local-stats-pixel fb-conv-api

Girgensona 1. sezonas kopsavilkums4

Vakar Buffalo Sabres ,kuras rindās spēlē talantīgais jaunais latviešu hokejists Zemgus Girgensons nospēlēja savu pēdējo spēli šosezon (pret Ņujorkas Islanders zaudējot ar 3:4)

Tādējādi laiks izveidot kopsavilkumu par jaunā Girgensona pirmo sezonu. Pirmkārt atzīmēšanas vērti ir tādi fakti vien,ka Girgensonam vakardienas spēle bija jaunā ampluā - kā kapteiņa asistentam (tas,protams, traumu citu komandas biedru vidū ,bet nepiemirsīsim Teda Nolana vārdus pēc spēles ar Detroitu ,kurā Zemgus guva 2 vārtus - Zemgus ir labākais spēlētājs komandā) Tās ,protams, varbūt ir kārtējā Ziemeļamerikāņu laipnības pērles, taču ir ievērības cienīgi fakti. Zemgus šajā sezonā ir guvis 22 punktus (8+14) - neslikti priekš debitanta. Jauniņo rindās tā ir 29. vieta, kas varbūt neliekas nemaz tik spīdoši, taču neaizmirsīsim,kādā klubā spēlē Girgensons - līgas pārliecinoši vājākajā klubā ,kurā rezultivitātes ziņā viņš ierindojas dalītā 5/6 vietā ar Taileru Meirsu. Tas jau izklausās krietni skaistāk. Arī Girgensona lietderības koeficents šķiet iepriecinošs - komandā ,kura biežāk zaudē nekā uzvar un biežāk ielaiž nekā iemet lietderīas koeficents - 6 nav slikti , turklāt tas ir labākais komandā ,no tiem spēlētājiem,kuri aizvadījuši visu sezonu. Starp rokijiem ir grūti izvērtē šo vietu,jo ir ļoti daudz jauniņo,kuri nospēlējuši pāris mačus un tikuši plusos. Savukārt Girgensonam ir 70 stabilāki ir bijuši tikai 17 jauniņie, turklāt Zemgus šīs spēles izlaidis nevis sliktas spēles dēļ,bet dēļ traumām.

Arī citos statistikas rādītājos - iemetienu procents (41.7 %),vidējās maiņas(20.7) un spēles laiks (15.18) spēlē, metienu procents ( 7.0 %) Girgensons nav starp jauniņo līderiem, kas rāda to, ka diez vai viņš ir starp top kandidātiem uz Kaldera balvu (balva labākajam jauniņajam) taču nevajag piemirst kādās komandās spēlēja tie,kas ir veiksmīgākie jauniņie šosezon, kaut vai par piemēru ņēmot galveno kandidātu Neitanu Makinonu - Kolorādu Avalnche, kas ir stabila play off - kur Girgensons? Stabili švakākajā komandā,kurā turklāt ilgu laiku netika pie iespējām vairākumā ( aptuveni līdz Soču olimpiādei) un neviens arī nepareģoja, ka Girgensons spēlēs kā Gretzkis vai Selannē savā debijas gadā (rekordists jauniņo rezultivitātē). Atliek tikai gaidīt vai šim stāstam būs turpinājums, pareizāk sakot turpinājums būs, bet kāds? Vai Zemga izaugsme turpināsies un varam sagaidī pēc ilgiem laikiem stabilu NHL veci vai diemžēl kautkas nesanāks? Gaidās turam īkšķi, ka jau drīžajā PČ hokejā saņemsim vismaz kādu atbildi uz šo jautājumu

http://www.nhl.com/ice/rookies.htm?fetchKey=20142ALLSRSAll&viewName=summary&sort=avgTOIPerGame&pg=2

http://sabres.nhl.com/club/stats.htm

59 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Galvenais viņam novēlu veselību, būs veslība, būs rezultāts :-)
1 0 atbildēt

Vismaz kādas bildītes ieliktu

0 1 atbildēt