local-stats-pixel fb-conv-api

Linux sistēmas atjaunināšana2

32 0

Šajā rakstā izklāstīšu dažus no veidiem, kā atjaunināt savu Linux sistēmu un tās lietotnes (lielākoties raksts būs veltīts tieši Debian bāzētajiem distributīviem), izmantojot jau sistēmā iebūvētos atjaunināšanas rīkus, piemēram, Update Manager; izmantojot tādu rīku kā Synaptic un visbeidzot - ar termināļa palīdzību.

Pirms iepriekš minēto atjaunināšanas veidu sīkāka apskata sniegšu dažus faktus/argumentus, lai izceltu tieši Linux sistēmas atjaunināšanu salīdzinājumā ar Windows operētājsistēmu atjaunināšanu (Windows Update):

1. Linux sistēmās ir iespējams atjaunināt arī instalēto lietotņu jaunākās versijas, nevis tikai pašu sistēmu un tās drošības ielāpus. Tādējādi arī pašam lietotājam nav jāapmeklē daudzas mājas lapas, lai lejupielādētu lietotņu jaunākās versijas; nav jāuztraucas par iespēju lejupielādēt ļaunprātīgu programmatūru. Windows Update lielākoties piedāvā tikai lejupielādēt ar pašu Windows saistītos atjauninājumus.

2. Lietotājs var brīvi izvēlēties, kurus no atjauninājumiem vēlas instalēt un viņam nekas netiek uzspiests. Windows, īpaši Windows 8, pēc noklusējuma visus atjauninājumus instalē automātiski, turklāt pēc tam pieprasot sistēmas restartēšanu, lai pabeigtu atjauninājumu instalēšanu.

3. Atjaunojot Linux sistēmu, restartēšana ir nepieciešama ļoti retos gadījumos, tikai tad, kad tiek atjaunots sistēmas kodols (kernel), kas vismaz stabilajiem distributīviem notiek pietiekami reti. Windows savukārt bieži vien pieprasa restartu pat pēc vismazāko, niecīgāko sistēmas komponenšu atjaunināšanas, turklāt šie restartēšanas paziņojumi tiek parādīti tik kaitinoši, ka labāk sistēmu restartēt jau uzreiz pēc atjauninājumu lejupielādēšanas un to instalēšanas sākšanās.

4. Linux piedāvā dažādus veidus kā atjaunināt savu sistēmu - ar dažādu GUI palīdzību, ar termināli un komandrindu, tādēļ lietotājs var veikt atjaunināšanu arī tad, kad, piemēram, viss grafiskais interfeiss vairs nedarbojas. Windows piedāvā tikai vienu vienīgu sistēmas atjaunināšanas rīku - Windows Update.

Un tagad par pašiem Linux sistēmas atjaunināšanas veidiem...

32 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Nu jā..Bet tā kā es esmu laikam geimeris Linux nav mans OP!

2 0 atbildēt