local-stats-pixel fb-conv-api

Krievijā šis video ir aizliegts154

2744 29

Pievienoju tulkojumu cilvēkiem, kuri ne tik labi saprot krievu valodu. Tie, kuri saprot labi, var nepūlēties lasīt, bet uzreiz ķerties pie video skatīšanās.

""" """ """

Kauns. Kauns būt krievam. Nekad nebiju domājis, ka tāda frāze ienāks prātā. Mums taču jau kopš bērnības ir mācījuši lepoties ar savu valsti. Vispirms ar PSRS, tad ar Krieviju. Mūs vienmēr ir mācījuši, ka krievs nav agresors, un krievi nekad neuzbrūk pirmie. Mēs, krievi, vienmēr esam jutušies kā vecākais brālis, kas gatavs grūtā brīdī pasniegt palīdzīgu roku brāļu slāvu tautām. Tā bija...

Tā bija, kamēr mūsu brālīgajā rokā neparādījās nazis, kuru mēs iedūrām brāļu, ukraiņu tautas mugurā. Un viss, pasaule sagriezās kājām gaisā. Visa mūsu vērtību sistēma sabruka. Jo kā gan lai aptver vārdu salikumu "Krievijas okupācijas spēki"? Kā lai samierinās ar mūsu karavīru iebrukumu Krimā, kā lai samierinās ar Putina meliem? (Sākotnēji Putins uz jautājumu "vai Krimā atradās Krievijas okupācijas spēki atbildēja - "nē, tie bija vietējie pašaizsardzības spēki", taču pēc laika atzina, ka tur atradušies Krievijas karavīri.) Kā krievu karavīri var karot pret ukraiņiem, par vairogu izmantojot ukraiņu sievietes un bērnus? (aculiecinieku liecības no Krimas - ukraiņi bija gatavi mirt, aizstāvot savu karogu, bet krievu karavīri ielenca bērnudārzu un paziņoja - "ja nenoliksiet ieročus, ieiesim pie bērniem"...)

Esmu krievs. Taču tagad frāzi "esmu krievs" var teikt tikai čukstus. Es kaunos. Man kauns, ka esmu krievs. Paldies, Vladimir Vladimirovič Putin.

Mēs esam pieraduši apvainot amerikosus (amerikāņus), taču tagad pierodam apvainot arī haholus (ukraiņus). Laut gan patiesībā slepus apskaužam gan vienus, gan otrus. Un viss tikai tāpēc, ka Putins baidās. Ukrainā taču notika īsta revolūcija. Putins ieraudzīja nesalaužamajā ukraiņu garā draudus savam režīmam. Un tad ieslēdzās nepatveramu izmēru melu mašīna ukraiņu revolūcijas diskreditācijai. Putins izveidoja no mums, krieviem, dumju cūku baru. Jo fantastiskāki ir meli par notikumiem Ukrainā, jo vairāk krievu tauta notic Putina propagandai. Un galu galā - Putins ir panācis savu - mēs, krievi, uzskatam ukraiņus par saviem ienaidniekiem. Mūs pārliecināja, ka mītiskie Banderieši ir ikdienas realitāte Ukrainā. Kauns būt krievam, jo, ja mums pateiks, ka Ukraiņi brokastīs ēd krievu jaundzimušos, mēs noticēsim arī tam.

Tikmēr mūsu valsts krīt īsta fašisma bezdibenī. Mēs neslēpjam savu rasismu un neiecietību pret cittautiešiem. Un ar lepnumu nēsājam svastiku, attaisnojot to ar slāvu saknēm. Bet mūsu prezidents iet vēl tālāk - aizņemas iekšējās politikas stratēģiju no Ādolfa Hitlera, un pat citē viņa izteikumus. Bet Krievijas propaganda atbilst vislabākajām Gēbelsa tradīcijām.

Putins ir iesācis īstu karu pret Ukrainu. Taču mēs, krievi, to nezinam, jo pa televizoru mums neviens to nav pateicis. Mūsu acīs Putins ir varonis - krievu zemju apvienotājs. Mums ne prātā nenāks, ka šo karu viņš uzsācis, lai mēs nekad neaizdomātos par to, cik viņš ir nozadzis.

Kauns būt krievam. Kauns par zema līmeņa valsti, kas patiesībā ir tikai liela degvielas uzpildes stacija. Kauns pirkt graudus Ķīnā, kamēr pašiem ir miljoniem hektāru pamestas, auglīgas zemes. Kauns par iznīcinātajām rūpnīcām, un par visur esošo zagšanu un kukuļņemšanu. Kauns, ka goda un cieņas izjūta ir zaudējusi jebkādu nozīmi. Un ja vārds "gods" kaut ko nozīmētu mūsu prezidentam, viņš, kā īsts virsnieks, būtu nošāvies jau pēc "nord-ost". Un tad Krievijai varbūt būtu iespēja. Bet pagaidām kauns. Kauns būt krievam.

Autors - Dmitrijs K., Žurnālists, Maskava.



2744 29 154 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 154

0/2000

Šo video derētu noskatīties dažam labam Putina dirsā līdejam te pat spokos

205 7 atbildēt

Ja katrai tautai jādzīvo savā valstīt, tad tava mīļā Krievija ir jāsadala daudzās mazās daļās.

147 1 atbildēt

Lielāku bezsakaru neesmu lasījis. Neko nesapratu.

121 1 atbildēt

Tu gribēji teikt, ka esi Krievijas patriots, ja?

117 1 atbildēt

Breds Pits?

115 0 atbildēt

pilnīgi piekrītu virsrakstā apgalvotajam!

(sākotnēji virsraksts bija "kauns būt krievam").

110 4 atbildēt

Ja Putins turpinās tādā pašā garā, tad tiešām normālie krievu tautības pārstāvji baidīsies atklāt savu tautību, baidoties no nicinājuma. Jau tagad pasaulē krievi ir zaudējuši savu reputāciju. Putins ir Krievijas tautas pārstāvis, līdz ar to, kā sevi parāda viņš, tā pasaule uztvers krievus.

90 4 atbildēt

LEOMAR... tu nesi normāls...

....bet paši ukraiņi pie tā vainīgi , nebūtu maidana , nebūtu lieko upuru , nebūtu vardarbīgas iejaukšanās, nebūtu arī aneksijas....

Ja nebūtu maidana nebūtu padzīts lielākais valsts IZZADZĒJS, krievijai nebija tiesības iejaukties kaut vai būtu 10x maidani, kur nu vēl okupēt svešas valsts teritoriju! 

Izslēdz savu TV un sāc domāt ar galvu emotion

64 5 atbildēt

Tu netici, ka ir arī krievi, kuri ir pret Putinu un viņa politiku? Domā, ka visi krievi ir vienādi?

40 0 atbildēt

Viegli manipulējams aitu bars ir tādi, kā tu, kas paļaujas uz informāciju, kas nāk no Kremļa pilnīgā kontrolē esošiem kanāliem. Iegaumē, ka Eiropas kanāli, tais skaitā Latvijas kanāli ir neatkarīgi, un piedāvā vispusēju informāciju no dažādiem avotiem. Kamēr Krievijas kanāli sniedz sagrozītu, melīgu informāciju, un noklusē faktus, lai informāciju parādītu pēc iespējas pozitīvākā gaismā nostādot Krieviju un Putinu. Citiem vārdiem - propaganda. Cik žēl, ka tādi, kā tu uzķeras.

Un ko tu jauc iekšā Ameriku? Visi zin, ka amerikāņi ir imperiālisti un darbojas savās interesēs. Bet mums noteikti labāks sabiedrotais ir ASV, nekā Krievija, jo Krievija jau pierādīja, ka tai reizumis labpatīk iedurt nazi mugurā sabiedrotajiem. Un ASV vismaz necentīsies mūs asmilēt.

33 0 atbildēt

Kāds sakars vispār ar ASV? Visi zin, ka viņi ir iekarotāji un imperiālisti.

Izskatās, ka te lielāko daļu nereģistrēto komentu raksta kāds apmaksāts krievu propagandists.

33 1 atbildēt

Neatkarīgos novērotājus jau prokrievu seperātiskti bija sagūstījuši, ne? Un citus - notrieca šiem helikopteri. Atver acis.

30 0 atbildēt

Viennozīmīgi pluss, žēl tikai, ka Krievijā šis video ir aizliegts, jo redz, varai jau nepatiks, ka kāds runā patiesību. Salīdzinot Vāciju ar Krieviju, vācija vismaz veica repatriāciju galu galā, t.i. baltvācus aizsūtot atpakaļ uz Vāciju, bet Krievija, acīmredzot, to negrasās darīt... Ukrainas gadījumā izskatās, ka notiek pēc scenārija= Kur esam mēs, tur ir Krievija, un vienalga, kas ir pamatnācija. Un ja kāds domā pretoties un nepieļaut militāro agresiju no pavisam citas valsts puses= tad viņš, redz ir fašists, jo aizstāv savas tautas(nevis krievu) intereses... Žēl, protams, ka Ukraiņiem nākas ko tādu piedzīvot. Bet līdz ar to Krievijai lojālo Slāvu tautu paliek arvien mazāk. Pieļauju pat iespēju, ka tagad Krievijai Lojālās tautas eiropā, no slāvu tautam, varētu būt Serbi un Baltkrievi.  

30 1 atbildēt

Esi dzirdējis - "no diviem ļaunumiem izvēlēties mazāko"? Skaidrs, ka ASV ir savas intereses Ukrainā, tam nav šaubu. Arī viņiem vajag naftu, gāzi. Arī viņi ir imperiālistiski iekarotāji, taču viņi uzvedas daudz humānāk, un iekaroto zemju ļaudīm nekas būtiski nemainās, kad jeņķi ieliek savu valdību.

Un tu tiešām tici, ka Ukrainas, Doņeckas apgabalos cilvēki pēkšņi sagribēja karu, sagribēja kautkādu mistisku pievienošanos Krievijai, kaut labi apzinājās, ka tas izpostīs visu tautsaimniecību, un būs daudz mirušo? Tu tiešām tici, ka Kijevā pie varas ir "fašistu hunta"? Ja jā, tad man ir žēl tevis, tev savu smadzeņu vairs nav.

29 1 atbildēt

Mīlot savu valsti varu teikt tikai vienu: Nevis krievi ir vainīgi, bet Putina atbalstītāji, kas ir dažādu tautību, nekļūsim tādi paši vainojot tautu kādas deģenerātu daļas deļ, jo Krievijām viņiem gluži nav pieejama demokrātiska izvēle.

21 0 atbildēt

Ja ukraiņi ir zvēri, tad kas ir krievi? Papēti cik kaukāziešu gada laikā tiek Krievijā nogalināti, piekauti viņu nacionalitātes dēļ? Tieksi, ka tie melnie čurkas nav cilvēki, jo uzvedas kā lopi? Kā krievi uzvedas citās valstīs? Kāpēc krievi ir visnemīlētākie tūristi pasaulē? Jo arī uzvedas kā lopi!

Bet tādi nav visi krievi, tā ir degradētā sabiedrības daļa, tā pat kā daļa kaukāziešu, ukraiņu, latviešu un citu tautu pārstāvji! Tas ka politiķi šķeļ tautu, dalot cilvēkus uz Ukraiņiem-Krieviem, Latviešiem-Krieviem, Kaukāziešiem-Krieviem, nenozīmē, ka visi cilvēki ir tādi. Jo īpaši Ukraina, kur gadiem krievi brīvi var runāt savā valodā, vietējā tv skan krievu valoda, praktiski visi ukraiņi māk runāt krieviski. Tas, ka par ukraiņiem spried pēc dažiem idiotiem un propogandas, parāda, ka pats neesi labāks par tiem bonderoviešiem, nacistiem utt

16 0 atbildēt

Mūsdienās medijiem ir vislielākā vara - viss ko un kā valstī stāstīs, tam arī cilvēki ticēs, neviens īsti neinteresējas kā lietas grozās patiesībā un kā tiek runāts otrpus robežas. Tas, kā Krievijā tiek nozombēta tauta ir vienkārši unikāla meistarība, un ļaunākais ir tas, ka tas viss tagad laužās pie mums Baltijas valstīs iekšā, kā tiek dalīti latvieši un krievi. Lai vai kāda Tev izcelsme, valoda un kultūra, ja vien Tu cieni zemi pa kuru staigā, Tu vienmēr būsi daļa no Latvijas vai kādas citas valsts kurā dzīvo - sapīgi ir raudzīties, kā mēs no iekšienes savā starpā tiekam kūdīti, kaut arī visu dzīvi esam pa vienu zemi staigājuši. Bet redziet, kaut arī cik stulbi neliktos Putina meli un rīcība - tas viss darbojas! Kamēr vien Eiropa kopā ar ASV nepielietos spēku, nedomāju, ka Putins pats no sevis rimsies. Mēs letiņi esam sprigani patrioti, un ticu, ka īstajā brīdī mēs spēsim atkal aizstāvēt savu valsti un brīvību - diemžēl mūsu valdība vien ir un paliks kā marionete starp citu lielo kungu balsīm.

13 0 atbildēt

Mūsdienu pasaulē ir tik dīvaini noraudzīties ,jo katras valsts mēdijos  tiek palaista dažāda propoganda

12 0 atbildēt

Autoram vai nu lapsene iekodīs, vai lifts šahtā nebūs...  Vai laupītāji nošaujot nolaupīs baltmaizes kukuli un vienīgais vainīgais būs bomzis no Kazaņas stacijas....

Dr.Gēbelss no prieka kapā sēdus uzlektu šo farsu redzot....

12 1 atbildēt

Patiesi ir kauns būt krievam. Labi, ka pats nenāku no Krievijas puses.

16 5 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »