local-stats-pixel fb-conv-api

The Hulk F15

18 0

Beidzot ir oficiāli zināms, kas šogad startēs F1 un kas nē, tādēļ piedāvāju F1 līdzjutējiem un citiem interesentiem spokos atkal iepazīties ar vienu no šīs sezonas jaunpienācējiem. Šoreiz jūsu uzmanībai Niko Hulkenbergs, kurš šogad debitēs F1 AT&T Williams sastāvā.

Niko ir vācietis, dzimis 1987. gada 19. augustā, Rietumvācija pilsētā Emmerich am Rhein, tātad, šobrīd 22 gadus vecs pilots. Uzskatu, ka ir viens no perspektīvākajiem jaunajiem braucējiem, līdz šim karjerā kļuvis par čempionu bezmazvai visur, kur startējis, bet par visu pēc kārtas. Kā jau vairums, sacīkstēs braukt sācis kartingos, 10 gadu vecumā, 2002. gadā kļuva par Vācijas Junioru čempionu kartingā, un 2003. jau triumfēja lielajā Vācijas kartinga čempionātā. Startus ar formulām uzsācis 2005. gadā Vācijas Formula BMW čempionātā, kurā debitēja ar dominējošu pārsvaru iegūstot titulu. 2006. Niko brauca Vācijas F3 un A1 GP čempionātā, kur cīņa notiek valstu ieskaitē, pārstāvēja Vācijas komandu. A1 GP tika iegūts pārliecinošs tituls, savukārt vācu F3 togad Niko 5. vieta. Sekoja 2007. gads un starti F3 Euroseries čempionāta - 3. vieta sezonā, un 2008. gadā jau tituls. 2009. gadā Hulkenbergs spēra vienu no pēdējiem soļiem pirms F1 - uzsāka startus GP2.

Parādījis pārliecinošu sniegumu dažos GP2 Asia posmos, 2009. gada vasaras čempionātā Niko startēja ART Grand prix komandā, kura devusi F1 ne vienu vien spēcīgu pilotu. Sezonas gaitā Niko spēja iekrāt lielu punktu pārsvaru, rādot stabilu sniegumu un izcīnot 5 uzvaras un vēl 5 pjedestālus, rezultātā - GP2 čempions 2009. Niko Hulkenbergs ir pirmais pilots, kurš GP2 titulu sev nodrošinājis vēl pirms sezonas beigām, un otrais, kurš to ieguvis jau debijas sezonā. Pirmais GP2 debitants - čempions bijs Luiss Hamiltons 2006. gadā. Šogad Niko noslēdzis līgumu ar AT&T Williams un kļūs par Rubensa Barikello pārinieku. Williams komada Niko ir jau labi zināma - 2007. viņš tās mašīnā veica savus pirmos F1 testus, 2008. un 2009. gadā pildīja vienības testu un rezerves pilota funkcijas.

Interesanti, ka Niko menedžeris ir F1 pasaules haizivs Willijs Vēbers - ilggadējais Mihaela Šūmahera menedžeris. Pats Vēbers par Niko izsakās, kā par neticami talantīgu braucēju, un ir teicis, ka Hulkenbergs viņam atgādinot M. Šūmaheru jaunības dienās. Vēbers arī itkā esot iedevis Niko iesauku F1 aprindās - The Hulk :D Niko ir arī viens no aktīvākajiem jauno tehnoloģiju izmantotājiem starp pilotiem - ir gan sava mūsdienīga mājaslapa, kā arī Twitter un Facebook profili. Vēl par Niko zināms, ka viņam ir arī māsa, un kā hobiji tiek minēti teniss un izklaidēšanās ar draugiem. Iecienītākā maltīte - suši, mīļākā filma - Pirates of the Caribbean, un TV šovs - 24 :)

Tā kā Williams formulas testos uzrāda visnotaļ cerīgus ātrumus, ir pamats domāt, ka Hulkenbergam būs iespēja savu talantu pienācīgi nodemonstrēt jau debijas sezonā F1, taču konkrētāk par to jau 12. martā varēsim spriest vērojot pirmā posma treniņbraucienus.

Turpinājumā ieskats Niko karjerā bildēs un video...http://www.spoki.lv/automoto/Viborgas-rakete/108388">
Pārējos manus rakstus par F1 2010 debitantiem skataties http://www.spoki.lv/automoto/Viborgas-rakete/108388">ŠEIT un ŠEIT emotion

« 1  2  3  4  5 »
18 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Respekts calim... Bet mīļākā filma - Pirates of the Caribbean ??? Cmoon :D :D :D

2 0 atbildēt

nekas

nepaies ne gadi kad muusejais Shlega arii dos prikuritj tur visiem

he he

1 0 atbildēt

atbildot uz HEYCO komentāru " nekas nepaies ne gadi kad muusejais Shlega ... " Nu kās aka, no Tavas mutes Dieva ausī... Būtu HŠ vācietietis, iespējams jau tagad GP2 vizinātos, bet nekas, labāk lai ir latvietis :) Redzēs kā ar Porsche vinjam tagad veiksies.

0 0 atbildēt

Tev ar hummora izjuutu laikam taa pasvakaak?  atbildot uz HEYCO komentāru " nekas nepaies ne gadi kad muusejais Shlega ... "  

0 0 atbildēt

atbildot uz HEYCO komentāru "   " emotion  laikam jau. Lai nu kā, mēģināts vel nav zaudēts, un HŠ mēģina, kas arī pozitīvi emotion  

0 0 atbildēt