local-stats-pixel fb-conv-api

Mani pulksteņi 5. daļa- SEIKO3

Sen neesmu neko rakstījis , tapēc tapa raksts par maniem Seiko. Uzreiz gan jāpiebilst, ka man to nav daudz - man nav viennozīmīga attieksme pret seiko dizainu kā tādu...

Protams, kompānija no Japānas ir slavena ar to, ka radīja pirmo kvarca mehānismu un izveidoja slaveno Seiko Spring drive. Tāpat seiko ir atsevišķs "atzars" Grand seiko ar saviem augstākā līmeņa pulksteņiem, kuri aprīkoti ar "hi beat" mehānismiem (sekunžu bulta kustas ļoti vienmērīgi) . Vēl seiko ir slavens ar saviem kinetic sērijas kvarca mehānismiem - tas ir tā kā automātiskais pulkstenis, kura rotors uzlādē bateriju nevis uzvelk atsperi, kā arī šos var lādēt ar indukcijas tipa lādētājiem nenēsājot uz rokas (laif haks) ... Nemaz nerunājot par astoņdemito gadu Seiko "Arnie" - ko Arnolds nēsāja filmās "Predator" un "Commando". Protams arī seiko tagad vairāk attīsta Solar tehnoloģiju, kuras ietvaros baterijas tiek lādētas ar gaismas/saules enerģiju.

Par cik man patīk ūdnsdrošie pulksteņi - par klasiku šeit nerunāšu. Vispopulārākie laikam ir SEIKO "Monster" ...kuri savu iesauku ieguva dēļ masīvā dizaina priekš tiem laikiem (tagad izskatās - nu ne pārāk liels). Nu jau ir izlaistas 3 paaudzes seiko "Monster". Šajā vietā laikam jāpiemin tas, kas man nepatīk vidēja līmeņa Seiko:

Safīra stikls ir tikai dārgajiem... un pat Tuna 1,5k EUR nav ar tādu aprīkots;

Daudziem ir vienkārši mehānismi, bez manuālās uzvilkšanas iespējas;

Cenas daudziem modeļiem ir vnk. pārspīlētas...tas pats "monster" tagad maksā 300 + EUR.;

Man nepatīk šaurās 20mm ķēdes - kaut vai tam pašam monster...

Pasaulē SEIKO daiveru tipa pulksteņiem ir ļoti liela popularitāte.

38 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt