local-stats-pixel fb-conv-api

Euro 2016 1. kārtas rezultāti un apskats7

Labs vakars dārgie spocēni, jo īpaši tie, kuriem sirdī futbols. Jau kādu laiku tv, datorekrānos vai klātienē varam vērot ši gada Eiropas futbola lielāko notikumu Eiropas čempionātu futbolā. Pirmo ar 24 komandām, pirmo ar jauno izspēles kārtību ( no grupas tālāk tiek 1.,2. vieta un 4 labākās 3. vietu ieguvējas). un pirmo turnīru, kad kādā valstī EČ norisinās 3. reizi. Šovakar ar Portugāles un Islandes spēli noslēdzās pirmā spēļu kārta grupu turnīrā. Laiks spēļu rezultātiem un minimālai analīzei.

Pirms, ķeros pie darba vēlos brīdināt, tos, kuri, varbū hokeja čempionāta laikā sekoja līdzi manai Latvijas izlases spēļu anlīzei- šeit būs krietni īsāk, jo, lai arī futbolā, atšķirībā no hokeja esmu arī trenējies, man nav tik plašu zināšanu par futbolu, kā par hokeju, līz ar to neriskēšu pārāk plaši izplūst par katru spēli. Un otra lieta - viens teikums par izspēli. ņemot vērā, ka grupās ir četras komandas un jaunā izspēle, ļauj tikt cauri ne tikai top 2 komandām grupā, bet arī labākajām 4 3. vietu ieguvējām, gribu apsveikt visas komandas ,kurām jau kabatā ir uzvara ar iekļūšānu nākamajā kārtā, jo pēc maniem aprēķiniem, uzvara 3. vietu garantē, turklāt maza iespēja, ka vairāk kā 4 trešo vietu ieguvējām būs 3 punkti turnīra tabulā.

Tātad, laiks ķerties pie futbola.

A. grupa - Francija, Rumānija, Albānija, Šveice.

Francija - Rumānija (2:1)

Atklāšanas mačs, kurā tiekās mājinieki un prognozēs biežāk minētie grupas trešās vietas ieguvēji Rumānija. Skatāms mačs, taču jau pilns ar strīdīgām epizodēm. Strīdīgi gan pirmie vārti Žirū izpildījumā (Manuprāt, tīri, jo vārtsargs neatradās vārtu taisnstūrī, līdz ar to nebija "neaizskarams" ) kā arī gan epizode, kurā soda laukumā rumāņu uzbrucējs saņēma sitienu pa kājām, bet pendeli nesaņēma un arī piešķirtā pendele, par kuru ekspertu domas dalās. Manuprāt, Francijas uzvara likumsakarīga, jo, tomēr, momentu netrūka, taču arī rumāņi parādīja kvalitatīvu futbolu.

Šveice - Albānija (1;0 )

Albāniju duelis. TIem, kas nesaprot manu referenci, lūgšu papētīt Šveices spēlētāju, tajā skaitā vairāku līderu (Džaka, Šakiri) izcelsmi - Albānija. Skatāma spēle, taču, manuprāt, godīgāks būtu neizšķirts 1;1, jo arī Albanijai netrūka momentu. Maču vērts izcelt arī no tā, ka pirmo reizi EČ vēsturē ir brāļu starp valstu duelis - brāļi Džakas, katrs savā izlasē.

Par grupu. Pēc abu spēļu noskatīšanās, gribētos domāt, ka pirmās divas vietas arī paliks Francija un Šveice, visticamāk ar Franciju priekšgalā. Savukārt, Albānijas un Rumānijas duelis izšķirs to, kurš ieņems 3. vietu grupā, bet man nez kāpēc ir aizdomas, ka šī varētu bū viena no grupām, kurā 3. vieta neizies tālāk, jo nebūšu pārsteigts, ja tās savā starpā punktus dalīs, bet pret Šveici/Franciju punktus neņems un ar 1 punktu var nepietikt.

B. grupa - Velsa, Slovākija, Anglija, Krievija

Velsa- Slovākija (2:1)

Divu turnīru debitantu spēle bija patiešām interesanta. Abās komandās pa elites līderim (Beils un Hamčiks). Momentu Velsai patiešām bija vairāk, taču, manuprāt šeit bija jāpaliek 1;1 vai tad arī Slovākijai jāgūst 2. vārti, jo netrūka spēles nogriežņu, kuros arī Slovākija "spieda".

Anglija - Krievija (1-1)

Spēle, kura nepārsteidza. Anglijas izlase ir slavena ar savu māku "noliet". Un tas notika arī šoreiz. Krieivja var nepatikt, taču ir jānovērtē, kā minimums viņu vārtsargs Akinfejevs, kurš varētu būt galvenais iemesls, kāpēc Krievijai vispār bija iespējas izlīdzināt nevis tikai gūt goda vārtus.

Par grupu. Esmu pārliecināts, ka no grupas izies Velsa, turklāt, piesardzīgi prognozēju, ka kā grupas uzvarētājs. Velsas un Anglijas mačs izšķirs šo grupu - ja Velsa uzvarēs,nebūtu pārsteigts ja Anglija paliks 3. vai 4. grupā. Par Krieviju un Slovākiju - viena no šīm 2 komandām visticamāk paliks pēdējā grupā, savukārt otra tēmēs uz 2. vietu.

C. grupa - Polija, Ziemeļīrija, Vācija, Ukraina

Polija - Ziemeļīrija (1:0)

Polija, neskatoties uz savām piesardzīgajām prognozēm prata pierādīt, ka ir mača favorīti. Ziemeļīrija izskatījās labi (loģiski,ņemot vērā, ka britu futbols izlašu līmenī ir +- garants labai kvalitātei), prata puslīdz labi tikt galā ar poļu futbola superzvaigzni Levandovski, taču kaut kas mazliet pietrūka atsevišķās epizodēs un tas arī ļāva Polijai gūt uzvaru, kura piedodiet ja kļūdos ir Polijas pirmā uzvara EČ vēsturē.

Vācija - Ukraina (2;0)

Viena no rezultāta ziņa stabilākajām uzvarām pirmajā kārtā, taču pasaules čempioni Vācija atstāja nestabilas komandas pārsvaru. Labs piemērs ir 1. puslaika pēdējās 5 minūtes, kad šķita, ka tieši Ukraina ir favorīti, gribētos teikt, ja ukraiņu vidū būtu tāda kalibra spēlētājs, kā savulaik Ševčenko, vārtu guvums neizpaliktu.Taču Vācturkganiešu izlase (pardon par šo izteicienu, nepratu atturēties) spēja novest maču līz galam, turklāt iesitot arī otros vārtus mača izskaņā.

Par grupu. Daudz atkarīgs no tā vai Vācijas nestabilais sniegums bija viņu vaina vai Ukrainas nopelns. Ja viņu vaina un spēle tiks sakārtota, tad ne poļi, ne ziemeļīri Vācijai nespēs patraucēt iegūt 3 uzvaras. Ja ukraiņu labā spēle, tad, visticamāk pirmās 3 vietas sadalīs tieši Vācija, Polija un Ukraina.

D. grupa Turcija, Horvātija, Spāniaj, Čehija

Turcija - Horvātija (0;1)

Nāves grupa un grupa kurā spēlē 2 no Latvijas pretiniecēm šajā atlasē. Startējot pirmajai no tām Turcijai, jāsaka godīgi ,jo ilgāk gāja spēle, jo mazāk saskatīju turku cerības uz kaut neizšķirtu. Horvātija izskatījās daudz pārliecinošāk par Turciju, turklāt, jāņem vērā, ka vārdu vēl nav teicis Horvātijas uzbrukuma meistars Mandžukičs.

Spānija - Čehija (1;0)

Manuprāt, vistizlākā čempionāta spēle. No Čehijas gaidīju daudz vairāk. Latvijas futbola fani neapvainojieties, bet tas, ko rādīja Čehija bija paraugs tam, kā lielāko daļu pēdējos gados rāda Latvija - tīrs aizsardzīas futbols, zema piespēļu kvalitāte, kas pretiniekam liek no malas izskatīties vēl varenākam nekā tas patiesībā ir.

Par grupu. Skaidrs, ka no grupas izes Horvātija un Spānija. Kas būs ? Liktu vairāk uz Čehiju, jo neticu, ka tā var aizvadīt otru tik vāju spēli, turklāt, jāatcerās, ka kvalifikācijā Čehija bija 1. mūsu grupā - tas, tomēr, ir zināms kvalitātes rādītājs, taču tajā pat laikā prognozēju, ka tieši šī ir otra grupa no kuras izies tikai 2 komandas. Šo prognozi var apgāzt tas ja čehi paņēms punktus pret Horvātiju, kurai (izsaku līdzjūtību) ir devies prom komandas kapteinis Dario Srna uz tēva bērēm, un kapteiņa prombūtne varētu mazināt kvalitātes ko Horvātija rāda laukumā.

E. grupa īrija, Zviedrija, Beļģija, Itālija

Īrija - Zviedrija (1;1)

Gribētos teikt, ka turnīra pagaidām viens no lielākajiem, ja ne lielākais pārsteigums. Zviedriju pirms turnīra lielākā daļa ekspertu uzskatīja krietni pāraku par Īrīju, taču tieši īri izskatījās ievērojami labāki lielāko spēles daļu. Būtībā, ja ne Zlatana uzsitiens un neveiksmīgs Klārka mēģinājums glābt, neticu, ka zviedri izglābtos.

Itālija - Beļģija (2;0)

2 ļoti stipras komandas, taču, manuprāt, lieliskais duelis izpalika. Beļģijas supertalantu komanda, kura bukmeikeru prognozēs regulāri grozījas top 5 nospēlēja ļoti vāji, savukārt Itālija savā stilā - kad valstī vai futbola dzīvē problēmas, nospēlē vislabāk. Prieks, ka itāļi nepaņēma savu supermario Balotelli.

Par grupu. Daudz, kur šo grupu minēja kā otru nāves grupu, taču man šķiet, ka ļoti sīva cīņa izpaliks. Pirmo vietu ieņems Itālija, kura visticamāk uzvarēs abas atlikušās spēles. Ja Beļģija savāksies, tad tai vajadzētu pārspēt gan zviedrus, gan īrus, taču nebūšu pārsteigts ja tā zaudēs punktus vienā no spēlēm un tad jau skaidrs - tā pret ko zaudēs izies, kā otrā vai trešā komanda. Jūs teiksiet, kāpēc ticu, ka Beļgija varētu pārspet abas atlikušās komandas. Atbilde vienkārša, Beļģijas izlasē ir pārak daudz top līmeņā futbolistu, lai tā turpinātu tikpat slikti kā pret itāļiem.

F. grupa - Austrija, Islande, Ungārija, Portugāle

Austrija - Ungārija (0:2)

Manuprāt, mazliet pārsteidzoša ungāru uzvara. Laba spēle, protams, to noteikti nevarēja neitekmēt, Austrijas palikšana mazākumā, minūtes piecas pēc 1. vārtu zaudējuma, taču klupināšana tur bija un, kā saka ja savāci 2 dzeltenos plāksterus pats vainīgs.

Portugāle - Islande (1;1)

Manuprāt, tad turnīra lielākais pārsteigums. Jā, Islande mūsu grupā nospēlēja lieliska, lielāko cikla daļu esot 1., taču diez vai daudzi ticēja, ka debitanti no ledus un vulkānu zemes spēs, ko padārīt Ronaldū bandai. Ja Čehiju salīzināju ar Latviju pēdejos gados, tad Islandi gribētu salīzināt ar Latviju skaistajos Euro 2004 laikos. Spēle no aizsardzības ar asiem un ļoti bīstamiem pretuzbrukumiem, prasme pieturēt bumbu. Pelnīts neizšķirts, un neizšķirts arī vislabāk raksturo šo spēli. Labi to apliecina tas, ka Portugāle mača beigās neprata izmantot 2 soda sitienus, ja pirmais bija tālu no soda laukuma, tad otrais jau ļoti ērtā zonā, tādiem meistariem, kā Ronaldū vārtu guvumam.

Par grupu . Pēc pirmās kārtas pat gribētos teikt, ka šī arī jādēvē par nāves grupu - negaidīti labais Islandes un Ungārijas sniegums visu pamatīgi samudžina. Šaubos, ka Austrija spēs uzvarēt Portugāli vai pat dabūt neizšķirtu, savukārt, par to, kā ies Islandei pret ungarīju nepratīsu paredzēt, jo domāju ,ka tieši tas mačs izšķirs, kura komanda izies no grupas Austrija vai Islande ar tās 1 punkta handikapu pēc 1. kārtas.

Paldies, tiem, kas izlasīja. Ja kāds jautās, kāpēc izvairījos runāt par alkohola aizliegumiem, fanu nekārtībām u.c. lietām - tas tieši nav ietekmējis neko futbola laukumā, tāpēc nevēlos to pieminēt. Ja būtu noticis, kas līdzīgs, kā savulaik tiem pašiem krieviem, kad pretinieku fani iemeta pa seju vārtsargam ar petardi vai, kā ja pareizi aceros kādā no Serbijas spēlēm, kad netrūka ļoti nāciju nosodošu saukļu tribīnēs, noteikti būtu to pieminējis. Baudām futbolu!

71 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

1. Man šķiet, ka Krievija, lai gan pret Angliju daudz kļūdījās, var "izšaut" un nokļūt divniekā.

2. Islande malači. Nesapratu bukmeikeru koefu uz Portugāli 1.44

3. Paturpinot par Portugāli.. tādā pašā situācijā kā Zviedrija  - 1 superzvaigzne, bet pārējie tādi nosacīti blāvi. Zinot Zlatana un Ronaldu narcisistisko dabu, visticamāk, ka viņi cepjās par saviem komandas biedriem.

4. Vācija tikai iesildās. (es ceru). Protams, interesanti, ka vīrs vārdā Mustafi iesit golu..bet ārietis Švainijs visu nolika vietā.

5. Nabaga īrs, šķita, tīšām raidīja bumbu savos vārtos...

6. Modričs/Pajets dala 1. vietu par skaistāko vārtu guvumu līdz šim

7. Spānijas futbolu vajadzētu aizliegt.

8. Ar Ukrainu visam vajadzētu būt ok. Tīri labi nokapāja.

9. Vai kādam pietrūkst Nīderlande?

10. Ļoti mazrezultatīvs čempionāts. Tikai divās spēlēs bijis o2.5

11. Byrne no Beļģijas manuprāt pārāk pārgalvīgi spēlēja. Neapdomīgi un sasteigti sitieni Varēja ar Itāļiem tīri labi cīnīties.

12. Deutschland Uber Alles!

5 0 atbildēt
Van Persie...
1 0 atbildēt