local-stats-pixel fb-conv-api

Šausmu filmas un ietekme uz mūsu ķermeni.6

Mūsu smadzenes ir radītas, lai zibenīgi reaģētu uz briesmām un neparedzētiem notikumiem. To izmanto šausmu filmu režisori. Šaušalīgi kliedzieni nonāk tīeši smadzeņu baiļu centrā, savukārt asiņainas ainas liek stresa hormoniem joņot pa mūsu organismu.

Kādas Nīderlandes universitātes sanāksmju telpā 21 eksperimenta dalībniekam pārskrien šermuļi pār kauliem. Uz lielā ekrāna rāda šausmu filmu ''Astrāls'' (insidious). Filmas demonstrēšanu noorganizējis ārsts Frics Rosendāls no Leidenes Universitātes Medecīnas centra. Pēc kīno noskatīšanās paņēmis no skatītājiem asins paraugus, viņš atklāj, ka filmas skatīšanās laikā dalībniekiem būtiski pieaudzis trombu veidošanās risks.

Šausmēņu režisori izmanto mūsu pirmatnējos instinktus, kas manipulē ar smadzenēm, liekot tām gatavoties dzīvības apdraudējumam. Ar vienkāršiem skaņu efektiem viņi ''ielaužas'' īpašos, smadzeņu centros un ar neticamām ainām sakāpina emociju gammu tā, ka pat visneloģiskākie skati pārbiedē.

202 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
Gribētos arī zināt kāpēc procentuāli ļoti lielai daļai meiteņu patīk tieši šausmenes? emotion Pietrūkst piedzīvojumu un emociju dzīvē?
4 0 atbildēt

Pamācoši emotion bet fakts, ka skatoties šausmenes bez skaņas tās vairs nav šausmīgas emotion

3 0 atbildēt

 Vai nu mūslaiku filmu un efektu pārbagātība,kas  rada pieradumu, jebšu kāds cits iemesls,bet mani vairs nerausta neviena šausmu filma.

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Interesanti. emotion

2 0 atbildēt

vējoprojām neiebraucu par to, kas tad tajās šausmenes ir tāds interesants  emotion cilvekiem laikam patīk, ka viņus rausta bailes 

1 0 atbildēt