local-stats-pixel fb-conv-api

Kā ir būt sievietei?101

1118 10

Raksts būs par sieviešu uzvedību un garastāvokļa svārstībām hormonu svārstību ietekmē. Par eksperimentu nevarētu nosaukt, jo tas nav tāds vienreizējs pasākums, bet es piefiksēju, kas ar mani notiek.

Sākšu ar to, ka esmu sieviete, un es gribot negribot esmu piefiksējusi, ka visi joki par sieviešu neparedzamību un līdzību ar bitēm šajā ziņā ir balta patiesība. Protams, pamatskolā visiem anatomijā stāsta par to, kā sievietes organismā notiek hormonu svārstības, kā rezultātā vispār spēj funkcionēt reproduktīvā sistēma, bet es tikai tagad sāku piefiksēt, kas tā ir par totālu cūcību būt sievietei. Tas ir vienkārši neciešami.

Vienu dienu viss ir kārtībā, nākamā pamosties un zini, ka šodien būsi pēdējā kuce, jo kaut kas nezin kādēļ galvā liek uzvesties kā pēdējai maitai, citā dienā pamosties un gribas raudāt par katru +/- sentimentālu sīkumu, citā vienkārši nošaujiet, kā gribās seksu. Un tad atkal vienu dienu pamosties un ir nospļauties par visu un visiem. Sīkums tas būtu tikai tad, ja to varētu kaut kā kontrolēt, bet ne sūda nevar, var tikai pievaldīt mēli, lai nepamatoti neuzdirstu cilvēkiem un visādas citas muļķības nesastrādātu.

Mans mērķis, šo rakstu taisot, ir parādīt, ka sievietes nav vienkārši stulbas un kašķīgas būtnes, kam baigi patīk piekasīties visādiem sīkumiem, "nedot" un visādi citādi čakarēt smadzenes vīriešiem un arī citām sievietēm. Sieviešu uzvedību vāji kontrolējamā veidā ietekmē hormoni, kuri ir pirmkārt dažādi ķīmsiki elementi ķermenī, otrkārt, pastāvīgi maina savu koncentrāciju un līdz ar to iedarbību uz organismu. Tā ka - nevajag ņemt galvā savas otrās pusītes, ja zini, kura cikla nedēļa viņai ir. Tikai saprast, kāpēc tas tā ir. (Visām tas nav tik izteikti varbūt jūtams, bet zināmas pazīmes parasti stabilā ciklā izpaužas.)

PIE LIETAS

Pastāstīšu, kādas "fantasiskas" lietas notiek ar mani katru mēnesi katrā no cikla posmiem. (Pāris pirmajos attēlos redzamas hormonu svārstību līknes.) Došu katram posmam arī manuprāt iederīgu nosaukumu.

Gadu gaitā hormonu svārstības mainās, bet te aprakstīts visauglīgākais vecums.

Labāk vienkārši būt vīrietim. Tas tiešām ir vienkāršāk.

1118 10 101 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 101

0/2000

* Sieviete ir auglīga tikai 48h menēsī 

*Arī vīrišiem ir hormoni un hromonālās svārstības

Manu dzīvi nekontrolē hormoni, man nev nekādi kuces posmi, vai arī PMS, arī cikla pirmās dienas nav grūtas, tāpēc es to visu nesaprotu, man tas liekas pilnīgi nereāli, ka tā var būt, arī draudzenes neko tādu nav stāstījušas. Varbūt tu vēl esi ļoti jauna un tie visi procesi nav stabilizējušies? Esmu lasījusi, ka hormonālā kontracepcija var daudz ko mainīt tā, lai hormonu svārstības nebūtu jūtamas.

1 0 atbildēt

Man šobrīd ir tas periods, kad gribās nosist visu un ikvienu. Izlasot šo rakstu- kā es smējos! Tas pat uzlaboja garastāvokli.

1 0 atbildēt

Tā mums tas notiek - raksts lielisksemotion emotion

1 0 atbildēt

 

Fayl, tagad man ir nošauj mani posms, un sāku raudāt lasot šito :(

+

1 0 atbildēt

Vienmēr ir bijis žēl tās,kurām ir tās sāpes mēnešreižu laikā,man pilnīgi nekādu sāpju nav bijis,tikai mazliet paaugstinās temperatūra un *cionālais emotion

1 0 atbildēt

šis bij labs .. emotion

1 0 atbildēt

Ir labs! Sīki...sīki viss izstāstīts,bet ahh tik gari bija jālasa....

1 0 atbildēt

Pēkšņi pārņēma slinkums lasīt. Vēlāk varbūt izlasīšu. :D

2 2 atbildēt

Hell yeah :D:D

0 0 atbildēt

:D Man reizēm arī ir kaut kādas nobīdes un atšķirības. Šis ir tāds vidējais aritmētiskais man.

0 0 atbildēt

Nu nez, man nekad nav bijusas tik dramatiskas problemas. Bedas nak un iet, tapat prieki, bet nejau ta, ka pa dienam var paregot. Varbut tapec, ka dzivoju viena un man vienalga

0 0 atbildēt

pirms menesreizem obligati sekss,atvieglo grutakas dienas/nav jakla padoms,vnk vel mazs izlasiju,un pielietoju dzive/bet vsp jabut pastavigam un tuvam ar meiteni lai kko reali saprastu

0 0 atbildēt

:D Lasot, visu laiku maju ar galvu un brinijos, ka var tik preciizi uzrakstiit.. :D

man piem tagad ir 2. diena- sezu majas, edu gardumus, nesen apraudajos nezin pat par ko isti un nevaru sagaidit sunshine posmu.. :D

bet isteniibaa nebiju tik loti petijusi par tiem posmiem, zin reizem domaju, kas man ir , ka ta uzvelkos , bet nu re.. pms :D

0 0 atbildēt

tā izlaisju un aizvien nesaprotu kapēc manai vecmuterei viss šitais aizvien ir pēc 70... viņai anv menstrācijas, bet tapat uzvedas, vai tas ta vius mūžu var būt arī neatkarīgi ir menstrācijas vai nav?

0 0 atbildēt

pilnībā piekrītu. ir īstenībā pāris lietas, kas nu nav tākā rakstīts šajā rakstā, jo man arī tajā pēdējā Bitchy posma ļoti "gribās". bet nu tā jā - tiešām +!

0 0 atbildēt

un ka ir justies virietim? par to raxts nebus, vai neesam tam cienigi?:(:D

0 0 atbildēt

Nu tas daudz ko izskaidro. :D

0 0 atbildēt

Lielam vairumam var piekrist, vienīgais nesmuki, ka tu saki, ka par sievieti būt ir sodība. Man traki patīk būt sievietei, jo būtībā (māaazliet pārspīlējot) visa pasaule griežas ap mums. Un arī tie sliktā noskaņojuma posmi man nav gluži tādi, jo saulstariņš es esmu praktiski VISU laiku, ja neskaita pms un pirmās menstruāciju dienas, jo tad man uznāk dusmīgie un bēdīgie un raudamie utt. Bet arī tad es tāda esmu tikai mājās, kur mani redz tikai mājienieki.

0 0 atbildēt

+

0 0 atbildēt

emotion, bet labi uzrakstīts un viss atbilst patiesībai +++emotion

0 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »