local-stats-pixel fb-conv-api

Nedaudz par ē vielu grupām,jeb uzmanies !6

92 1

Starptautiskā Veselības organizācija, kurā ietilpst apmēram 170 valstis, ir noteikusi, ka pārtikas piedevas ir dabas savienojumi un ķīmiskas vielas, kuras vienas pašas pārtikā nekad nelieto, bet noteiktā daudzumā pievieno pārtikas produktiem. Šīs piedevas produktiem pievieno, lai tie labāk saglabātos un lai produkti labāk izskatītos. FAO speciālā komisija sistemātiski seko, lai šīs piedevas būtu nekaitīgas. FAO komisija ir izstrādājusi pārtikas produktu standartus. Ja produktam pievienotas pārtikas piedevas, uz iepakojuma tas norādīts ar burtu E un attiecīgu kārtas ciparu. Ko tad nozīmē šie šifri?

92 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Tāpēc edīsim veselīgu un tīru pārtiku! Bet veikalos 70 procenti ir ķīmija! emotion

15 0 atbildēt

E-vielas vēl ir tikai redzamākā daļa. Lielveikalā  nopērkot veselīgos dārzeņus (brokolīši, burkāni, pupiņas...), uz dārzeņiem jau nav etiķetes, kādi pesticīdi izmantoti to audzēšanā. Tā kā esmu 100% pilsētniece mēģinu iepirkties tirgū, bet nu arī tur nav pārliecības par kvalitāti, savukārt eko un bio jau ir tik nonivilēti, ka atkal - šaubīgi. Nu skumji....

9 0 atbildēt

Visiem, kas baidās no e-vielām, iesaku pārstāt lietot E-948! Tas kā nekā tīrā veidā ir toksisks un visādi citādi bīstams ;)

5 0 atbildēt