local-stats-pixel fb-conv-api

Zolītes (līdz šim) nerakstītie likumi23

141 0

Zolīti protot daudzi, bet zolēt pareizi - ne tik daudzi. Šur tur ir atrodami ieteikumi pareizai spēlei. Šeit būs daži, kuri iepriekš nav manīti.

Brīdinājums: iekšā daudz teksta!

Cits brīdinājums: lasītājam jāorientējas zolītes terminos.

Raksts par zolītes slengu.

Vēl brīdinājums: pavisam, pavisam labie spēlētāji neko jaunu neizlasīs, vidējie spēlētāji brīnīsies un nepiekritīs.

Runā, ka zolīti ar lasīšanu iemācīties nevar. Tomēr par dambreti, šahu, bridžu, preferansu un pokeru ir uzrakstīts daudz jo daudz. Kāpēc lai zolīte būtu izņēmums? Protams, jo vairāk spēlē, jo labāks/-a kļūsti, tomēr arī teorijas zināšana var noderēt, atliks tikai pareizi pielietot.

Kur trīs latvieši, tur pieci viedokļi, tādēļ saturīgi aizrādījumi un labojumi (kā par saturu, tā par formu) ir laipni lūgti. Nesodiet bargi, šis ir mans pirmais raksts. emotion

141 0 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

2. Jāiet ar erca dūzi? Kā tad zoles nerakstītais likums "Ar vienīgo caur savējo, ar vairākiem caur lielo"?

Jā, to esi aprakstījis, bet nu teorētiski noderīgākais ir šis princips. Gala rezultātā vari pakāst vienu puktu kā minimums, ja savējam ir ercs, bet neizej ar 10. ;)

5 1 atbildēt

par 5. punktu liels + , tas jau ir īsts profiņu gājiens, iesācējs nekad plato nenoraks. Par 2. punktu - es tomēr laikam  ietu ar pīķa kungu...kaut gan jāskatās pēc situācijas, ja nāk laba kārts tai dienā, var arī mēģināt.

3 0 atbildēt

Iesācējam laba lasāmviela, īstam spēlmanim , nu nezinu. Īsts spēlmanis jau ar iezemēšanās punktu jūt ar ko un kā jāiet. Bet visā visumā padomi labi un saprotami.

3 0 atbildēt

   Jā diezgan interesanti par to plato norakšanu.Ilgi štukoju,tikai pēc ilgāka laiciņa pieleca.++

1 0 atbildēt

Ir vēl trešais, saucās poņa :D

1 0 atbildēt

Ja nav uz tu ar zolītes terminiem, tad nav vērts, tieši tā. Šis nav raksts par pašiem pamatiem. Ja nemaldos, citiem autoriem tepat spokos ir raksti par zolīti, kur ir izskaidroti pamati.

1 0 atbildēt

Noderīgi, tikai man neviens paziņa zoli nemāk. emotion

0 0 atbildēt

Tas viss ir atkarigs no tā, ar ko spēlē (riskētāju vai nē) un vai jāiet caur lielo vai caur mazo.

0 0 atbildēt

2. Nevar iet ar Dūzi, jo tad mazais var padomāt, ka tev tas vienīgais un uzlikt plato, kuru pēc tam leilais pārsitīs, ja ir noracis pārējos ercus. Ejot ar erca 10, otrs mazais var padomāt, ka arī tas tev ir vienīgais un ja viņam pašam nav ercu, viņš padomās, ka lielajam ir dūzis un atmetīs. Šajā gadījumā, iespējams arī lielais atmtīsies. 

2 3 atbildēt

2. tak ir gan 10 erca gan a erca emotion jaiet ar piiki tak, man liekas kka ir pariskludu ari 3. nepiekritu - ari ja dama nav izgajusi ir jaiet ar 3 damaam

0 2 atbildēt