local-stats-pixel fb-conv-api

Vispasaules veģetārisma diena6

52 0

Šodien, 1. oktobrī atzīmē vispasaules veģetārisma dienu. Veģetārietis, kā plaši uzskatīts, ir cilvēks, kurš neēd gaļu, taču būt veģetārietim nenozīmē tikai neēst gaļu. Veģetārismam ir vairāki veidi.

Piezīme: šis raksts nav ar mērķi kaunināt gaļas ēdājus, aicināt atgriezties alus laikmetā vai tamlīdzībām stulbībām, kuras varbūt tup jūsu galvās :) šis raksts ir tikai mana izpratne un pieredze par veģetārisma tēmu. Un piedodiet, raksts ir ielikts vēlu vakarā un varbūt ne punktuāli izklāstīts, bet man bija garīgi smaga diena.

52 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Pārāk daudz domāšanas un prātošanas. Neuzskatu, ka vajag sev tā sarežģīt dzīvi jeb garšo gaļa, ēd gaļu, negaršo - neēd. 

4 0 atbildēt

nevajadzeeja aatrak pazinot?emotion

2 0 atbildēt

Kā var iegūt piena produktus no nokautas govs? (1.) Tas tā kā drusku perversi.

1 0 atbildēt

Kāds ir veģetāriešu tautu (piemēram, indiešu) iedzīvotāju vidējais dzīves ilgums?

0 0 atbildēt

 

A kā tu skaties uz to, ja es pateikšu, ka ēdot gaļu un ēdot griķus, tu uzņem pilnīgi dažādus makronutrientus?

Un ko nozīmē "prasās gaļa"? Tā vispār ir nepareiza pieeja jau sākumā, tāpēc no sākuma cilvēks sajājas vienā veidā, tad sāk jāties otrā. Ir jāēd nevis to kas "prasās", bet to ko VAJAG! Ja tu ar visiem citiem produktiem spēj uzņemt visus nepieciešamos makro un mikro nutrientus (starp citu, kā tu nodrošini visu aminoskābju pienācīgu uzņemšanu, kādus produktus kombinējot?), baigi labi, taču lielais daudzums šo gaļas neēdāju VISPĀR neko nesaprot no uztura.

Tajā pašā laikā es drīzāk teiktu, ka gaļas neēšana ir novirze (kādam-slimība), kas cilvēkam, kā PLĒSĒJAM (to nu gan neviens nevar noliegt, ka cilvēks ir PLĒSĒJS) nav raksturīga. Ja kāds neēd to savu gaļu un mierīgi eksistē, lai jau, beigu beigās katram kkas tāds ir, ko nevar. Taču, kad sāk taisīt no gaļas neēšanas KULTU un mēģina citiem iestāstīt, ka TIEŠI TĀ ir dzīves vienīgā patiesība, tad gan... viņi noteikti nebūs kā manu, tā ļoti daudzu citu favorītu sarakstā šai jautājumā.  

1 1 atbildēt

Man ir tik tāds viens jautājums, no citas puses, bet nu par to pašu tēmu.

Kā veģetārieši izskaidros savu aizraušanos vai kā to nosaukt, ja ņemam vērā to, ka pilnīga atteikšanās no gaļas/piena utt produktiem tas ir nedabiski (mēs esam plēsēji), kā arī, ja cilvēks pēkšņi pārstās ēst gaļu, tad ne tikai tiks aizvērtas ciet visas visa veida gaļas audzētavas, bet arī notiks neatgriezeniski notikumi musu ekosistēmā, t.i., daudzām sugām nebūs no kā aizsargāties vai, tieši otrādi, tās netiks uzturētas un beigu beigās tās vnk izmirs?

 

Ko es gribēju pateikt - ir, protams, cilvēki, kas veselības stāvokļa dēļ gaļu nevar ēst, ir laktozes nepanesamības, nu ko tur... tās ir SLIMĪBAS. Taču, kad cilvēks pats labprātīgi atsakās no gaļas utt. ... tas ir uzmanības trūkums un vēlme parādīt citiem, ka es esmu krutāks par jums. 

0 1 atbildēt