local-stats-pixel fb-conv-api

Mani pulksteņi 1. daļa - aragon divers5

Cilvēki iedalās 2 kategorijās: vieni nēsā rokaspulksteņus bet otri nē.

Es diemžēl piederu pie pirmajiem un līdz ar to pulktenis man ir uz rokas praktiski vienmēr, tapēc sekos ievads par manu pulksteņatkarību.

Iepazīšanās ar pulksteņiem sākās laikam 3. klasē, kad senči uzdāvināja krievu "zarja" vai "luč" mehānisko , kurš katru vakaru bija jāuzvelk . Bet kaut kā neiepatikās tā uzvilkšana , kā arī īsti labi nemācēju nolasīt laiku.

Nākamo verķi uzdāvināja vecāki kādā klasē 6tajā - tas bija "elektronika" elektroniskais pulkstenis , kurš tika pirkts veikalā "Dimants" uz tagadējās Brīvības ielas. Krievu „ektronika” bija kvaliatīvāks par tiem montana pulksteņiem ar grabošajām ķēdēm. Pulkstenis tika izjauks, un tam zem LCD tika palikts fonam LV karogs, jo tas bija neatkarības pirmsākumos. Pēc tam no pirmās algas nopirku Casio kvarca pulksteni ar analogu ciparnīcu un mazu ekrānu apakšā, šķiet zeltītā krāsā ar siksniņu. Tika pirkts Casio veikalā uz Tērbatas ielas. Pulkstenis kalpoja labi, izmantoju kā modinātāju bet pēc tam to pazaudēju nākot no tusiņa..laikam siksniņa bija sadilusi un pārtrūka....

Kādu laiku nebija pulksteņa, tad nopirku Swatch irony chronogrāfu tc/Spice par 70Ls- šķiet "rally track" vai kaut kā tā, kurš vēl joprojām kalpo tēvam. Swatch mīnuss - speciālās siksnas ķēdes, kuras nav standarta, kā arī plastmasas/akrila stikls. Par cik zem ādas siksnas iesvīst roka, ādas siksna man nekalpo ilgāk par gadu...apnika pirkt tās swatch siksnas – nopirku oriģinālo ķēdi ebajā ( swatch uz to laiku vairs nav LV sastopams - man tā šķiet ) ķēdi un atkrīt problēmas.

Pamazām virzījos uz nopietnākiem pulksteņiem - nākošais bija tissot titāna korpusa un ķēdes kvarcs, kurš kalpoja ļoti labi jo tam bija safīra stikls. Vienīgi par cik es pieņēms garumā un svarā - tas bija par mazu man ar savu 39mm diametru. Un tad pamazām pievērsos diver tipa pulksteņiem, jo man patīk robustums, vienkāršas ciparnīcas un luminiscējošie rādītāji - uz doto mirkli man ir tikai diver tipa pulksteņi....kuri tiek regulāri izmantoti copē, peldoties un pat pirtī neņemu nost no rokas.

Aragon ir tipisks mikroražotājs/mikrobrends- tādu ir salīdzinoši daudz. Abiem pulksteņiem ir uzrādīta 200m ūdenizturība, taču iso sertifikāta nav ( tāds nav daudziem dārgā gala pulksteņiem) taču forumos raksta, ka nirt var droši. Man patīk, ka šiem pulsteņiem nav lieku bling bling - zelta etc, kā tas ir piem. Invicta lētajiem pulksteņiem, mani protams ar nav nekādi dārgiem, bet imho cenas un kvalitātes attiecība ir ļoti laba. Citu ražotāju šādi pulksteņi ar šādiem pat mehānismiem maksā vismaz 2x dārgāk.

Ja būs interese, uzrakstīšu arī par citiem ražotājiem no savas diveru kolekcijas kādu rakstu.

59 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Pulksteņus jau ražo parasti tikai no  ņeržas, bronzas, titāna (kurš ir anti alerģisks), keramikas/volframa..tikai lētie ir no sakausējumiem  un hromēti.Zelta pulkstenis būs dārgs- apzeltīts nodils. Man patīk titāns, bet tas parasti ir pelēks - neizteiksmīgs.

1 0 atbildēt

Man ir savs Emporio Armani kuru velku uz svētkiem. emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt