local-stats-pixel fb-conv-api

Administrācijas paziņojums!85

636 5

Sveicināti visi esošie un topošie spoki. Lasot rakstu komentārus, ir redzams, ka ir ļoti daudz neapmierināto cilvēku ar rakstu kvalitāti. Spoku administrācija neguļ, un cenšas mainīt to, administrācijā ir uzņemti jauni redaktori, kuri tiek apmācīti, lai varētu ne tikai operatīvi norisināties darbs ar Lietotāju rakstu apstiprināšanu, bet arī, lai pastiprinātu kontroli par Žurnālistu ievietotajiem rakstiem!

Bet visi ir cilvēki, un nav iespējams izkontrolēt pilnīgi visus, tāpēc arī pašiem spokiem vajadzētu iesaistīties rakstu satura kontrolē. Ja jūs redzat, ka kāds raksts neatbilst noteikumiem, tad par to ziņojiet administrācijai, zem katra raksta atrodas iespēja:

Ziņo administrācijai!
Šis raksts neatbilst noteikumiem!

Laika gaitā ir izveidojusies situācija, ka spokos lielākā daļa ir Žurnālisti, kuri publicē rakstus bez administrācijas apstiprinājuma, bet diemžēl daudziem no viņiem ir radusies sajūta, ka, ja reiz viņiem ir Žurnālista statuss, tad viņi var vairāk nedomāt par noteikumiem, un, lai visus viņus izkontrolētu, vajadzētu arī iesaistīties Jums visiem, un tie Žurnālisti, kuri regulāri pārkāpj rakstu publicēšanas noteikumus, tiks sodīti ar Žurnālista statusa atņemšanu!

Neaizmirstiet to, ka mēs visi esam tie, kuri veido šo mums iemīļoto vietu, kāds publicējot rakstus, kāds rakstot komentārus, vērtējot rakstus, iesakot tos sociālajos portālos. Mēs visi esam daļiņa no spoki.lv, tāpēc būtu labi, ja arī mēs visi iesaistītos, lai padarītu šo vietu interesantāku, pievilcīgāku un kvalitatīvāku. Tāpat, kā Rīga nekad nebūs gatava, arī spoki.lv nekad nebūs gatavi, mēs vienmēr centīsimies augt un attīstīties, un mums ir svarīgs Jūsu viedoklis, jo bez Jums šī vieta neeksistētu!

Lūgums visiem iepazīties, vai no jauna atsvaidzināt atmiņā noteikumus, jo daudz kas noteikti ir piemirsies, vai vispār nav zināms, citi vispār varbūt nekad nav lasījuši noteikumus:

http://spoki.lv/static.php?type=rules

Kā izvēlēties kategoriju rakstam?

Ar cieņu, spoki.lv administrācija.

636 5 85 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 85

0/2000

Man nesen tika iedots Žurnālista statuss, topēr neesu domājis par noteikumu pārkāpšanu, kāpēc?

^_^

1 0 atbildēt

Attapiigakie spoki jau to sen paredzeeja, un tas ar notiekas un es ienaaku 20x retaak tagad pa so meenesi. :)

1 0 atbildēt

sanemiet sejaa zurnalistiemotion

0 0 atbildēt

gada raksts ^^

1 1 atbildēt

Ir lietas kas mainās un ir lietas, kas nekad nemainās emotion

0 0 atbildēt

visi kuri parkapj noteikumus tagad piespieda sim rakstam zino administracijai!

Sis raksts neatbilst noteikumiem!

0 0 atbildēt

Kā izlabot rakstu man adminstrācija liek pagriezt bildi vertikāli KĀ???

0 0 atbildēt

Patīkami apzināties, ka šāds jautāums tiek aktivizēts jau tādā līmenī, tādēļ, arī es vēlos pateikt savu redzējumu šajā sakarā, ko sīkāk iztirzāšu zemāk izlasāmajā tekstā.

Tātad, daži ieteikumi adminiem un redaktoriem.    

* Neapstiprināt rakstus, kurā ir 1-3 anekdotes un ~20 random bildes. (Iesaku pievērst uzmanību satura kvalitātei, ne kvantitātei)

* Neapstiprināt rakstus, kuros ir daudz rupju stila un gramatikas kļūdu.

* Neapstiprināt rakstus, kuri iesniegti bez garumzīmēm, lai arī kāds būtu iemesls un atvainošanās pavadraksts, jo vienmēr ir varianti, ALT pogas, Tildes biroja vai http://laacz.lv/f/misc/apos/apostrofs-punkts.zip formātos.

* Neapstiprināt rakstus ar nosaukumiem: "Nadziņi", "Kleitiņas", "Bilžu randomiņš", "Fashion is my drug" u.t.t, protams, objektīvi izvērtējot raksta saturu, jo ļoti iespējams, ka zem katra simtā raksta, neskatoties uz to visai trulajiem un nodrāztajiem nosaukumiem, var slēpties atzinības cienīgas pērles.

   *Neatgriezeniski vai uz laiku atstādināt redaktorus no savu darbu veikšanas, kas apstiprinājuši rakstus, kas neatbilst portāla uzstādītajiem noteikumiem, kurus arī derētu pieslīpēt un, protams, attiecīgi arī ievērot.

   * Adminiem ieteiktu veikt rūpīgāku redaktoru atlasi, liekot potencionālajiem šī pienākumu veicējiem atbildēt uz dažiem vienkāršiem, atvērtā tipa jautājumiem, atbildes uz kuriem ātri liktu apzināt potenciālā redaktora pirkstu līkumu, morālo attīstības līmeni un atbilstību šim amatam. Kā dažus no iespējamajiem redaktoru atlases kritērijiem iesaku:

   1. Vismaz stabils, godīgi nopelnīts 6 Latviešu valodā un literatūrā, kā arī  izvērtēt šai gradācijas skalai ne pārāk labi piemērotu īpašību kopumu, ko sauc par gaumes un stila izjūtu, kā tekstuālo, tā vizuālo materiālu uztverē, vienlaikus no tā visa izfiltrējot personas morālo briedumu un vērtību skalu, kas rakstu vērtēšanā ir ne mazāk svarīga, kā godīgi, sekmīgi absolvēts pamatskolas un/vai, kas gan būtu vēl labāk, vidusskolas kurss, jau iepriekš minētajos mācību priekšmetos. Kā papildus variants varētu būt pretendenta pievienoto rakstu, komentāru, kā arī jebkura cita aktivitāšu izvērtēšana, ilgākā laika griezumā, kas būtu visnotaļ loģisks un pareizs solis pareizajā virzienā.

2. Redaktori, iesniegtos rakstus, kuri neatbilst kādam no šīs vietnes morāles kritērijiem un rakstu iesniegšanas noteikumiem, varētu nevis tos anulēt un izdzēst, bet tā vietā likt to autoriem tos pārstrādāt, izlabot visas kļūdas un pievienot vai nomainīt bildes, video u.tml., kas liktu mazajiem censoņiem jau sākotnēji veidot savus rakstus rūpīgāk, vienlaikus apzinoties, ka tieši viņi ir tie, kuri veido šī portāla saturu.

Šajā kontekstā atcerējos, kādu, tieši šim gadījumam ļoti atbilstošu citātu:

"Ķēde ir tik stipra, cik tās vājākais posms"

1 2 atbildēt

sk.

0 1 atbildēt

Beidzot sagaidiju šo dienu! Vel viena svarīga lieta, ko vajadzētu ieviest ir kļūdu labotajs, kas pasvītrotu nepareizos vardus, tā ka to dara tildes vārdnīca!

0 1 atbildēt

Un jums konkrēti ir arī kāda sistēma, kā jūs uzskaitat tos žurnālistu pārkāpumus? Pēc cik pārkāpumiem tiek atņemts žurnālista statuss?

1 2 atbildēt

MONTANNA AARDĀS

0 2 atbildēt

kads tolks censties  kautko teikt ja tas tapat netiek nemts vera un ignorets un ja manas domas ir dalitas arcitiem vel tiksu banots no thanks

0 3 atbildēt

šis raksts neabilst noteikumiememotion

1 4 atbildēt

varētu šito nodot administrācijai vnk bez iemesla :D

0 9 atbildēt

Neuztraucies to ipad tik un tā dabūs kāds no viņu cilvēkiem emotion Tāpad kā visās citās pasaules loterijās.

2 12 atbildēt