local-stats-pixel fb-conv-api

Venēcijas arhitektūras izstāde Bjenale0

14 0

Venēcijas arhitektūras izstāde Bjenale 2014: Nīderlandiešu arhitekts Rems Kolhas ir sniedzis mums vairāk informācijas par Venēcijas arhitektūras izstādi, kurā viņš šogad ir kurators.
Viņš ir izteicis savu vēlmi mainīt arhitektūras pašreizējo struktūru, kura, kā viņš pats saka, „atrodas ne pašā labākajā stāvoklī”.

Itāļu kultūras institūtā Londonā, OMA direktors izteica, ka viņa tiešais direktora pienākums 14. Venēcijas arhitektūras izstādē ir „pagriezt muguru mūsdienu arhitektūras stilam, kurš, neraugoties uz daudziem kliedzošiem paziņojumiem, atrodas ne pašā labākajā stāvoklī”, un fokusēties uz globālās arhitektūras panākumiem, kurus tā panākusi pēdējos 100 gados.

Pētījuma iedvesmota izstāde, kura nosaukta par „pamatiem”, apzinās būtiskos arhitektūras elementus un izvērtēs globālā arhitektūras stila izveidošanas nepieciešamību. Šī tēma būs aktuāla ne tikai ierastajiem Arsenale un Central Giardini paviljoniem, bet arī citiem 65 nacionālajiem paviljoniem – pirmo reizi šīs izstādes vēsturē.

„Pēc daudzām arhitektūras izstādēm, kuras bija vērstas uz mūsdienu stila proklamēšanu, „Pamati” būs visapkārt vēsturei: izstāde mēģinās rekonstruēt arhitektūras pašapziņu tagadnē un spekulēt par tās nākotni,” teica Kolhas.

Arhitekts saka, ka šī gada izstāde pārtrauks „objektu un arhitektu prezentēšanu”, un tā vietā akcentēs uzmanību uz pētījuma, kas tika veikts pagājušajā gadā. Tāpat, viņš ir pārliecināts, ka izstāde būs pilna ar arhitektūras dzīvīgumu un humoru.

„Mēs ceram, ka ar šo izstādi mēs noņemsim saspringumu no šīs profesijas,” viņš teica „Es domāju, ka arhitektūru parasti apraksta kā ļoti striktu un nopietnu disciplīnu, bet manuprāt, arhitektūra ir dzīves pilna.”

Tēma, kas tiks apspriesta nacionālajos paviljonos, ir „Absorbing Modernity”: 1914-2014. Tas nozīmē, ka katrs paviljons prezentēs savas valsts unikālos arhitektūras stilus un tipoloģijas, kas bija izmantotas pēdējā gadsimtā.

Centrālā paviljona izstāde ir saukta „Elements of Architecture” (arhitektūras elementi) un tā sastāvēs no speciālām istabām, katrā no kurām būs prezentēts kāds unikāls arhitektūras elements, tai skaitā balkons, siena, durvis, vai logs.

Arsenale izstāde, vārdā „Monditalia”, būs koncentrēta uz Itālijas arhitektūru un vēsturi. Milzīga vēstures karte pārklās tā centru, un arhitektūras instalācijas būs rādītas kopā ar filmām, dejām, mūziku un teātri.

Šīs izstādes prezidents Paolo Baratta komentē: „Ar Rema Kolhasa palīdzību, mēs spējam izveidot vienreizēju, uz pētijuma balstītu izstādi. Tas būs ļoti inovatīvs pasākums, jo Rems ir panācis, ka viņa projektā iesaistās visi paviljoni, kas pilnībā atklāj šīs izstādes potenciālu.”

„Ar lielu drosmi un ambīcijām, izpētot modernās mākslas pēdējo 100 gadu vēsturi, Rems identificē un prezentē elementus, kuri darbojas kā references uz atjaunotajām attiecībām starp mums un arhitektūru,” piebilst Baratta.

Venēcijas arhitektūras izstāde 2014 tika atklāta publikai no 7.jūnijā un būs apskatāma līdz 23. novembrim.

14 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.gost.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000