local-stats-pixel fb-conv-api

GYM NO-NO'S: 20 GYM lielākās iesācēju kļūdas un mīti102

1382 10

Priekšvārds:
Jaunais gads un jaunā gada apņemšanās tuvojās!
Apkopoju 20, lielākos, aplamākās un populārākās kļūdas (tādas vēl ir daudz), ja būs kaut viens cilvēks no visiem lasītājiem, kas kaut ko no šī raksta iegūs, par to tikai priecāšos, bet vispārīgi, dari kā zini, un, ja izvēlies labāk turpināt ticēt reklāmām tad tā ir vienīgi Tava daļa, varu tikai novēlēt veiksmi!

Ja Tev ir vienaldzīgs veselīgs dzīvesveids, laba fiziskā forma, tad šis raksts nav domāts Tev, vienkārši pārlec uz citu rakstu un lai Tev veiksmīga diena! emotion
Tomēr, ja Tev tas viss nav vienaldzīgs, un Tev šķitīs šis raksts noderīgs un kādam varētu līdzēt, dalies, lai arī pārējie to redz! emotion

Tātad, ievads. Sākums tam visam nav viegls. Pirmo reizi uz trenažieru zāli aizgāju 12 gadu vecumā, kad, kā jau lielakā daļa no mums, nonācu pie secinājuma kaut ko mainīt sevis paša dēļ. Tas bija liels izaicinājums, diemžēl, neko par trenēšanos ne es, ne mani draugi daudz nezinājām, un tā sanāca pieļaut neskaitāmi daudz kļūdu, tādējādi iztērējot ne vien daudz laika kļūdoties, bet vēl jo vairāk un ilgāk – labojot kļūdu radītās sekas! emotion

Līdz ar to sekoja dažādas locītavu, muguras traumas, rezultāti arī nebija tādi, kādus vēlētos, bieži uznāca liels nogurums, neapmierinātība ar rezultātiem, garastāvokļa svārstība, samazināta motivācija kaut ko maz darīt. Tā arī pa vidam sanāca liels 5 gadu pārtraukums, līdz radās trīskārt liela motivācija atsākt treniņus ar daudz lielāku sparu un tā līdz šodienai, 4 gadus vēlāk, kad sāku trenēties ne tikai ar spēku, bet arī ar prātu!

Ar laiku uzzināju un pārbaudīju uz savas ādas daudz dažādas metodes, mītu un triku, par citu pieļautajām kļūdām. Pa šiem gadiem daudz lasīju brīvajā laikā gan labus, gan sliktus forumus, esmu lasījis neskaitāmiem zinātnisku pētījumu, līdz vēlāk arī skats uz trenēšanos palika daudz skaidrāks un rezultāti krasi iet uz augšu, sevisķi pēdējā laikā, kā arī motivācija tikai un vienīgi aug, tāpēc padalīšos ar iegūto informāciju, kurai es pats 100% uzticos!

Tad nu neiedziļinoties pekstiņos, paskatīsim lielākās kļūdas un mītus, kuras pieļauj iesāceji:

(detaļās pārāk neiedziļināsos, jo par katru punktu var sarakstīt veselu, lielu rakstu ar apakšrakstiem).

« 1  2  3 »
1382 10 102 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 102

0/2000
Ah.. tu teici, ka vjg tas atputas dienas. Bet kaa ar jogu? Var ar to nodarboties brivajas dienas?
0 0 atbildēt

Raksts kvalitatīvs-samērā,neesmu eksperts nevienā jomā,neņemšos apstrīdēt tavu darbu vai viedokli,bet izteikšu savas domas daļā  par tiem maratonisitem un sprinteriem. Vai nu es nepareizi uztvēru tavu domu vai arī tu nepareizi uztver atšķirību starp maratonistu,sprinteri un vnk skrējēju klaisko fisko diētu upuri emotion

Lieta tāda ,ka šie abi skrējēju tipi spiež uz dažādām muskuļa šķiedru grupām, kā zinām pats muskulītis sastāv no smalkākām šķiedrām. Maratonisit spiež uz "lēnajām",kas dot to izturību ilgā procesā, šī šķiedra to enerģiju atdot lēnām,mierīgi un pakāpeniski ,tās nedod to kačalkas efektu,tās maratonistiem ir vairākumā,teiksim, labāk izteiktas ,bet sprinteriem atkal ir  "ātrās"škiedras, kas ir lielāks,masīvākas,resnākas un smagākas ,kas dot to kačalkas efektu,bet tiesa ,augšu jau piekačās zālē klāt,jo ,pamatā, viss uz kājām tiek izlikts, šīs škiedras muskuļu atdot enerģiju momentā, eksplozīvā daudzumā, ,piemērotas īsām ,fiksām uz ātrumu tendētām distancēm,tātad spirnts.

Maratonisiti un sprinteri ir pavisam,pavisam dažādas skrējēju sugas.

Cilvēka organisms zināmā mērā pielāgojas sporta veidam.

0 0 atbildēt

kā man nāk smiekli par tiem kas cenšas dabūt zemu tauku % un pēctam brīnās ka neko nevar pacelt.

0 0 atbildēt

es neko neievēroju no šiem noteikumiem labs raksts

0 0 atbildēt
Šajā rakstā ir iegūldīts tikpat liels laiks un darbs, kā pašā svaru zālē!
0 0 atbildēt

Teicam! Prieks bija lasīt!

0 0 atbildēt

Viss loģiski.. Jautājums zinātajiem: Apmēram kāda summā jāreķinās,ja ņem personīgo treneri  (par vienu nodarbibu)? Rīgā. 

0 0 atbildēt

Lai ari esmu skābene un iesācējs..

Bet es 100% peikrītu, ka Nav kāju, tad tev nav nekā...

Tiklīdz sāku tupties tā kritās svars, un lai cik intresanti enbūtu, bet pie krūšu spiešanas pielikās ~10%

Kājas trenēt ir nenormāli svarīgi... TUrklāt nevis kautkā bet tieši ar Tupienu..

0 0 atbildēt
Piekrītu visam, vienīgi izņemot par brokastīm. Pats brokastīs vienmēr ēdu auzu pārslu biezputru ar glāzi piena. Nepaēdot brokastis Tu vairāk pakļauj sevi riskam apēst vairāk nekā Tev vajag pa dienu.
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Pie tik ilgām, smagām fiziskām aktivitātēm palielinās kortizols un krītās testosterons, kas faktiski ir viens no galvenajiem hormoniem, kāpēc aug muskuļi simple math! emotion Pilns ar pētījumiem, kā jau teicu, nekas no zila gaisa netiek ņemts emotion Sportistiem ir speciālas diētas un bieži sportisti lieto uztura bagātinātājus, to skaitā kortizola samazināšanai, lai saglabātu hormonu balansu paaugstinātas slodzes laikā. Lūk, piemēram zinātnisks pētījums par regbija spēlētājiem: http://bjsm.bmj.com/content/38/3/260.full

http://www.fitstep.com/Advanced/Questions/Questions/Misc/overtraining.htm

4 5 atbildēt

nu Nevar trennet skeletu, ne nevar. maz saproti, ko pats runaa? Tas ko tu domaa (es ceru) ir , meegjinaasu nosaukt savaadaak, - dziljaa muskulatuura. un jaa, tieshi tas ir tas ar ko jaasaak, kaads tev vel skelets. emotion tak kaut vai googlee iemet, pirms sper aaraa, vismaz terminus iistos atradiisi

Vispaar neliekas mazliet pasam smiekliigi, ka esi gudraaks, par sporta fizioterapeetiem, un gudraaks par lielaakajaam hokeja zvaigzneem, jautaajumos, kaa jaatrenneejas hokejistam utt? emotion

4 5 atbildēt

12. kļūda: “Brokastis ir svarīgākā dienas ēdienreize” mīts

Es tieshaam veeleetos redzeet, kur Tu shitaadas mulkjiibas esi savaacies?  Cilveekam tiiri fiziski, brokastis ir galvenaa maltiite. Ja Tu nepaeed brokastis, Tev nav energijas dienai, Tu esi vairaak badaa un daudz vairaak aprij pusdienaas. Ja Treninji ir vakaraa, tad peec treninja vairs nav veelams riit neko smagu, jo rijot pirms guleetieshanas visa energija, kas vajadziiga, lai muskuli augtu tiek teereeta paikas paarstraadei. Lasu katru no taviem gudri izveidotiem punktiem un sajuutos itkaa buutu kaut kaadaa sveshaa planeetaa. Paarsvaraa viss sarakstiitais ir NEPATIESIIBA!  Jebkursh treneris un JEBKURSH normaals svarceelaajs vienkaarshi iepljaus Tev sejaa par shiim mulkjiibaam.

6 10 atbildēt

• Izglītojies, lasi grāmatas, konsultējies ar sertificētu, labu dietalogu, nevis klausies un lasi reklāmas!

 

Nu normaals dietologs/treneris arii ieteiks eest mazas porcijas un vismaz 4reiz dienaa. Lielas porcijas staipa kungji un rijot 2 rez dienaa, nekad Tev nebuus plakans veeders, ja nu vieniigi Tu treneejies uz kaut kaadu powerliftu, kur visi taadas apaljas bumbinjas ar kaartiigu tauku slaani.

3 8 atbildēt

Veelvienas mulkjiibas: Koncentrē treniņus uz brīvajiem svariem, un mazāk - trenažieru mašīnām.

 

Visi trenazhieri ir taisiiti taa, lai treneetu fikseetu muskulju grupu. Vispirms, lai nostiprinaatu kaut vai to pashu plecu/elkoni, lai vareetu cilaat 20+kg uz biciiti, paaris meeneshi tas jaadara fikseetaa trenazhierii.

 

Ja taadi idinji klausiis Tev un saaks visaadus vingrinaajumus ar briivajiem svariem, sabeigs i muguru un visas lociitavas. Kaut vai tam pasham bicim, anatomiski nedriiks buut taa, ka elkonis kustaas. Bet paarsvaraa zaalee redzi tos idiotus raustiitaajus, kas fiziski pareizi nespeej to izdariit un ar raavienu kachaa bici. To var dariit tikai tad, ja esi jau labu laiku cilaajis svarus un visas lociitavas jau ir nostiprinaatas.

 

Vienvaardsakot, ieteiktu izlasiit kaadu normaalu kachoku graamatu vai zhurnaalus pirms dalies ar savu pieredzi(kas ir gauzhaam nepareiza)

4 9 atbildēt

Pietika izlasiit ievadu, lai saprastu, ka Tu esi mulkjis. 12gados uz svaruzaali, lai kaut ko mainiitu emotion

3 8 atbildēt
Izlasiiju saakumu un sapratu ka nav jeega taalaak lasiit jo tu pasaki tikai logiskas lietas ko jebkurs idiots zin + jau saakumaa tev vareeja atrast kluudas pa treneesanos vieniigais pa ko var piekrist ir pa to trici ko raxtiiji, dietu un miegu bet pare
1 7 atbildēt

21. kļūda - iztērēt daļu no savas dzīves ķermenim, ko tāpat māte Zeme paņems atpakaļ un pārvērtīs smiltīs. Ja pastāv Dievs, tad esmu pilnīgi pārliecināts ka viņam būs vienalga kādā ķermenī esi dzīvojis. Ja nebūs, tāds dievs man nav vajadzīgs.

0 19 atbildēt
« 1  2  3 »