local-stats-pixel fb-conv-api

Nāvējošās košļenes42

1598 2

Darbības vieta- Maskava, Sokoļņiku stadions. Laiks- 1975. gads. CCCP junioru izlases hokeja komandas spēle ar kanādiešiem. Padomju skolēniem tas bija divkāršs piedzīvojums- dzīvi ārzemnieki un Kanādas hokejs...

Un piedevām vēl aizjūras viesi meta bērniem tribīnēs kožļājamo gumiju. Tikai- tur bija armija un milicija, kas bērniem ārzemju brīnumus neļāva pacelt- un pēc spēles tas noveda .pie drausmīgas grūstīšanās, kuras laikā gāja bojā bērni. Pūļa sabradāti mira vismaz 13 pusaudži līdz 16 gadu vecumam, bet bija ļoti daudz arī tādu, kas guva smagus sakropļojumus. .

1598 2 42 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 42

0/2000

Ar košļeni arī mūsdienās skolā var jsuties kā narkodīleris. Pacienā kādu un saki ''Ja pieķer, nesaki, ka dabuji no manis''. :D

217 8 atbildēt

Un jāatzīst, ka pie vainas daļēji ir arī padomju laika stereotipi. Kapēc nedrīkstēja košļeni pacelt, tas bija labestības žests no ārzemju komandas. Lai gan Es prātiņā vajš, lai iedziļinātos tā laika notiekošajā ! + emotion

123 5 atbildēt

"Skaistā padomija"

54 2 atbildēt

Baigi stulbi kožļenes tājā laikā tāda eksotika man paziņa stāstija kā visiem arzemju tūristiem ieraugot viņus klupa virsu un lūdza "Do you have chewing gum?" un pēc tam tās vel pusgadu kožļāja!

46 0 atbildēt

Redz kas notiek kad bērniem mēģina audzināt raksturu!

34 2 atbildēt

nebrīnos uz padomju jauniešu reakciju,jo komunistiskā režīma kārtībā neparedz dot cilvēkiem <rietumu labumus> emotion

28 0 atbildēt

''Darbības vieta- Maskava'' - viss skaidrs emotion

31 5 atbildēt
Un tas dēļ kkādām košļenēm. Trakums ko lai saka.
22 0 atbildēt

emotion vairāk šādu rakstu. lai sabiedrība zina par to varu!

17 0 atbildēt

nu, tajos laikos košļājamā gumija bija kruta. man tētis stāstīja, kā reiz viņa tētis iemainīja sava tēvoča atvesto košļājamo gumiju kasti (iekšā kkur 20 paciņas) pret divriteni. interesanti- košļājamās gumijas- riteņa vērtībā. bet tie bija Padomju laiki, viss tad bija savādāks (mūsdienu cilvēku izpratnē (arī mana vecuma cilvēkiem)) :)

15 0 atbildēt

Noteikti, ka gāja bojā desmiteim, varbūt arī vairāk cilvēki, padomju savienība bija slavena ar savu neatlaidīgo patiesības slēpšanu!

14 0 atbildēt

Viss kas nenāk mums ir slikts. PSRS ideoloģija.

Kopumā pats to neesmu izdzivojis, so grūti spriest.. Bet no lasītā tas ir vienīgais ko var izsecināt.

11 1 atbildēt

padomju laikā, pats populārakais vards bija deficīts, veikala saldumu plauksts sastāvēja no 5 produktiem - rietumu preces vispār bija aizliegtas, to cilvekiem grūti mūsdienās iedomāties, jo mūsdienās kautkādā mazā spēļu zāļu dzertuves bunkurī, kur uzturas tikai urlas ir vairāk našķu nekā kādreiz bija piejams veikalā - nav brīnums ka, bērni uz tam košļenēm skatījās, kā uz citplanētiešu izstrādājumiem.

9 1 atbildēt

Njā,bija briesmīgi laiki ar saviem ierobežojumiem:(

7 0 atbildēt

Kāpēc tu raksti latviešu valodā, bet lieto "CCCP"?? Latviski tas rakstās "PSRS"

7 1 atbildēt

Nu, komunalkas bļ# 

6 0 atbildēt

Un šodien arī izpētīju par avioreisu KAL007, ko notrieca SOVIET. Neticami, bet tādi laiki bija. 

5 0 atbildēt
koslenes CCCP laikos bij sveeta manta
4 0 atbildēt

Godīgi sakot, Latvija bija krietni izdevīgākā situācijā, nekā Maskava vai Krievija. Latvijai tomēr daudz ostu, daudz pašmāju jūrnieku, kuri bieži kaut ko atveda. Jā, bet to trakumu ar atceros. Tēvs gāja pirkt saldo košļeņu bloku no poļiem (tā nelegāli, vienā dzīvoklī). Vēl ārzemju latviešu mestās pildspalvas visi grāba kā nu varēja, bet tas jau varbūt tūlīt pēc 1991.gada.

4 0 atbildēt

Es esmu jau vecs vīrs, bet joprojām labi atceros kā mums skolā stāstīja cik šausssmonnīgi slikti dzīvot ir "pūstošajos Rietumos". Kā cilvēki tiekot pazemoti, pārstrādināti un visādi citādi ignorētas viņu tiesības. Man ka' reiz vairums radu tur "mocījās". Kad viņi "izbēga" no "briesmīgā ieslodzījuma" un uz brīdi "izrāvās" uz "brīnumjauko" padomijas paradīzi, es nespēju vien nobrīnīties cik dzīvespriecīgi, jauneklīgi, pārtikuši un smaidīgi viņi bija. Turklāt ikreiz atveda dāvanās kaudzi visādu krietnam padomju cilvēkam gluži vai nepiedienīgu "krāmu". Kad es skolā atļāvos iebilst, ka tas ko mums stāsta nav gluži patiesība, un man ir atšķirīga pieredze, man lika aizvērt muti un neizplatīt apolitiskas muļķības. Tipa, tas viss esot speciāli organizēts, un pirms došanās uz padomijas "paradīzi" viņus apstrādājot kapitālistu specdienesti. Es, protams, tam nenoticēju. Kā jau pusaudzim man pat prātā neienāca, ka es spēlējos ar uguni, apstrīdot tā laika propagandu. 

Es visai labi atceros, kā mēs šturmējām "Bērnu Pasauli", cerībā dabūt 'zemletes' džinsus, Rubika kubu, un kā mēs toreiz fanojām par "Kalev" košļenēm. Man patiešām nospīdēja, ka radiņi man regulāri iešķieba pa veselam maisam ar 'bubble gum' - to labumu man bērnībā netrūka.

4 1 atbildēt