local-stats-pixel fb-conv-api

Eiro Latvijā. Ko saki?35

205 4

Sociālajos portālos daudzi pauž jautras un pozitīvas sajūtas par jauno nacionālo valūtu eiro. Savukārt ziņu komentāros daudzi lasītāji stāsta, ka vēl nav pieraduši pie eiro.

emotion

205 4 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000

Man ir vienalga kādā valūtā man nav naudas. emotion

37 0 atbildēt

Lats bija nauda ar dvēseli, banknotes bija glītas, vismaz man tas bija daudz patīkamāks un mīļāks nekā eiro. Eiro man atgādina repšikus - tāds papīrītis. Protams, nauda ir nauda, bet žēl, ka lata vairs nav. Un nekad nebūs.

25 0 atbildēt

Eiro banknotes atgādina konfekšu papīrīšus. Bet laiks ies un pieradīsim pie tā.

Bet ar monētām varēs trenēties svarcelšanā.

16 0 atbildēt

Kāda šķirba kāda valūta tautai nav makāemotion

13 0 atbildēt

Bijām jau pieķērušies latiņam un santīmiņam, pašlaik arī grūti iebraukt kura monēta kura, taču iespaids visnotaļ pozitīvs. :) Nauda taču paliek nauda vai ne?

10 1 atbildēt

Vienīgais, kas man nepatīk iekš Euro, ir monētu ievērojams smagums, kurš padara maku smagāku tikai ar pāris monētām iekš tā, izraisot vēlmi neturēt makā monētas, bet maksāt tikai ar karti.

8 0 atbildēt

Nav naudas, nav problēmu.... un līdz ar to, nav arī meitenes.....  emotion emotion

4 0 atbildēt

Neredzu tur neko tik sarežģītu - cipari vieni gan uz latiem/santīmiem, gan centiem. Tad nu gan šausmas, jāpaskatās uz monētām, pirms maksāt veikalos... emotion

3 0 atbildēt

Neitrāli.emotion

3 0 atbildēt

kaa jau viss piegriezies zel latu zel blatu visur tik temas ka jus jutaties ko jus domajat par eiro... Kada kadam starpiba ko es domaju ne man kads deva izveli ne kadam dizhi Pi* vienigie purni kam bij izvele ir tie kas sezh saima un ja visi par tad visa LV PAR... Tikai tagad bus atkal terini shtampat sitas tonnas monetu kas nebus leti... un santimus 1000% nedos utilizet lai izlietu eiro ceentus... JO MES ESAM LATVIJA mums nekas neparstradajas ja parstradajas tad tas maksa 5x dargak neka jaunu nopirkt...

4 2 atbildēt

Akdievs šitie čīkstuļi emotion vēe vēe..  mileju latiņu, skaista naudiņa  bija.. emotion   Samierināties vajag - latu vairs nebūs. Patiesibā man par tiem latiem galīgi po***, manās acis tā bija vienkārša  bezpersoniska nauda, tieši tapat kā eiro.. tērēju pat īsti virsū nepaskatoties.  Un stapricitu, tieši tam ari nauda ir domāta, lai to tērētu, lai pirktu lietas kas patīk, nevis lai uz to blenztu un domātu cik skaista tā ir.. Bet ja man ir jāsalīdzina, tad es par eiro ieviešanu esmu pozitivi noskaņots, jauna nauda, kautkas savādāks, nav rutina. Lati pa šiem pārdesmit gadiem jau bija apnikuši.

4 2 atbildēt

Mani gan tie Eiriki tracina.

Papīra nauda pēc taustes nekvalatatīva, izmēros atšķrās kas tracina. Kādam man ir jābūt makam. Bet tas sīkums, 5,10 un 20 labi lien iekšā, pārējie reti gadīsies.

Bet visvairāk mani tracina monētas, tas tik tiešām ir murgs. Kad maksāju ar viņām vai saņēmu atlikumu jūtos ka idiots, jo katru monētu ir uzmanīgi jāapskata. Pēc kādas loģikas viņi ir taisīti es nesaprotu. Visvairāk tracina 0.50 Eiro, vnk WTF. Besī arā ka naudas it kā maz, bet maks tik pilns, ka rodas sajūta ka esi miljonārs.

Saprotams, ka pēc kāda laika viss būs labi, bet tagat vnk tracina. Izvēlos vnk maksāt ar karti un viss.

2 0 atbildēt

Pagaidām viss ok*

1 0 atbildēt

EEIRROO!!! emotion emotion

2 1 atbildēt

nu principā man nekas daudz nav ne labāk ne sliktāk. 

plusi - kaut kas jauns un man patīk jaunumi un jaunas vai savādākas lietas. 

mīnusi - vajag vairāk skaitīt un rēķināt un nav ne jausmas kā eiro vērtība mainās laika gaitā. 

vēl plusi - var norēķināties starptautiski.

mīnusi - nauda sajauksies un latvijas eiro paliks arvien mazāk latvijā. plus tomēr patīk kolekcionēt dažādas monētas - jau ir trīs dažādi vienenieki. 

pārrēķināšana man baigās problēmas nesagādā. galvenais skatos cik makā un cik cena. tas varētu būt arī jebkādā valūtā. 

1 0 atbildēt

emotion emotion

1 0 atbildēt

Visi, kuri pīkst par Eiro ieviešanu nespēj normāli neko pamatot kā vienīgi to ka Lati bija smukāka valūta un nesaprot kā tagad norēķināties, jo esmu tik stulbs, ka uz eiro valūtām neatpazīstu ciparus.  Šīs ir divas vienīgās lietas, ko kāds spēj pateikt. Un noteikti kaut kur kāds pieminēs veco labo grimstošo kuģi, bet to arī nespēs izskaidrot...

1 0 atbildēt

kā reizīts saņēmu ziemīšos lielāku maku lai šitās bleķenes var samest iekša! Bet nu jā bleķene tada nevērta tagad man liekas ja godīgi. Bet nu globāli īaši neiespringstu par valūtas maiņu. Nav ko cepties visu laiku tad ar viss būs ok! protas nostaļģija jau ir pēc Ls bet nu neko padarīt. Atstāju vienu latiņu piemiņai un thats it.

0 0 atbildēt

dzīvē viss plūst, viss mainās ;) kas attiecas uz mani - esmu apmierināts, jo tagad braucot holidejā uz latviju, samainot paundus pret eiro man sanāk lielāks cipars nekā esmu iekrājis :D :D

0 0 atbildēt

Pagaidām nekādu problēmu, makā monētās turu dažus eiro atsevišķiem gadījumiem, bet tā cenšos pārsvarā ar karti maksāt. Iepirkšanās paradumi nekādi nav mainījušies.

0 0 atbildēt