local-stats-pixel fb-conv-api

Dīvainākie laulību gredzeni!9

48 2

Laulības gredzeni ir laulību ceremonijas pastāvīgs atribūts. Protams, likumdošanas līmenī gredzenu izmantošana ne regulējās. Piereģistrēt laulību dzimtsarakstu birojā un kļūt par vīru un sievu var, neapmainoties ar gredzeniem. Bet svētā tradīcija nesāt laulības gredzenus eksistē jau gadsimtiem ilgi. Un tieši tāpēc, diez vai var atrast laulāto pāri, kura ignorētu ceremoniju apmaiņas ar gredzeniem. Visbiežāk jaunlaulātie apmainās ar gredzeniem dzimtsarakstu nodaļā. Bet reliģiozākās ģimenes izvēlas laulības ceremoniju pavadīt baznīcā, kur jaunajiem gredzenus uz pirkstiem uzvelk garīdznieks.


Gredzens ir laulāto uzticības simbols. Gredzenam nav ne sākuma, ne gala, kas simbolizē ģimenes saišu mūžību un stabilitāti. Apmainoties ar gredzeniem, līgava un līgavainis viens otram dod svinīgo mīlestības un uzticības solījumu.


Laulības gredzeniem ir arī praktiska nozīme. Tie nozīmē, ka vīrs un sieva jau ir atraduši viens otru, ka viņi ir laimīgi kopā un nevēlās meklēt citus mīlestības piedzīvojumus. Iepazīšanas brīdī nav pieņemts jautāt: „Vai Jūs esat precēta?”. Bet ja pirkstiņā spīd zelta gredzentiņš, tad jautājums, kā arī pielūdzējs, jau nav svarīgs.
Gredzenu izvēle ir ļoti nopietna lieta.


Skaitās, ka gredzenus jāpērk līgavainim. Bet noteikti uz veikalu jādodas kopā. Mēdz teikt, ka ja pāris grib būt laimīgs, tad gredzeni jāpērk vienlaicīgi un vienā vietā. Kaut arī nav vērts sekot šai tradīcijai, ja nevarat izvēlēties piemērotus gredzenus vienā veikalā.


Tātad, izvēloties gredzenus, sekojiet trim principiem:


• skaistums;
• ērtība;
• praktiskums.


Pirmkārt, gredzenam jāpatīk tieši jums, nevis jūsu vecākiem vai draudzenei. Atcerieties, kā nesāt to jūs plānojiet ilgi.


Otrkārt, tām ir jābūt jūsu izmēra un būt 100% ērtam. Pielaikojiet to dažas reizes pirms nolemsiet nopirkt. Dažiem cilvēkiem pirksti mēdz piepampt, pēc visdažādākājiem iemesliem. Ja jums ir tādas problēmas, neaizmirstiet par tām gredzena izvēlēšanās laikā.
Ja jums patika gredzens, bet izmērs nav jūsu, neuztraucieties, jums palīdzēs juvelieris.


Treškārt, skatieties lai gredzens iederētos jūsu rotājumu kolekcijā. Tas ir visai svarīgi, ja piemēram, jūs vēlaties tradicionālā zelta gredzena vietā kādu interesantu gredzenu no cita metāla, vai ar dārgakmeni rotātu gredzentiņu.


Un vēl pāris vārdu par laulību tradīcijām. Jaunlaulātiem nav pieņemts nesāt savu vecāku gredzenus – tas skaitās par sliktu zīmi. Bet, vecvecāku gredzeni un vecākās ģimenes relikvijas atnes laimi. Ja jūsu vecvecāki nodzīvoja ilgu un laimīgu mūžu, tad kļūt par viņu gredzenu īpašniekiem ir lielā veiksme. Tautā tic, ka nesāt svešus gredzenus ir kā atkārtot to pirmo īpašnieku likteni.


Kāpēc gredzeniem jābūt vienādiem?


Tautas gudrība saka, ka jaunlaulāto gredzeniem jābūt vienādiem, ar vienu atšķirību – izmēru. Viens metāls, viens stils – kā vienprātības simbols. Bet sakarā ar šo tradīciju bieži radās domstarpības. Līgavai gribās mīļu gredzentiņu, izrotātu ar nelielu akmentiņu, bet līgavainim vairāk patīk vienkāršība. Tā arī rodas pirmais šķērslis ģimenes dzīvē. Ja katrs paliek pie sava viedokļa, tad labāk būs nopirkt dažādus gredzenus. Bet aizdomājieties! Ja jūs nevarējāt atnākt pie risinājuma, tas jau ir pirmā kopīgās dzīves pieredze. Tas ir jūsu kopīgs lēmums, kad formējās kaut kas jauns – nevis „mans” un „tavs”, bet gan „mūsu”. Turklāt, pēdējā laikā slaveni modes dizaineri dažreiz speciāli izmanto kontrastu laulības gredzenu kolekcijās. Piemēram, sievietes gredzens ir no dzeltenā zelta, bet vīrieša no balta.



48 2 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Priekš manis pa stilīgu :D :D :D

2 1 atbildēt

man patika 7 un 9 

interesanti cik vinji maksaa?

1 0 atbildēt

4. emotion emotion

0 0 atbildēt

visi interesanti :)

0 0 atbildēt

Ļoti interesanti gredzeni , bet vai tad jau tā nav necieņa vai kas tur..  jo agraak pietika ar normāliem , savdabīgiem gredzeniem , bet tākā 21. gs. , nebriinos

0 0 atbildēt

ļoti interesanti, nebiju redzējusi:)

0 0 atbildēt

Stilīīīīgiīīīīīīīīī... :D

0 0 atbildēt

1 un11..xDpar 11.kko perversu saskatiiju..xD

0 0 atbildēt

Superīgi...

0 0 atbildēt