local-stats-pixel fb-conv-api

Vai Latvijā vajadzīga armija?77

304 13

Neliela analīze par Latvijas armiju + pats galvenais - jūsu viedoklis.

Vai Latvijā ir vajadzīga armija un ja ir, tad kādā formā? Tādā kā tagad, vai varbūt jāatjauno obligātais dienests, lai Latvijas vīri būtu sagatavoti ne tikai karam, bet arī ikdienas pārbaudījumiem.



304 13 77 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 77

0/2000

Armiju kā 20. gadsimtā nevajag. Vajag plaši attīstītu Zemessardzi, kā Šveicē, no kuras labākos virzīt specvienībās. Ja kara gadījumā urlas zinātu, ka katrs otrais latviešu vecis pāris minūšu laikā var apbruņoties kā džons rembo un spējīgs pat individuāli spridzināt tankus, tas jebkuram lielībniekam retorikas karstgalvību samazinātu.

Zemessardze tāda mums sakumā bija un veica daudz labu darbu, bet tā pamazām nodušīta līdz visnotaļ ierobežotam kontingentam.

55 3 atbildēt

1. Ja tu gatavo raidījumu/apskatu/utt, iemācies runāt! Gandrīz aizmigu pie monotonās balss, kas bieži nezināja, ko tālāk teikt, turklāt, pats kameras preikšā izskaties kā nobijies bērns. emotion

2. Tev ir PSRS kara stratēģija - vienalga apmācība un bruņojums, liekam pretī gaļu. Jūtos drošāk tad, kad mani aizsargā 15 000 APMĀCĪTU un labi APBRUŅOTU kareivju, nekā 150 000 lielgabalu gaļas, kuru valstij apmācīt un labi apbruņot NAV NAUDAS! emotion

3. Nē, MANI NERAUSTA SVEŠI KARI un tā dēvētās "asiņainās kravas" mūsu valstij nes tikai ienākumus. Tieši tā - pensijas un pabalstus! Latvijas budžets tā jau ir smieklīgs un ir jāizmanto visas iespējas situāciju atvieglot. emotion

4. Jautājums par Latvijas karavīru misiju Irākā un Afganistānā ir ļoti provokatīvs. Mūsu karavīri tur brauc, jo viņi dienē profesionālajā dienestā un tas ir viņu darbs - viņi ar to pelna savām ģimenēm iztikas līdzekļus. Turklāt, tiek iegūta militārā pieredze kaujas apstākļos, nevis poligonā, kā arī dalība šādās misijās dod Latvijai atzinību no NATO. 

5. Par lidlaukiem. Ja reiz esam NATO, tad mūs aizsargās, nav vairs nekāds 20. gadsimts un atbildību nes visi. Interesanti, kādēļ NATO mūs vajadzētu uzmest, ja par savu naudu viņi te būvē bāzes? Lai pēc tam atdotu pretiniekam, kā teici, ļoti izdevīgās pozīcijās? Turklāt, šīs bāzes dod Latvijai papildus aizsardzību militāru konfliktu gadījumā.

 

Rezumē - Priecāsimies par saviem kareivjiem, priecāsimies, ka mums ir profesionālā armija, priecāsimies, ka NATO mūs atbalsta.

Peace, spocēni emotion

20 2 atbildēt

Daunis esi? Pašam patik dzivot gadiem ilgi ka cietumniekam kopā ar baru citiem džekiem ludzu ej, musdienas vēl par to tev algu maksās.  Huļi p.ist dzives citiem? Nah  to obligāto dienestu  vajag?  Gribi lai kā psrs laikos visi bija viens otram "tavariši" ar izskalotām smadzenem par karu, dzivoja patstāvigas domās ka tulit kada raķete var uzkrist uz galvas un būs jaiet karot. emotion Tas obligātais dienests ir pielidzināms cietumam, tikai atšķiriba ir tāda, ka cietumā liek par noziegumiem, bet tur iesēdina par neko, vnk tevi ierauga saloka un nu 8 gadus dienēsi kautkur. emotion Tas ir stulbuma kalngals. Kam patik tā armija un tadas lietas, tie lai iet. Kam nepatīk,  tie ies darīt lietas kas pašam patik un no kuram turpmākajā dzivē ir kāda jēga. Un tāds obligātais dienests latvijā ne būs, ne ari ir vajadzigs. Nebūs tāds jo mums nav komunistiskais režims, un mēs esam eiropas savienībā. Eiropas savienība tads obligatais dienests nav. Mūsdienas ir cilvēktiesibas un sazin kas vēl, vienkārši nedrist cilvēkam ko tadu uzspiest. Un eiropa latvijai nemaz neļautu tādu dienestu ieviest, pat ja latvieši gribētu. Man piemēram tādas militārās lietas ir galigi poh.uj, mani neinteresē nekas kas saistits ar karošanu utt. tad nah.uj man tas būtu jādara?  Labāk pelnu naudu, nodarbojos ar lietam kas mani interesē un dzivoju normālu "civilo" dzīvi... 

12 5 atbildēt

1. Dombrovskis izskatās pēc dīdžejaemotion

9 2 atbildēt

armija jau nav tikai priekš misijām, bet arī priekš sevis, bet cik skatos uz to pļāpu, nekas jēdzīgs nesanāktu tāpat no viņa

7 0 atbildēt

Bišku iebrauca auzās.. Ja nevar labi apbruņot to 1% profesionāļus tad kā viņš iztēlojās labi apbruņotu tautu? Pa lielam virspusēji sagrābstīta informācija bez dziļākas izpratnes..

4 0 atbildēt

Vai vajag? Vajadzeetu,bet tikunta nav jegas.Jo jeega mums no armijas,ja vini neaizsargas musu zemiti,bet gan tiks suutiti kkur uz arzemem?Pat ja pienaktu laiks,kad butu jasarga tevzeme,pat ja musu armija sastavetu no 2 000 000 miljoniem cilveku,tikunta no viniem nebutu jegas,jo valdiba padotos.Pasi cilveki padotos. Latvija patriotu ir maz.Priekskam kadam sargat to,ko vins nemil?

4 0 atbildēt

Taada armija kaa ir pashlaik taada galig nekam neder... lai jau tiek slaveeta utml., bet labi ja no taa visa kas ir kaadi 10% buutu taadi kas tieshaam ir noderiigi, paareejie laikam tiek tureeti janu kas kaa dziivais vairogs.

1 0 atbildēt

Sviests tā armija ir. Manuprāt armija norāda tikai uz to, cik neattīstīta un  negatava ir mūsu civilizācija jaunam attīstības pakāpienam. Tur tie cilvēki kas atrodas augšā, nespēdami problēmu izrisināt kā citādi valstu vai savā starpā, risina to ar armiju, tūkstošiem nevainīgu cilvēku sūtot drošā nāvē...Problēmas ir jārisina ar galvu nevis ar fizisko pārsvaru un smago artilēriju... Piekrītu tam, ka ikvienam cilvēkam būtu jāuztur sevi labā fiziskā formā un jāzin izdzīvošanas minimums, bet tam labad nav vajadzīga armija

3 2 atbildēt

Tāda armija  kāda Latvijai ir pašlaik ir vajadzīga tikai priekš valdības.. reāli mums ir algotņi, kuri darīs to ko viņiem pavēlēs valdība un Valdība dara to ko pavēl banksteri un Briseles iznireļi.. Un ja sāksies nemieri, šī mūsu armija nekavējoties tiks vērsta pret saviem iedzīvotājiem. Un Latvijā kā reiz ir pietiekoši daudz iemeslu Lai tauta sāktu vārīties, jo būtībā valsts uz doto brīdi iznīcina savu siedzīvotāju.

Un īstenībā Zemessardze tieši ši iemesla dēļ ir panīkusi, jo reāli tur ir cilvēki kuriem rūp savi cilvēki, arī 90 gados tieši pateicotie Zemessardzei organizētā noziedzība neizgāja tādos apmēros kā Krievijā vai Polijā....  

Uz doto brīdi lielākā daļ nopietno valsts aizsardzības struktūru strādā vai nu pret mums vai arī ne mūsu labā.

3 2 atbildēt

Eeee,....Eeeeee, eeeee - Besī ārā, pirms runat kaut reizi izlasi savu tekstu.... Vai arī atmet to s "EEE"

0 0 atbildēt

Mans viedoklis. Vajag profesionālus atmīnētājus-spridzīnātājus,snaiperus un virsniekus-instruktorus. Pārējie visi kā viens,protams ja nav uz visu galvu slimi,iziet 3 mēnešu apmācības kursu un laiku pa laikam tiek vēl papildus apmācīti vai darbojas ZS. Iegūstam cilvēkus kuri kaut nedaudz ir apmācīti darbībām krīzes situācijās,nav runa par karošanu,bet kaut vai dabas katastrofām,ir spējīgi savākties paši un savākt citus.

0 0 atbildēt

Viss jums sūdīgi ar Krieviju mēs nesadarbosimies tas skaidrs kas un kapec bet ar Ameriku labāk pa labam lai viņi neizdomā ka mēs apdraudam viņus un tie arī ir papildus ienākumi valstij turklāt tie kas vēlas iet armijā tie ies un tie pelnīs labi un arī kļūs par kārtīgiem cilvēkiememotion

0 0 atbildēt

Vispār tas, ka esam ES, tas jau pasaka, ka kaut kādai armija mums ir jābūt!

1 1 atbildēt

Katrā valstī vajag armiju, kaut vai tikai tāpēc, lai varētu apgrozīt naudu!

0 0 atbildēt

Lv vajadziga SAVA armija nevis NATO.Citadi mes esam pilnigi ASV rokas un tie vares izdarit jebko.Bet ka zinams ASV ticet nevar un ta ir agresiva imperija.

1 2 atbildēt

Obligāto dienestu vaig, paskatoties uz mūsdienu jaunatni es redzu 40% mīksto un lupatu, kas tiešām īstā kara situācijā glābtos reizē ar sievietēm un bērniem. Kad bija obligātais, tos pašus lupatas tomēr iegrozīja uz pareizām sliedēm un iesēja kautkādu vīrišķības sēklu.

0 1 atbildēt

Obligāto dienestu vajag, savādāk tik daudz cilvēku ir fiziski nespējīgi un nespētu pat stundu izdzīvot mežā!

2 3 atbildēt

Zemessardzei vajag plašākas policijiskas funkcijas kā tas bija deviņdesmitajos ...

1 2 atbildēt

Pats armijā esi bijis,kad tik gudri runā? 0,75%,kas būtu gatavi aizsargāt valsti,kas tās par muļķībām! Kur paliek tie,kas ieskaitīti rezervē plus vēl policija un ugundzēsēji! 

Tu tās antenes redzēji? Es domāju ka viņi nepārveda televīzijas antenas! 

Es par obligāto dienestu,un par misijām arī! Misijās Tu iegūsti kaujas pieredzi,ko neiegūsi nekādos treniņos,vai mācībās! 

3 4 atbildēt