local-stats-pixel fb-conv-api

Eseju konkursa „Manas sajūtas stāsts” iesniegšanas termiņš - 17.marts8

138 0

Eseju konkursa „Manas sajūtas stāsts” iesniegšanas termiņš pagarināts līdz 17. martam!

Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta 3D karnevāls „Sajūtu konteineri” un interneta bibliotēkas „Atlants.lv” rīkotajā eseju konkursā „Manas sajūtas stāsts” līdz šim iesniegtas jau vairāk kā 200 esejas. Ņemot vērā lielo skolu audzēkņu atsaucību, konkursa organizatori ir nolēmuši pagarināt iesniegšanas termiņu par nedēļu un aicina ikvienu skolēnu izmantot iespēju un pastāstīt par brīžiem, kad „skudriņas skrien pa muguru”.

Ar konkursa starpniecību dalībnieki iesaistās Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumā, jo visas esejas papildinās stāstu kolekciju, kurā gluži kā Dainu skapī tiek krātas spilgtākās, pozitīvākās un iedvesmojošākās dzīves sajūtas.

Konkursa sadarbības partneris „Western Digital” uzvarētājam ir sarūpējis vienreizēju stipendiju 350 eiro apmērā, savukārt uzvarētāja literatūras skolotājs saņems 150 eiro lielu prēmiju.

Otrās un trešās vietas ieguvēji saņems vienreizējas stipendijas 200 un 150 eiro apmērā, bet viņu literatūras skolotāji atbilstoši 100 un 50 eiro prēmijas. Tāpat arī būs dažādas pārsteiguma un veicināšanas balvas no dāvanu servisa „Lieliska dāvana”, interneta žurnāla „Satori”, interneta bibliotēkas „Atlants.lv”, biļešu servisa „BezRindas.lv” un projekta kuratoriem – „Jura Podnieka studijas”, par kurām galvenokārt cīnīsies tie jaunieši, kas savus sajūtu stāstus būs papildinājuši ar pašu veidotu video vai fotogrāfijām.

Šogad konkursa darbus vērtē projekta 3D karnevāls „Sajūtu konteineri” režisori Roberts Rubīns un Didzis Eglītis, rakstniece Nora Ikstena, dziedātājs Goran Gora un aktrise Katrīne Pasternaka.

Reģistrācija un eseju iesniegšana konkursam norisinās tīmekļa vietnē atlants.lv. Turpat pieejams konkursa nolikums un ir apskatāmas visas iesniegtās esejas. Ikvienam interesentam tiek piedāvāta iespēja piedalīties konkursam iesniegto eseju vērtēšanā – publikas vērtējums veidos pusi no eseju kopvērtējuma, savukārt otru pusi – žūrijas vērtējums.

3D karnevāls “Sajūtu konteineri” ir pirmais radošo industriju mijiedarbības rezultātā radītais projekts Latvijā, apvienojot arhitektūru, 3D stereogrāfiju, skaņu, gaismu, smaržu un tausti. Sajūtu konteineros gluži kā Dainu Skapī tiek krātas cilvēku atmiņas par pašām īpašākajām sajūtām- reālām un iluzorām. Projekta ietvaros tiks radītas 7 sajūtu istabas, kurās apmeklētājiem būs iespēja ceļot laikā no bērnības līdz mūžībai. Sajūtu konteineru atklāšana paredzēta šī gada jūnijā. Projektu īsteno Jura Podnieka studija, atbalsta nodibinājums “Rīga 2014”, Rīgas Dome, Lattelecom, Western Digital, kā arī inbox.lv, spoki.tvnet.lv un ISIC Latvia.

http://riga2014.org/sajutukonteineri

www.facebook.com/sajutukonteineri

138 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

es te laikam piedalīties nevarēšu, skolu jau sen beidzis.... un pēdējo reizi dzirdēju, ka mana toreiz seksīgā literatūras skolotāja, ir kautkur aizbēgusi dzīvot citur ar kādu skolnieku, kas par viņu ir 2 reizes jaunāks....  sīkais, laimīgais, preteklis...   emotion

15 0 atbildēt

Tātad ir jāuzraksto orgs par Manām sajūtām?

Mana literatūras skolotāja jau 8 gadus vairs nemāca, būs priecīga par naudiņu emotion

9 0 atbildēt

Kā vienmēr noskatīšos kā kādam paveicas emotion

Mani slinkums rausta emotion

8 0 atbildēt

Arī mana eseja atrodas starp visiem darbiem,bet uzreiz saprastu,ka balsu diedelētāja nebūšu ,un ir ļoti žēl, ka tur atrodami tik daudz skaisti darbi, bet balvas noteikti saņems tie,kuriem ne talants,bet draugu vairāk.

Savā ziņā vienmēr riebušies šie konkursi bez objektīvas žūrijas,kura izšķirtu - kurš pelnījis un kurš ne.

3 0 atbildēt

Žēl, ka šādos konkursos tēmas pārāk bieži ir ļoti plašas un līdz ar to neinteresantas.

3 0 atbildēt

Es kopā ar dažiem operatoriem piedalījos divu epizožu veidošanā, varu teikt to, ka priekš pirmās Latvijas 3D filmas, projekts ir ļoti iespaidīgs.

2 0 atbildēt

Jā, arī mans darbiņš ir jau starp viņiem. Un ceru, ka būs labas atsauksmes, tomēr nievienam nediedelēšu balsis, lai notiek, kas notikdams!:) Ja skolotājai patika, tad ir jau labi!:)

1 0 atbildēt