local-stats-pixel fb-conv-api

Skaisti mati - skaistai meitenei!2

Šajā rakstā es rakstīšu,kā iegūt labus,veselīgu un skaistus matus!

emotion

Lai iegūtu spīdīgus un veselīga izskata matus, nav jāpavada ilgas stundas skaistumkopšanas salonā. Ir nepieciešami daži uzlabojumi Jūsu ikdienas matu kopšanā un ātri iegūsiet skaistus matus.​

1. Sakiet „jā” matu serumam.

Matu serumi ir speciāli radīti sprogainiem un nepaklausīgiem matiem, lai tiem piešķirtu gludumu. Šie produkti mitrina Jūsu matus, pateicoties tajos esošajam nelielajam eļļas un silikonu daudzumam. Ieteicamais lietošanas daudzums ir piliens zirņa lielumā. Serums ar rokām jāiemasē slapjos matos, sākot no matu apakšas uz augšu. Līdzeklis jālieto mazā daudzumā, jo pretējā gadījumā tas var noslogot matus, un tie izskatīsies pārāk pieglausti.

2. Lietojiet neizskalojamus kondicionierus.

Parastie kondicionieri ir lieliski, bet, ja patiešām vēlaties matiem piešķirt mirdzumu, matu kopšanā ieteicams iekļaut arī neizskalojamus kondicionierus. Tie mēdz būt izsmidzināmi un losjona veidā. Jālieto tāpat kā serums.

3. Galvu mazgājiet ar vēsu ūdeni.

Izvairieties no karsta ūdens! Tas var padarīt matus sausus un noplukušus. Tā vietā pēc galvas izmazgāšanas ar šampūnu un pēc kondicioniera lietošanas izskalojiet matus ar vēsu ūdeni. Tas aizver matu kutikulu un ļauj tai atstaroties, līdz ar to piešķirot matiem mirdzumu.

4. Prātīgi lietojiet matu fēnu.

Žāvējot matus un veidojot matu šķipsnas ar apaļo ķemmi, fēna uzgali vērsiet lejup – matu augšanas virzienā. Matu žāvēšanu noslēdziet ar „vēso” režīmu, jo vēsais gaiss piešķir atspulga efektu, kas līdzinās efektam pēc matu izmazgāšanas ar vēsu ūdeni.

5. Piešķiriet spīdumu.

Kad Jūsu mati būs sausi, matu veidošanas procedūru beidziet ar spīdumu piešķiroša līdzekļa uzklāšanu. Tas paredzēts, lai jebkādas struktūras matiem piešķirtu papildu spīduma efektu.

6. Lietojiet silikona matu taisnotāju.

Taisnotājs palīdz iztaisnot matus, un tie parasti izskatās spīdīgāki nekā sprogaini mati. Taču izvairieties no pārmērīgas taisnotāja lietošanas – visi karstie stilizēšanas līdzekļi padara matus sausākus! Matu stilisti iesaka izvēlēties silikona taisnotāju, jo tas, salīdzinot ar keramisko vai metāla, ir veselīgāks pret matiem. Starp citu, sildīšanas laikā silikons labāk slīd pa matiem un tos iztaisno vienā reizē, kas ir divkārt ātrāk nekā ar citu veidu taisnotāju, ar kuriem tāds pats efekts tiek sasniegts divreiz garākā laika posmā.

7. Procedūra, kas piešķir matiem mirdzumu.

Ja patiešām vēlaties spīdošus matus, sagādājiet tiem profesionālu procedūru, kas piešķir mirdzumu. Parasti to veic pēc matu krāsošanas, bet to var izdarīt arī nekrāsojot matus. Procedūra paredzēta izteiktākas un spilgtākas krāsas iegūšanai, bet to var piemērot arī dabiskas krāsas matiem, jo nepiešķir nekādu pigmentu. Šī procedūra ir īslaicīga, jo krāsa nomazgājas pēc 4-6 mazgāšanas reizēm.

8. Nodrošiniet ķermenim pienācīgu daudzumu ūdens.

Liela ūdens daudzuma lietošana nodrošinās, lai Jūsu mati regulāri saņemtu nepieciešamo mitrumu no iekšpuses. Ideāls variants ir izdzert apmēram 8 glāzes dienā. Sev tuvumā nolieciet glāzi un laiku pa laikam iedzeriet malciņu!

9. Ēdiet uzturvielām bagātus pārtikas produktus.

Ieteicams ēst tādu pārtiku, no kuras katru dienu var uzņemt A un E vitamīnu, kas ir nepieciešams spīdīgiem un veseliem matiem. Tāpat vajadzētu ēst daudz olbaltumvielu, kas veicina matu augšanu. Olas un rieksti ir lielisks olbaltumvielu avots.

10. Izvairieties no stiprām ķimikālijām.

Spīdoši mati ir veseli mati – iegaumējiet to! Ierobežojiet matu kontaktu ar stiprām ķīmiskām vielām, piem., baseinos esošo hloru vai uz sārmu bāzes ražotiem matu krēmiem. Tāpat izvairieties no alkoholu saturošiem produktiem, jo tie sausina matus un samazina to spīdumu.

24 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt