local-stats-pixel fb-conv-api

Porziņģis paziņo par spēlēšanu izlasē - ko tas dos izlasei?6

Kristaps Porziņģis, NBA 4. drafta numurs, Ņujorkas Knicks viens no līderiem šodien preses konferencē Liepājā paziņojis, ka ir gatavs spēlēt un spēlēs Latvijas izlasē šogad Eiropas Čempionātā. Visi zin, ka Porziņgis ir ļoti meistarīgs, bet ko tas dos izlasei? Mazs teoretizēšanas raksts no manis.

Sāksim ar to, ka Porziņgis ir liels bonuss izlases garajam galam. Latvija spēlē Bagatska skrien un met basketbolu, kur trīspunktniekam atsevišķās spēlēs ir vairāk mēģinājumu kā divpunktu metieniem. Porziņģis var spēlēt gan groza tuvumā, gan aiz trīspunktu līnijas. Lai arī viņa trīspunktnieku procents NBA nav tik labs kā Spānijā ir jāatcerās 2 faktori - fiziskākais NBA baksetbols, tas, ka Seviljā Porziņģis bija pirmā opcija, bet Ņuojorkā 2./3. līdz ar to bieži metieni ir sasteigti un no grūtām pozīcijām. Latvijā viņš, visticamāk, būs 1. opcija gan groza tuvumā, gan uz perimetra.

Cits pluss ir tas, ka atceroties laikus, kad izlasē spēlēja Biedriņš, līdzi brauca speciālisti no Goldensteitas. Lai cik ļoti nenopeltu Ņujorkas trenerus - Rembīsu un Hornačeku- ja, kādu no viņiem atved uz Latviju kā palīgu Porziņģim viņi noteikti šo to var ieteikt arī citiem Latvijas izlases spēlētājiem. Skats no malas vienmēr noder.

Palielinās iespēja tikt pie Dāvja Bertāna. Dāvis tapat kā Kristaps ir NBa spēlētājs, šobrī ar Sanantonio Spurs cenšās tikt 2. kārtā NBA play- off. Iespēja, ka viņš būs izlasē nav pārāk liels, jo atšķirībā no KP6 Bertāns ir lomas spēlētājs un jauniņais savā komandā, kurā SPurs ir ieguldījušas ļoti daudz laika un naudas un var gribēt palūgt viņam atpūsties (neaizmirsīsim ka Bertans ir pārdzīvojis 2 krustenisko saišu traumas un šī viņām ir pirmā nopeitnā sezona pēdējos gados). Faktors, ka uz Latvijas izlasi ir devies Porziņģis ir mazs + iespējai, ka būs arī Dāvis, jo Latvijas izlase aug spēkā - potenciāls iegūtu labu vietu un labo PR, ka kārtējo reizikāds no "Spurs" iegūst labas vietas izlašu turnīros, turklāt, ir liela iespēja, ka abi mūsu NBA puiši spēlē vienā pozīcijā - kā 4. numurs līdz ar to viņi var rotēt, kas Bertānam nozīmētu ne ļoti lielu spēles laiku.

Spēcīgs garais gals - jau pieminēju, ka Porziņģis ir potenciāls pastiprinājums garajam galam, taču nepieminēju galveno faktoru - Eiropā nav daudzu, kas varēs viņu bloķēt. Grūtākā cīņa būs pret ļoti fiziskām komandām, garām, atlētiskām. Tādu mums pretī nav nemaz tik daudz. Latvija var atgriezties pie līzīga spēles stila kā bija ar Biedriņu sastāvā - ātrs, kustīgs garais ir spēks jebkurai komandai. Shoot 3p first vairs nebūš obligāta opcija, jo pavērās plašākas iespējas.

Galvenais mīnuss ko var radīt Kristapa ienākšana izlasē ir ego. Sezonas beigās Kristaps ir parādījis, ka viņs apzinās savu vērtību (šeit parādās arījautājums par adrošināšanām, kas teorētiski būu jāsedz LBS), jau "norādot vietu" kluba vadībai neierodoties uz sapulci pēc sezonas, arī Porziņga brāļi diktēs Porziņģim kā rīkoties pareizāk. Šāda rīcība var radīt konfliktus ar kādu no komandas biedriem (paldies Dievam šī vairs nav Tagad vai Nekad izlase, kur izteikts Ego bija visiem līderiem) vai arī ar Bagatski. Šadas ego problēmas var radīt nesaskaņas, problēmas ar mikroklimatu un tas reizem sagrauj pat pašas stiprākās komandas.

Tagad atliek tikai gaidīt, kas notiks tālāk. Veiksmi Porziņģim un veiksmi Latvijas basketbola izlasei.

45 2 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

KP nav bijušas un NEBŪS ego problēmas. Ko Tu tur muldi? 

Ieteiktu izlasīt grāmatu - "Brālis"

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Neteiktu,ka viņš ir pirmā opcija uz perimetra.Ja būs berča tad KP pa 5pozīciju ies.Bet tā kā Bagatskis spēlēs uz saviem 3pt,tad Ziņģis arī ganīsies pa āru.Šaubos,ka Bagijs mainīs spēles stilu,kas nāktu par labu,ja viņš mainītu to

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Nu ko uz priekšu sakam ziedot apdrošināšanas polisēm vienam nba spēlētājam federācija naudu vēl atradīs bet diviem......
0 5 atbildēt