local-stats-pixel fb-conv-api

Tetovējumi – Viss, kas jāzina, taisot pirmo tetovējumu.2

Tetovējumu mākslinieks Toms Kleins Tattoo dalījies ar vērtīgiem padomiem ko der likt aiz auss pirms dodies taisīt savu pirmo tetovējumu.

Uzrakstīšu par pāris klasiskām kļūdām ko pieļauj tie, kas taisa pirmo tetovējumu vai arī taisās to darīt.

Pirmkārt – izmērs.

Vienmēr idejas ir maksimāli mazas. Piemēram – Latvijas kontūru,kurai pa vidu būtu nošatslēga (kas būtu pa vidu pāri kontūras malām) un no kontūras malām līdz nošatslēgai ietu sirdspukstu līnija. Un tas viss sērkociņu kastītes izmērā. Vai mazāk. Tik daudz attēli vienā attēlā, neizskatīsies labi tādā izmērā.

Šeit noder vienkārša formula – jo lielāks tetovējums jo vairāk tajā var būt detaļu. Jo mazāks – jo mazāk. Iepriekš minētā piemēra vietā būtu jātaisa vienkārši Latvijas kontūra un tas arī viss. Vai arī cits viens objekts.

Es zinu, ka cilvēki ar maziem tetovējumiem pārbauda cik ļoti sāpēs, bet tas var būt maldīgi. Neliela tetovējuma veikšana aizņems varbūt 20/30min un liksies nieks, savukārt to nevar salīdzināt ar 5h sesiju kura pat tiem kuriem jau ir tetovējumi reizēm var būt izaicinājums. Ja attēls ir pārāk mazs tad zūd jēga taisīt tetovējumu vispār.

Svarīgs ir ne tikai motīvu izmērs, bet arī to daudzums.

Visas idejas nav jāsaliek vienā tetovējumā. Visi attēli vienā attēlā. Visi simboli vienā tetovējumā. Vajag izvēlēties stiprāko ideju un to izcelt. Ar to arī sākt. Izvēles procesā būs arī no kkā jāatsakās, tas ir normāli. Tātad, tetovējums turpinās būt neliels, bet tas būs kaut kas viens. Varbūt divi attēli kopā, bet ne pieci. Tāds ko var labi uztvert, saprast ideju un izmērs ir pielāgots izvēlētajai vietai uz ķermeņa.

Pārāk cieši saspiestas līnijas var beigās būt viena līnija.

Visam nevajadzētu būt pārāk šauram vai saspiestam. Adata nav pildspalva un āda nav papīrs. Dizainam uz ķermeņa jāizskatās labi un ideālā variantā tas ar ķermeni ir pilnīgā harmonijā, nevis ir pārāk mazs attēls un no malām pārāk daudz brīvas vietas utml.

Der padomāt arī par to kā tetovējums izskatās no attāluma. Protams tie ir dažādi, reizēm ļoti smalki, bet nav slikti, ja tas izskatās labi arī no pāris metru attāluma. Līdzīgi kā uz gleznām mēs skatāmies pakāpjoties atpakaļ.

Un nē – Tavam pirmajam tetovējumam nav jābūt milzīgam. Arī nelieli tetovējumi var būt stilīgi. Tikai motīvi ir atbilstoši jāparāda. Piemēram – 3cm ērglis nav ērglis, bet zvirbulis vai muša. Ja nav iespējams saprast, kas attēlots, tetovējums ir neveiksmīgs.

Tetovējums manuprāt ir izaicinājums. Tetovējums ir kā acīmredzams paziņojums, vēstījums pasaulei par Tevi. Un ja Tavs vēstījums ir nesaprotams vai tāds kā nobijies vai stūrī ierāvies, tad es ieteiktu tādus vēstījumus nelikt sev uz ādas.

Neviena ideja nav slikta, bet ir svarīgi kā to transformē tetovējumā.

Ceru, ka noderēs!
Paldies!

36 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
daudz kas atkarīgs no tetovētāja profesionalitātes.Ir redzēti mazi,bet ļoti detalizēti un interesanti tetovējumi.
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt