local-stats-pixel fb-conv-api

Pin up8

52 0

Vai ir bijis īss ieskats tā vesturē??

Pin-up ir kultūra, kas apvieno sevī modi, mākslu un fotogrāfiju jau 150 gadus kopš 1860 gada. Skaistu sieviešu fotogrāfijas vienmēr ir bijušas pieprasītas, tās publicēja gandrīz visur, bet aptuveni ap 1945.gadu , kad cilvēki bija izslāpuši pēc kaut kā vienkārša un skaista, pin-up guva panākumus galvu reibinošos ātrumos.Oficiāli termins "pin-up" pirmoreiz reģistrēts 1941 gadā, Anglijā, tomēr pastāv jau kopš aptuveni 1860gada, kad erotisko skaistuļu zīmējumi un fotogrāfijas tika publicētas laikrakstos, tās mēdza izgriezt un piespraust pie sienām, no tā arī radies nosaukums "pin" jeb piespraust.

Pin-up guva galvu reibinošus panākumus Holivudā, gandrīz ikviena aktrise (to skaitā Merilina Monro) sākumā bijā pin-up modele un tikai pēc tam aktrise. Pin-up bija visur - filmās, laikrakstos, kalendāros. Bet vēlāk par pin-up modeli varēja kļūt ikviena sieviete, kas atbilda pieņemtajiem pin-up standartiem - sārtas lūpas, ieveidoti mati, retro stila kleitiņa, augsti papēži un naiva sejas izteiksme.

Pin-up ziedu laiki bija Anglijā un Amerikā pagājušā gada 20 gados, kas sakrita ar Holivudas zelta ēru. Vēlāk pin-up stila modeles parādījās arī slavenajā Playboy (arī mūsdienās Hjū Hefnera blondās skaistules atdarina tā laika skaistuma etalonus).Pin-up attēlus sauc arī par "cheesecake" jeb burtiski "sierakūku", kas radies no teiciena "labāk skaistu meiteni, nekā gabalu kūkas!"

Sešdesmitajos gados pin-up piedzīvoja krīzi. Praktiski izzuda zimētais pin-up, bet fotogrāfijas kļuva arvien atklātākas un seksuālākas, tādējādi zaudējot sākotnējo erotisko pin-up stila pievilcību.

Tomēr tagad pin-up atkal atdzimst
. Daudzi fotogrāfi un modeles koncentrējas tieši uz šo stilu, ir iespējams nopirkt piemērotu apģērbu, apavus un aksesuāru.Turklāt pin-up modeles mēdz būt visdažādākās miesasbūves, sākot no klasiskām modelēm, līdz pat lielo izmēru valkātājām, nereti viņu ķermeni klāj neskaitāmi tetovējumi vai pīrsingi. (žēl)

Sabina Kelley pārstāv klasisko pin-up mūsdienās, bet līdzās viņas vārdam var minēt arī Ditu von Tīzu, kura ir viena no pin-up tradīcijas uzturērātājām 21. gadsimtā. Viena no ievērojamākajām pin-up modelēm bija Betty Page, kura nomira 2008 gadā, Viņa kļuva slavena pateicoties savām melnajām cirtām, košajām lūpām un mežonīgajām acīm.Tika uzņemtas neskaitamas fotogrāfijas, kurās Betija redzama tērpusies leģendārajā leoparda peldkostīma. Modeles gaitas bija žilbinošas,līdz 35 gadu vecumā aizbēga no sabiedrības, lai patvertos klusā vietā Floridā, kur studēja Bībeli un centās saglābt savu brūkošo laulību. Betija ir teikusi: "Es negrasījos mainīt sabiedrību vai izlikties īpaši gudra. Es vienkārši biju tāda, kāda esmu, un nekautrējos no tā."

www.pinupgirlclothing.com - Pin-up veikaliņs

www.dita.net  -Oficiāla Ditas lapa

www.bettiepage.com - viss par Bettie

52 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

a kad bija pagājušā gada 20 gadi? :O

1 0 atbildēt

Man patīk tas stiliņš, vienreiz pati meiģināju uztaisīt frizūru un uzkrāsoties tādā stilā, bet sapratu, ka man nepiestāv. XD

1 0 atbildēt

Man šķiet, lielāko daļu pin-up šarma veido tieši tā naivā, mazliet it kā pārsteigtā sejas izteiksme. Žēl, ka mūsdienu pin-up meitenēm raksturīga drīzāk tāda kā agresija vai apnikums skatienā, manuprāt, nelabi kontrastē ar apģērba, frizūras un kosmētikas vieglumu un rotaļīgumu :)

1 0 atbildēt

ditaaa.. ^^

0 0 atbildēt

kā patīk Dita Vin Tīza vai Tēze nezinu kā latviski...bet viennozīmīgi viņa ir "super"!

cik es nopratu tā ir elegance, māksla, un nedaudz perversums, nu angliski "kinky" tāda neliela perversuma deva.

0 0 atbildēt

atbildot uz Shatred komentāru " kā patīk Dita Vin Tīza vai Tēze nezinu kā lat... " Negluži perversums.. Pin-up girls ir tāda lieta, lai sievete sevi varētu parādīt starp naivu flirtiņu un piedauzību.. itkā nejauši atsegt kādu netik sasniedzamu ķermeņa daļiņu ..

0 0 atbildēt

atbildot uz Chantela komentāru " a kad bija pagājušā gada 20 gadi? :O " Gadsimta vai gada?? :?

0 0 atbildēt

atbildot uz kern komentāru " Man patīk tas stiliņš, vienreiz pati meiģināj... " Piestā, tikai jaatrod pareizas virziens.. Starpcitu, tajā adresītē , kur var nopirkt pin-up ir ļoti labas un lētas lietas. Es iegāju un vnk beidzu 10x , iesaku paskatīties, varbūt pat kko iegādāties, redzēsi ka piestav )

0 0 atbildēt