local-stats-pixel fb-conv-api

Šokējošs atklājums par svaru9

34 0

Ir laiks pārstāt pie sava liekā svara vainot ģenētiku, bet izrādās, ka pie tā tagad var sākt vainit laiku, kurā esi piedzimis.

Saskaņā ar jaunu pētījumu, cilvēkiem mūsdienās varētu būt grūtāk nomest svaru, salīdzinot ar tiem, kuri centās tievēt 1970-tajos un 1980-tajos gados.

Kāpēc tā?

Toronto Jorkas universitātes pētnieki analizēja 36400 amerikāņu uztura datus starp 1971. un 2008. gadu un 14419 cilvēku fiziskās aktivitātes datus starp 1988 un 2006. gadu. Pēc tam viņi salīdzināja uzņemtā ēdiena daudzumu ar fizisko aktivitāti, kā arī vecumu ķermeņa masas indeksu (ĶMI).

Lūk, ko viņi atklāja: ĶMI 2006. gadā bija palielinājies par 2.3 kg, par spīti tam, ka arī fiziskā aktivitāte pieaugusi par 47-120%. Tātad cilvēki mūsdienās sver par apmēram 10% vairāk, neskatoties uz to, ka daudz vairāk nodarbojas ar sportu.

Bet kāpēc tā?

Pētnieku izskaidrojums ir tāds, ka ķermeņa masas indeksu ietekmē arī citi faktori, neskaitot uzturu un fiziskās aktivitātes līmeni. Kinezioloģijas un veselības profesore un cita pētījuma autore Dženifera Kuka intervijā piedāvājusi šādas hipotēzes:

Cilvēki ir vairāk pakļauti ķimikālijām (tādām kā pesticīdi, antipirēni un dažādas vielas ēdienu iepakojumos), kas veicina svara pieaugumu. Mēs lietojam vairāk medikamentu. Recepšu medikamentiem var būt sevišķi liela loma svara pieaugumā. Iespējams, mūsu mikrobiomas laika gaitā ir mainījušās, it sevišķi tāpēc, ka mēs ēdam gaļu, kas pilna ar hormoniem un antibiotikām.

Pagaidām gan tās ir tikai hipotēzes un jautājumam vajadzīgs vēl daudz pētījumu. Kamēr tas tiek darīts, vienkārši turpini regulāri nodarboties ar sportu, ēst veselīgi un mīlēt savu ķermeni, neatkarīgi no tā izmēra.

34 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://mindbodygreen.com
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Tāpēc,ka ir internets.

4 0 atbildēt

aha un Mkdonalds un viņu burgeri nav pie vainas...

4 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

es sveru 95 bet visi saka ka esmu tievs 

3 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Nezinu nevienu cilvēku, kuram būtu liekais svars, bet ģimenē visi būtu tievi. Pārsvarā jau tā ir iedzimtība, bet nu gadījumi jau ir dažādi. emotion

0 0 atbildēt

Te nav vaina nekādos gada skaitļos ir vaina cilvēkos un viņu dzīves veidā nevēlos būt rupja bet tomēr ja tu gribi nomest svaru tad tev ir jāstrādā ar sevi gan fiziski gan morāli.Protams no tā ka tu tur vienu dienu pabadosies nekas no tā nemainīsies.Ja nākamajā dienā tu pārīsi jēgu.Un ir diezgan daudz arī jāsporto.Kas daudziem cilvēkiem nepatīk.Viss ir atkarīgs no gribasspēka.

0 0 atbildēt