local-stats-pixel fb-conv-api

Mode, mode... daži fakti8

Mani pašu interesēja jau ilgu laiku atbilde uz pēdējo jautājumu....😀😀😀...beidzot saņēmu!!!

Kāpēc kašmirs ir tik dārgs?

Kašmiru iegūst no retas kazu šķirnes – kašmira kazām, kas dzīvo vien Ķīnā, Mongolijā, Irākā un Indijā. Vilna šiem dzīvniekiem veidojas vien aukstajās ziemās, un no vienas kazas var iegūt tikai 100 gramus vilnas gadā. Tas kašmiru padara par ekskluzīvu vilnu.

Kas notiek ar apģērbu, ko slavenības velk uz pasākumiem?

Apģērbi, ko slavenības velk uz pasākumiem, bieži vien ir paraugi, kas pēc tam ir jāatdod atpakaļ. Tas ir veids, kādā slavenībai uz katru pasākumu nav jāpērk jauns tērps, bet to var aizņemties no apģērbu ražotājiem vai dizaineriem. Šis darījums ir abpusēji izdevīgs, jo slavenība tādā veidā sagādā bezmaksas reklāmu zīmolam. Starp citu, šī prakse darbojas arī Latvijā.

Kāds Kalvinam Kleinam sakars ar Calvin Klein?

Slavenajam Kalvinam Kleinam, izrādās, nav vairs nekāda sakara ar viņa vārdā nosaukto apakšveļas zīmolu Calvin Klein. Zīmolu pirms vairākiem gadiem pārpirka PVH Corp, tāpēc pats Kleins pie kolekciju radīšanas vairs nepiedalās.

Vai kāds valkā augsto modi?

Augstā mode ir unikāls un tikai vienā eksemplārā radīts apģērbs. Ja četrdesmitajos gados augstās modes kolekcijas prezentēja ap simts dizaineru, tad tagad palikuši ir vien padsmit modes nami, kas piedāvā augstās modes kolekcijas.

Kāpēc Vogue pirmais vāks bija neveiksme?

Annas Vintauras leģendārais žurnāla Vogue pirmais vāka numurs bija neveiksme. 1988. gada Vogue vāks ir neaizmirstams vēl šodien, jo vāka modele uz tā bija tērpusies Christian Lacroix jakā un viņas pašas džinsos, kas kopā izskatījās visai amizanti. Tāpat efektu radīja arī neveiklais smīns.

No kā Christian Louboutin iedvesmojās sarkanām apavu zolēm?

Kura gan nezina šīs leģendārās kurpes ar sarkano zoli? Visu laiku tika uzskatīts, ka Christian Louboutin iedvesmu sarkanajai zolei smēlās no Luija XIV, bet patiesībā tas ir Endijs Vorhola.

Kāpēc Ņujorkas modes nedēļa ne vienmēr ir bijusi pirmā?

Modes nedēļu lielais četrinieks parasti notiek šādā secībā – Ņujorkā, Londonā, Milāna un tad Parīzē. Bet vienmēr tā nav bijis, jo līdz 1998. gadam Ņujorkas modes nedēļa notika pēc Eiropas modes nedēļām. Kas mainījās? Leģendārais dizaineris Helmuts Langs no Vīnes pārcēlās uz Ņujorku, viņš vēlējās savu kolekciju atrādīt Septembrī pirms Eiropas. Viņam pievienojās arī Calvin Klein un Donna Karan, tādējādi izveidojot jaunu tradīciju.

Kāpēc sievietes nebija pirmās, kas nēsāja augstpapēžu apavus?

Augstpapēžu apavi pašos pirmsākumos tiek uzskatīti par vīriešu apaviem, jo tos nēsāja kā jāšanas apavus, papēdis palīdzēja pēdu noturēt kāpšļos. Sievietes augstpapēžu kurpes sāka nēsāt tikai ap 1600 gadu.

Kā agrāk sauca džinsus?

Džinsi sākumā tika saukti par biksēm ar augsto vidukli. Šis nosaukums saglabājās vairākus gadus, līdz Itālijas pilsētā Dženovā šīs bikses tika nosauktas par džinsiem. Un tas tikai tāpēc, ka jūrnieki nēsāja līdzīgas bikses.

Kāpēc vīriešu un sieviešu krekliem pogas ir pretējās pusēs?

Vai esi ievērojusi, ka vīriešu krekliem pogas ir kreisajā, bet sievietēm labajā krekla pusē? Šī atšķirība ir tradīcija, kas saglabājusies no 17. gadsimta, kad sievietēm apģērbties palīdzēja istabenes, bet vīriešiem nācās ģērbties pašiem. Tāpēc pogas šuva tajā krekla pusē, no kuras to pogāja ciet.😀😀😀

50 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
😀...es ieliku bildi kuru msn ļāva ielikt. No telefona ir ļoti grūti atrast bildi kura derētu pēc izmēra. Man ir 44 gadi, un es pat nezinu kāds Bībers izskatās. Ieliku dēļ tā ka CK reklăma. Bet nu domā ko vēlies. Paldies par komentāru, vismaz tagad zinu kāds izskatās Bībers. Bet vai Tu zini kapēc vīriešiem un sievietēm pogas ir dažādās pusēs?😉
1 0 atbildēt

Bībers ir seksīgs!   

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt