local-stats-pixel fb-conv-api

Kā izdzīvot ar 100 eiro konkursa darbs. (RPRV)8

119 1

Sveiki spocēni, izdzīvotāji un pārējie, kas vēlās piedalīties, vai pavērot konkursa gaitas, vai vienkārši iegūt padomu. Šis nebūs viens no rakstiem, kas tev saka - Brauc pie vecākiem.. vai - Ved līdzi cik vari, bet vienkārši reāls stāsts, kā mierīgi izdzīvot par sotaku no pieredzes. Rakstu jau otro rakstu, jo spoki crashoja, kad gribēju ielikt pirmo rakstu.. skumjš stāsts, bet ok. Mēģinu vēlreiz.

Patiesībā, tēma vienkārša. Kā students atradu, manuprāt, vislabāko taktiku.

Tai pamatā ir pāris punkti šai 100€ izdzīvošanas mākslai. emotion

1. Saliec vēlmes pa plauktiņiem.

Mums katram ir savas vēlmes. Vienam vajag sporta zāles abonamentu, citam gribās uzpīpēt. Citam patīk pa laikam atpūsties ejot uz kino vai kafē. Svarīgi saprast cik daudz naudas tam visam ir vajadzīgs. Es ieteiktu tam atlikt 25€ Par tādu izdarīt iepriekšminētās ielas.

2. Domā kur un ko pērc.

Šis, manuprāt ir vissvarīgākais punkts. Cilvēki bieži vien domā, ka ar roltonu no vietējās maksimas derēs. Aiziet, nopērk uzreiz kādus 5 un tad jau būs ok! emotion Diemžēl, skarbā dzīves patiesība ir tāda, ka roltoni un visas šitās paiciņas pirkt ir bezjēdzīgi, jo nu.. cmooon... kur jūs esat redzējuši cilvēkus, kas reāli paēd no tiem roltoniem, nevis uz 30 min apmāna kunģi?

Mans ieteikums - Neejat uz stokmanu, maximu vai rimi, bet maksimāli uz tirgu. Ja vēl esi rīgā, tad vispāro coolio, jo nu tur ir centrāltirgus. Aizej pēc paiciņas. Par to 1.30€, kas ir par 5 roltoniem, tirgū nopirksi makaronu paku un vistas gabaliņu, no kuriem paēdīsi daudz labāk un veselīgāk. + ir vēl kāda svarīga lieta. Ja tu ēdienu pērc tikai sev, tad nu.. nepērciet vairumā ''jo tā sanāk lētāk'', jo bieži vien sanāk izmest ēdienu, kas šajā gadījumā ir izmest naudu.

Ēdienam iesaku atlikt 55€, jo iepērkoties tirgū ar to mierīgi pietiek.

3. Atlikums.

Nav jābūt pro matemātiķim, lai saprastu, ka dvacārītis ir palicis pāri. emotion Un te ir varianti, ko darīt. Varat krāt, kādam labākam mēnesim, varat nopirkt jaunus džinsus, varat darīt ar to naudu ko vēlaties, kaut pievienot pirmajiem 2 punktiem.

Man kojās bija jāizdzīvo ar 80€ mēnesī. Soo, piedodiet, ka iekļāvos 80.

Ceru, ka noderēs. Pīs out!

119 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Dzīve.
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
a kā par kojām samaksāt?
2 0 atbildēt

Nezināju, ka RPRV ir augstskola. Ā un nezināju ka RPRV vēl ir RPRV. Vai tad nenomainīja nosaukumu uz RTRIT.? Un no kura laika profesionālo vidusskolu skolēni ir studenti? Bet nu feini, feini.. emotion

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

💪

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt