievs ir domāts citplanētietis, jo daudz kur pieminēts, ka no debesīm nolaidusies zelta ratnīca no kiras izkāpuši dievi. Pēc šā loģiski domājot nozīmē, ka Dievs no bībeles un mitoloģijām mūsdienās var tikt traktēts kā citplanētietis.
0 0 atbildēt

Priki man aizbrauca!!! lai nerastos lieki jautajumi par infu! tvaiks mani negaida, jelgava nee, d - pils ari ne.. Jo nav to vertas manas acis... Es psihenes pats lienu meklet sadus fruktus ka es... Ja ir sie dirseji kas netic,,, saku tiem uz reiz - Zinu ko melshu, zinu ko dirsu... Bez naida kurinasanas.. Jo es ari neeesmu kaut kads jukusais! Raxtiba neliecina par manu intiligenci, bet gan thnikas problemam... Dators netirs!!!

0 0 atbildēt

Es neesmu viens, es esmu precējies!

0 0 atbildēt

Ir fizisā pasaule, un spirituālā. Fiziskā pasaule ir kur mēs dzīvojam, bet spirituālā ir kur atrodas debesis, elle utt. Ari citplanetieši nodarbojas ar meditāciju un kaut ko līdzīgu lai attīstīstu savus garus. Ja balstās uz masu sazvērestību faktiem tad Annunaki nevēlas lai mēs attīstītos spirituāli , jo ja tā notiktu, viņi mūs vairs nekontrolētu.

0 0 atbildēt

Varbut nemaz nevajag meklet, mosh vini nav ipasi draudzigi. Un nevajag iespringt uz udeni, viniem nav jabut kaa mums, mosh vinu organismos udens nemaz nav vajadzigs.

0 0 atbildēt

Tas jau nekas ka tavā pievienotajā video materiālā ir FBI pirksts uzlikts, kura ir viena no ASV lielākajām sazvērestību līdzdalibnieku organizācijam.

0 0 atbildēt

Samierinities mēs esam vienīgie. Mēs nomirsim un būs melna bilde. Mūs neglābs ne ciplanētieši, ne muhameds, ne dievs. Mēs visi pastāvam matriksā, mēs esam augi, kuri izaugs un tad tiks novākta no mums raža. Tā mēs esam audzināti un tā ir iekārtota šī pasaule. 

1 1 atbildēt

Patiesība ir TUR ārā.

0 0 atbildēt

Viens slavens reliģiozais ''zinātnieks'' teica ka nav jēgas meklēt citplanētiešus,jo viņi visi nonāks ellē.Kapēc?Jo jēzus nāca uz zemes un tieši uz zemes nesa Dieva vārdu,bet nejau uz cvitām planētām.Tātad citplanētieši neko nezinās par Dieva vārdu un viņi nonāks ellē.Visiem fanātiķiem tas likās labi izteikts arguments,viņi visi sūdzējās uz NASA,ka bezvērtīgi tērē naudu,jo tak citplanētieši tikuntā ellē nonāks...

0 0 atbildēt