local-stats-pixel fb-conv-api

Man paveicās111

1559 4

Ilgi domāju vai likt šīs bildes vai nē, bet nolēmu, ka man tas tomēr jādara. Kāpēc? Daudzi draugi un paziņas man ir teikuši, ka ir daudz uzmanīgāki uz ceļa, tāpēc ceru, ka arī kādam no jums tas liks aizdomāties.

Katru pavasari mēs pa TV redzam reklāmas, kurās CSDD aicina šoferiem skatīties divreiz, lai pārliecinātos, ka kaut kur pēkšņi neparādīs motociklists. Bet kā ir ar smagās mašīnas šoferiem? Vai viņiem nebūtu jāpaskatās vismaz divreiz, lai pārliecinātos, ka blakus josla tiešām ir brīva, un tur nav neviena vieglā mašīna?

1559 4 111 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 111

0/2000

Nu nezinu, kā tur tas viss notika, bet parasti ir tikai ļoti normāla darbība no vieglo auto vadītāju puses, ka piebremzē un palaiž smago, ja tas grib mainīt joslu, jo manevrēt ar smago tomēr ir daudz grūtāk, nekā ar golfiņu. Tev kā šoferim nav tikai tupi jāblenž uz asfaltu sev priekšā, bet jāvēro viss apkārt notiekošais. Tu, iespējams, atradies tā saucamajā aklajā zonā, kad smagā auto vadītājs neredz Tevi spoguļos. Domājams, ka Tu varēji arī pamanīt, ka viņš maina joslu, un rāda pagrieziena signālu. Starp citu, lielākoties automašīnas ir aprīkotas ar tādu ekstru kā signāltaure, un tā nav paredzēta tikai draugu sveicināšanai. Ja būtu sākusi taurēt, gan jau smagais būtu pārtaucis mainīt joslu.

Bet vēlreiz atkārtoju, ka nezinu, kā tieši tur viss notika - varbūt fūrei akls lohs pie stūres bija. Protams, labi, ka viss labi beidzās, un visi ir veseli. Dzelži ir dzelži, par tiem nav ko stresot.

P.S. Es pats esmu smagā šoferis. Tas ir mans ikdienas darbs.

171 1 atbildēt

štrunts par dzelžiem galvenais ka tev viss labi! emotion

77 2 atbildēt

Štrunts pa bleķiem... Veselība tomēr ir vērtīgāka.  šajos laikos pie auto tikt jau nav liela māksla- bet veselibu atgūt... Ļoti, ļoti grūti. Pats savā šofera karjerā esmu jau 2x iekūlies ķezā- pirmo auto uzvākoju neilgi pēc tā iegūšanas savā īpašumā, un gadus 3 atpakaļ sanāca tā, ka ceļš pēkšņi kļuva pa šauru manam auto un apdzenamajam traktoram... Manos gadījumos jostas pildīja savu misiju- tavā gadījumā josta būtu bijusi tikai problēmu cēlonis... Par mašīnu neskumsti daudz- tā ir tikai dzelžu kaudze... emotion

26 0 atbildēt

Galvenais komentārus boldā rakstīt, jo tad saturs ir labāks un izklausās gudrāk.

16 0 atbildēt

Spriežot pēc bildes golfiņu aizķēra ar piekabi. Es arī negribu ticēt ka fūres šoferis mainīja joslu neskatoties ko dara, īpaši pilsētā. Pats braucu ar smago auto un zinu, ka ir ĻOTI daudz vadītāju, kas var mierīgi braukt, bet redzot ka kāds smagāks un gausāks maina joslu, cenšas pa visām varītem paspringt garām. Nu OK pieņemism ka fūres šofers nolohojās, bet vai tad golfiņa vadītāja arī nemanīja ka fūre griežas? tas nenotiek momentāli.Protams ka arī es nezinu kā viss notika reāli :) katrā ziņā labi ka cilvēki veseli :) lai veicas arī turpmāk :)

13 0 atbildēt

Vēlviens ieteikums viegaljiem- LAIDIET smagos, kad tie pārkārtojas! Nesaku, ka šajā gadījumā Tu viņu nepalaidi, bet vispār... Nav viegli ar to smago pa pilsētu grozīties, un ja vēl Tev ilgi un dikti jāmocās, lai pārkārtotos... Palaidīsi smago, gan šim vieglāk, gan arī mazāka iespēja, ka šis pārkārtojoties Tevi aizķers..

12 0 atbildēt
Es pielauju, ka Tev bus trauma uz muzu. Pati pirms 3 gadiem cietu. Kaut gan nebiju pie stures, bet vienkarsi, savu dzimsanas dienu svinot, gajam ar draugiem uz veikalu kaut ko iepirkt, kad peksni apdzivota vieta, no likuma iznesas melna kaste, ko deve par masinu un notrieca mani un vel divas meitenes - gravi. Tie, kas bega uz cela vidu, tika sveika cauri, bet mes meitenes paciemojamies slimnica. Kops ta laika man ir paniskas bailes no masinam. Man ir bail iet pa celu, sedet kada masina un pat gruti iedomaties sevi pie stures. Bet katra zina, galvenais, ka Tev viss ir kartiba un esi sveika un vesela. :)
14 3 atbildēt

Ļoti paveicās, ka tiki ārā ar izbīli. Šis pārdesmit tonnīgais autiņš varēja samalt kā pļecku.

10 0 atbildēt

Prieks, ka Tev viss kārtībā!

10 0 atbildēt
Sito uz srotu.. vairak dabusi neka taisot.. un nebus nepatikamas atminas
10 0 atbildēt

labi, ka pašai vissir kārtībā!

Dzelžus var nomainīt, bet dzīvību nē. Prieks, ka viss labi, tagad tikai jauki atpūties, lai ar jauniem spēkiem var sēsties pie stūres. :)

9 0 atbildēt

vari to dienu skaitīt kā otro dzimšanas dienu. Paldies dievam cietuši tikai dzelži

8 0 atbildēt

Neatceros kurš,bet viens no Latvijas autorallistiem-laikam Caune teica-" Tev uz ceļa ir jāpamana pat varde,un nevis tikai jāpamana,bet arī jānosaka uz kuru pusi tā lēks. (Un tā ir tīra taisnība.) 

Esiet piesardzīgi uz ceļiem. 

Man mācīja,ka jāsargās no velopisēdistiem,mopjiem,traktoriem un veciem golfiem. emotion

8 0 atbildēt

Dievs bija tev līdzās emotion

8 0 atbildēt

Ārprāts, galvenais, ka sveiks un vesels!! 

11 4 atbildēt

Kādreiz, sen senos laikos, kad mācījos braukt pie autiņa stūres ( tas bija smagais ), mans instruktors vienmēr ar ironiju atgādināja - ,, Vilcieniem, tramvajiem un trolejbusiem vienmēr ir priekšroka". Atliek vien papildināt, ka mūsdienās noteikti būtu jāpiemetina arī fūres, jo uz mazajiem lauku celiņiem pats ne reizi vien esmu ielīdis kupenā, lai tikai izvairītos no frontālas sadursmes, bet fūre neapstājoties aizlaiž pa ceļa vidu tālāk.

7 0 atbildēt

Pieci ruļļi "makgaiverenes" un auto kā jauns!

6 0 atbildēt

Un atkal apdrošinātāji centīsies izmaksāt mazāko iespējamo summu par pilnīgi iznīcināto auto!!! Pats saskāros ar līdzīgu situāciju, auto pilnīgi pa galam, bet apdrošinātāji sastāda tāmi pēc pašām vis lētākajām izmaksām, un pēc viņu domām auto atlikusī vērtība pirms negadijuma bija tikai daži simti lati... Iedeva grašus un sveiki.... Neciešu apdrošinātājus, jo tie ir maitas..... It sevišķi Latvijā!!!!

6 0 atbildēt

Skrēju, skrēju, nokavēju,

Apdomāties nepaspēju.

Tāpēc skrien ar gudru ziņu,

Neizraisi avāriju.

5 0 atbildēt

Lasot šo komiskā intonācijā, izklausās diezgan smieklīgi! emotion ... Bet jūtu līdzi.. + par rakstu

5 0 atbildēt
« 1  2  3 »