local-stats-pixel fb-conv-api

Kas ta te ....Sulas,berza un klavu..4

160 3

Šogad kļavu sulas ir neticami agri - siltais laiks darījis savu, un sulas jau tek pilnā sparā! Uzzini, kā pareizi urbt sulas un cik daudz tās katram no mums ir jāizdzer!

Pēc svētkiem, kad esam ēduši daudz un dažādus gardumus, smagus un sātīgus ēdienus, bērzu un kļavu sula ir vislabākās “zāles” organisma attīrīšanai. Arī tad, ja katru dienu cenšamies dzīvot veselīgi, šis ir lielisks veids, kā veldzēt slāpes un sajust pavasari katrā ķermeņa šūniņā.

No koka tecinātās sulas dzeramas tikpat lielā daudzumā kā ūdens - apmēram 2 litri dienā. To sastāvā ir kālijs un virkne citu augsnei raksturīgu mikroelementu, arī vitamīni, taču to daudzums ir niecīgs. Tāpēc efekts rodams kopējā sulu izdzertajā daudzumā. Uzņemot lielu šķidrruma daudzumu, tiek veicinātas ne tikai urīnu dzenošās funkcijas, bet arī svīšana. Tā iespējams mazināt sāļu izgulsnējumus organismā, īpaši, urīna izvadsistēmā. Organisma skalošanas gaitā tiek veicināta šlakvielu (urīnviela, urīnskābe, kreatīns) un vielu pussabrukšanas produktu izvadīšana. Pēc bērzu sulu kūrēm vingrumu iegūst arī mugurkauls un locītavas. Lai justu efektu, sulas vēlams dzert pa litram dienā vismaz 10 dienas pēc kārtas. Visveselīgākās bērzu un kļavu sulas ir 4 – 5 stundas no tecēšanas brīža, jo šajā laikā tās satur bioloģiski aktīvo ūdeni, kas vislabāk uzsūcas organismā.

160 3 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

emotion kļavā jau ieurbu, pa bišķiņam tek, ņemot vērā, ka atrodos Rēzeknes pusē. Te pat sniegs vietām vēl līdz celimemotion Bērzā laikam nedaudz par ātru būs urbt!

2 0 atbildēt

Viena bērzu sulas burka no pagājušā gada stāvēja stūrī līdz šodienai atradu domāju dzert vai nedzert nu riskēju un mazu tējkaroti pagaršoju dzerams bija, bet tomēr izlēju ārā.

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt