local-stats-pixel fb-conv-api

Cik daudz kalorijas patiesībā satur dažādi ēdieni12

Mūsdienās daudzi uztraucas par to, ko ēd, cik veselīgs ir ēdiens utt, bet patiesībā ļoti maz cilvēki vispār zin cik daudz kaloriju ir ēdienos, ko ēd!

117 2 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

viss, tu atvēri man acis, turpmāk ēdīšu tikai čipsus ar konfektēm

18 0 atbildēt

Es vienmēr domāju, ka piena šokolādē ir vairāk kaloriju kā melnajā...  emotion Man patīk, pluss.

12 0 atbildēt

Tas sen zināms ka "beztauku" produktos bieži vien ir vairāk kalorijas, nekā ar taukiem..

It ipāsi tas attiecās uz saldajiem ēdieniem..

Nav lielas jēgas speciāli neēst taukus, daudz prātīgāk ir sabalansēt savu uzturu.

Un pavisam labs noteikums ir - nu nerijiet tik daudz, jo organismam saņemtie ogļhidrāti ir kautkur jāliek.. Jā tieši ogļhidrāti, jo tie pārvēršās taukos, ar uzturu uzņemtie tauki tikpat kā neuzkrājās, lai cik tas dīvaini nebūtu.  Kāpēc no visiem kakdonaldiem tā aptaukojās, nevis tāpēc ka tur daudz taku, tie tur ir salīdzinoši nedaudz, bet ir ļoti daudz cukuru. Un vel - tās bulkas tiek patērētas lielos apjomos..

Padomājiet loģiski, vai no 2 šķēlēm maizes, salāta lapas, siera šķēles un kotletes, ar nedaudz kartupeļiem, var rasties aptaukošanās? protams ka nē, bet ja to visu 3 kāršo, un vel pieliek lielu kvantumu cukura -

parasti ja ņem 0,5  kolu, un tur ir milzīgs daudzums cukura, ir jau arī "vieglā kolā, bet tur ir aspartāms  ne viens saprātīgs cilvēks to nelietotu, tas ir krietni kaitīgāks par cukuru, un agri vai vēlu tiks pārvarēts pārtikas ražotāju lobijs un tas tiks aizliegts..

Pēc pētijumiem ilgstoši lietojot vaicina cukurslimību, kā arī noved pie aptaukošanās - tas ir tieši pretējs efekts , no kā cilvēki cenšās izveirīties.. / ja ir pietiekama slodze un cilvēks ir vesels, tad samērīgs cukua daudzums nekaitē /

9 0 atbildēt

Prasītos nedaudz vairāk papildinformācijas par salātiem pirmajā attēlā.

5 0 atbildēt

5. Maize bez un ar sviestu.

kur ir sviests?

drīzāk otra maize ir ar pelejumu? emotion 

5 1 atbildēt

Cilvēki izprot 'veselīgu uzturu' pārāk stereotipiski, nejau graužot zaļas lapas un atsakoties no kāda treknāka ēdiena tu sāksi labi justies - tieši pretēji izkalsnēsi un pazaudēsi vairāk enerģijas un veselības nekā iepriekš.

Un piemēram daudzi domā, ka ja gribu uzturēt veselīgu diētu, uzreiz jāizslēdz viss, kurā ir cukurs, tauki sāls u.c. - TĀ nav, IR labie tauki un sliktie tauki, ir labie saldumi un sliktie saldumi, kā arī sāls ir vajadzīgs noteiktos daudzumos. 

Piemēram ņemsim par pirmo piemēru maizi - to mēs lietojam visi daudzmaz, bet daudzi cilvēki paņem pirmo, kas iekrīt acīs un tik met grozā iekšā. Par maizi runājot es iesaku ēst rupjmaizi, jo tā ir smalkākā - proti tās sastāvā ir 'iespiesti' vairāk ogļhidrāti, kas arī uztur enerģiju ilgākam laikam, bet baltmaizes lielāka daļa ir 'salipināti' krāmiņi, kas sastāv no kautkādām sūkalām sajauktām ar miltiem un lipvielām, kas tikai apmierinās tavu apetīti, bet ilgtermiņā nedos ķermenim noderīgas uzturvielas.

Par gaļu runājot - daudzi domā, ka paņems kautkādu sakompresētu doktoradesu un būs labi, Nē, tieši pusfabricētājas un 'saspiestājas' desās ir dažādi aromatizētāji, mākslīgās garšvielas, un no desas pamatnosaukuma , piemēram vistas desa - patiesībā ir tikai 5% un pārējais ir vistas ādās, cūkugaļas gabali, saspiesti skrimšļi u.c.. Tā kā tā ir liela manīšana, kas uz pirmo uzmetienu garšo labu, bet nenāk par labu.

Vairāk jameklē 'oriģināli' kurus pat varbūt nākas cept, bet tas ir labāk, jo īsta, nepārstrādāta gaļa dod škiedrvielas, kas kalpo kā būvmateriāls priekš organisma, pēc tam kad ir veiktas kādas fiziskas aktivitātes un tad ķermenim nav deficīts ar tām vielām, kuras tam vajag lai izplestu šūnas un replicētu jaunas ķermeņa šūnas.

Par taukiem runājot - ir piesātinātas un nepiesātinātas taukskābes, tieši taukskābes ir tās, kuras 'stabilizē' visu pārējo vielu darbību un ļauj visiem procesiem ritēt līdzsvaroti bez kļūmēm.. Ir daudzi sliktie tauki kā piesātinātie dzīvnieku tauki, kas ir tieši makslīgajās desās, bet universāli runājot 'labie' tauki ir taukskābes, kas atrodas zivīs, Omega 3 u.c. 

Par saldumiem - 'sliktie' varētu teikt ir tie, kas ir pie veikala letes, 'Kinder' , 'Bounty' u.c. jo tie satur palmu eļļu , kas bieži vien ir pilnībā hidrogenizēta vai daļēji hidrogenizēta (kas ir vēl sliktāk) , bet 'labie' saldumi ir tādi, kuri satur daudz dažādus putraimus, ogu gabaliņus (dabīgas daļiņas), parasti tie 'fitness' batoniņi, lai gan tie arī dažreiz ir redzēti ar palmu eļļu..

Daudz ko rakstīt, bet šodienai pietiks emotion - es varbūt mazliet ģeneralizēju un parāk vienkāršoju, bet centos to tā lielā vilcienā uzrakstīt.

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Radās iespaids, ka žāvēti augļi un melnā šokolāde ir baigā ļaunuma sakne - izslēgt no uztura.

0 0 atbildēt

Man izskatījās,ka zemenes un maize ir apprecējušās!😱

0 0 atbildēt
Hah, izdomājuši. Nu, ja no vienas puses tev or taisnība, bet padomā mazliet loģiski - KĀDĒĻ tā ir? Nu ēdot čipsus, konfektes tu neiegūsi nekādus vitamīnus, tur ir pilns ar cukuru, sali, sliktajiem taukiem utt. Ēdot tadus tu savu vielmaiņu tik palēlināsi, apēdot to visu iepakojuma šokolādi tu varbūt uz kādu īsu laiku jutīsi sāta sajūtu, bet pēc kādas stundas tu gribēsi vel un vel, jo tie ir ātri ogļhidrāti (cukurs). Organismam vajag vitamīnus.
0 0 atbildēt

😎

0 0 atbildēt

nav korekti salīdzināt Solero, kas ir augļu sulas saldējums, ar Magnum, kas ir ražots no saldā krējuma un trīskāršu šokolādes kārtu apkārt.

Pārējais tā arī ir, ja nu vienīgi nezinu par smūtijiem un pienu, jo tos nelietoju. Augļos fruktoze paliek pēc izkaltēšanas, riekstos vienmēr ir bijis kalorijas, šokolāde ir šokolāde. Par čipsiem gan nepiekrītu, ka tik daudz kalorijas ir tik mazā porcijā, jo uz 100 gramiem bija ap 550kkal, a 100 grami ir lielā paka, kuras saturu var iegāzt tikai vašbļodā. un tajā trauciņa noteikti nav 30 grami, tur ir labi, ja 10 grami.

0 1 atbildēt