local-stats-pixel fb-conv-api

Proteīns - sports un veselība vai bizness?10

596 1

Ir pagājis ilgs laiks, kopš maniem pēdējiem rakstiem par augu valsts diētu un līdzīgāk tēmām, parcik man ir nedaudz laika pirms uzsāku nākošo mācību gadu, nolēmu šo to uzrakstīt. Pirms sāku runāt par tēmu, gribu tikai brīdināt, ka rakstā redzēsiet daudz anglisku terminu, ko es pat nemēģināšu iztūlkot vairāku iemeslu pēc. Pirmkārt reizēm šie tūlkojumi ir smieklīgi nejēdzīgi, kā piemēram "olbaltumvielas", kā arī informācijas avoti latviešu valoda ir stipri ierobežoti, līdz ar to, ja kāds vēlēsies pameklēt vairāk informācijas par tēmu, būs vieglāk strādāt ar angļu valodu.

Ja kāds ir lasījis manus iepriekšējos rakstus, zināt ka nu jau vairāk kā 2 gadus pieturos pie vegānu diētas, lai gan sākums ir meklējams ētiskos argumentos, patīk arī mācīties par veselības aspektiem. Pēdējos 2 gadus arī pavadīju koledžā mācoties sporta kursā kur liela daļa kursa sastāvējo no priekšmetiem, kā cilvēka anatomija, fizioloģijas, psiholoģija, kā arī sporta uzturs. Lai gan tā bija tikai koledža, ik pa laikam izskanēja jautājumi, vai bija grūti mācīties un aizstāvēt savu viedokli sporta vidē par vegānu uzturu, laikā kad fitnesa industrija ir tik piesātināta ar "ekspertiem", kas apgalvo ka sports un vegānisms nav apvienojams. Atbilde ir pavisam vienkārša, bija gaužām vienkārši rakstīt darbus arī sporta uzturā un koledžu pabeidzu ar augstiem vērtējumiem, jo zinātne ir skaidra, kā arī praksē mums ir daudzi pasaules līmeņa un pat olimpiskie atlēti - vegāni.

Vēlme uzrakstīt rakstu par proteīnu bija galvā jau labu laiku, jo bieži nākas dzirdēt argumentu "Protein tho" un it īpāši pēc Dr. Garth Davis grāmatas "Proteinholic" izlasīšanas.

596 1 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000
Veselu rakstu uzrakstīju, bet joprojām šādi komentāri... #facepalm
2 0 atbildēt

Kopš kura laika olbaltumvielas ir smieklīgs un nejēdzīgs tulkojums? Latviešu valodā tā tās sauc jau ļoti sen. Tas, ka Tev vienkāršāk lietot angliskos terminus, loģiski. Bet, tad arī paliec pie tā.

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

100 procentigs bizness..no parlieku lielas proteinu uznemsanas tikai organus un kaulus var nobeigt..Pats agraak lietoju visas taas burkas..tagad sapratu ka jeegas praktiski nebija..Cilveeks kurs eediis veseliigi un centiisises vairaak uznemt oglhidraatus buus veseliigaaks un speeciigaaks ..kautkaa taa..

1 0 atbildēt

Es domāju, ka tas ir BEZNESS!

0 0 atbildēt

Kā aug makaroni?

1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

No proteīniem viss ātrāk aug. Arī vēzis.

1 5 atbildēt