local-stats-pixel fb-conv-api

Biznesa simulators14

128 0

Raksts pacelts ( Tika salabots links)

Ievēroju ka šeit parādās pāris paštaisītas spēles, nolēmu ka varētu arī šeit nopublicēt savējo. Izveidoju to sen (gadu vai divus atpakaļ ) Taisiīts ar to pašu Game maker. Man tolaik bija daudz laika, tā nu izvēlējos tēmu - biznesa simulators un ķēros klāt. Tika ieguldīts apmēram mēneša darbs. Viss ir gatavs iznemot skaņu, jo apnika.

Principā šī spēle nav domāta kuram katram, jo tā ir diezgan grūta - jābalansē uz bankrota robežas, mainās pieprasījums, cenas.

Spēli veidoju angļu valodā, jo nebiju domājis to publicēt LV. Bet laiki mainās varbūt kādu tas iedvesmos.varbūt kādam iepatiksies spēlēt.

Bridinu ka spēle ir tiešām grūta un tutorialis nav (vienīgi F1 šis tas izskaidrots) bet ja kāds ko nesaprot droši prasiet. Man ja godīgi pašam pat ir grūti izdzīvot.

Papildinu -

Lai vieglāk saprastu spēli izskaidrošu dažas lietas:

* Benzintanki uz kartes spēles sākumā ir konkurenti, blakus viņiem ir viņu cenas - jo augstāka cena jo augstāku cenu šajā reģionā vari uzlikt pats, jo pieprasījums katrā reģionā nav īpaši atkarīgs no kaimiņu reģioniem. Tas nozīmē ka iegūstot monopolu reģionā - iegūstat visus klientus + vēl diktējat cenas. (Lai izēstu konkurentus no reģiona vajag atņemt tiem klientus, tas nozīmē zemākas cenas) Īsāk sakot spēles sākumā izvēlieties reģionus kur ir augstas konkurentu cenas, lai varētu bez liekiem zaudējumiem pazemināt savas.

*Iepirkuma cenas pasules tirgū visu laiku mainās (Labajā augšējā stūrī ir grafiks) jūs varat būvet rezervuārus ,kuros uzglabāt degvielu - iepērciet kad ir lēti un pārdodiet kad ir dārgi (konkurenti piemēram ja paceļās cenas paceļ savas jūs varat atlauties to nedarīt)

*Stabilitātes indikātors kreisajā augšējā stūrī - jo lielāks jo stabilāka ekkonomika. Īsi sakot jo lielāks jo lielāks pieprasījums .

*Benzīntanks - šeit jūs nosakāt savas cenas vadoties no tā reģiona konkurentu cenām, savām rezervēm un pasaules tirgus cenas. Algojat darbiniekus, attīstāt ( piemēram vēlvienu sūkni iesaku nopirkt uzreiz, bet lai operetu 3 un vairāk vajadzēs jau otru kasieri) Nauda no benzīntanka tiek iznemta reizi mēnesī vai nedēļā(vairs neatceros) tā ka vai algot apsargu domājat paši( ja nav lieli ienākumi nav vērts) Un es ieteiktu sekot līdzi degvielas daudzumam konteineros - ja iet uz beigam labāk uzpildīt.

*Ofiss Šeit sākas visa jautrība : piemēram lai regulētu cenas un uzpildītu rezervuārus jums regulāri jāapseko visi tanki, bet noalgojot piemēram loģistikas menedžeri vairs nav jāuzpilda rezervuāri. Par katru reizi kad piegādā degvielu uz benzīntanku tiek iekasēta piegādes maksa( laikam 1000$ ) tas nozīmē ka tad kad ir noteikts skaits savu benzīntanku izdevīgāk ir nopirkt savu autocisternu un algot šoferi. Šeit var sekot līdzi savai bilancei (no kā var secināt cik piemēram mēnesī ir iztērēts par degvielas piegādēm) Vēl ir akciju tirgus kur varat pirkt konkurentu akcijas un ar laiku pārpirkt šīs firmas vai arī vienkārši saņemt dividendes. (ja grūti ar naudu varat izdot jaunas akcijas savai firmai, bet līdz ar to zaudējat daļu no sava uzņēmuma, ja protams uzreiz nenopērkat atpakaļ šis akcijas)

* Banka banka kā banka, labāk nelīst, bet ja vajag tad vajag.

* Māja - šo es ieviesu lai spēlei butu kads balanss -jums ir sava nauda, firmai sava. Sev naudu iegūstat saņemot dividendes (ja esat tās noteicis, vai arī izmaksajot sev kā direktoram algu (ofisā) - Jūsu dzīves mērķis nodzīvot pēc iespējas ilgāk un laimīgāk- tā ka jo labāk dzīvosiet jo ilgāk dzīvosiet, jo spēle pēkšņi var beigties tāpēc ka jūsu varonis ir miris no sliktas pārtikas, dzīvojot vagoniņā, jo visu naudu ir ieguldījis firmā, pat sev normālu algu nav izmaksājis,.

Šis ir vienīgais raksts kur ir puslīdz izskaidroti spēles principi, lai nav stundām jāmēģina to visu saprast. Spēle ir maksimāli pielīdzināta reālai situācijai( piemēram darbinieku algas ir tik lielas par dienu tāpēc ka tanks strādā 24 stundas)

https://www.box.com/s/58c6845053d2411e9935



128 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Beidzot vismaz viena sakarīga spēle... nevis kaut kādas debilīsma attīstošās, forveralone medības vai kas tur bija no me gusta un citas herņas... respec... pēc video, pat ļoti ieeintresējos, dom\āju rītā izmēģiunāšu...

8 1 atbildēt

respect

4 0 atbildēt

Bordeli tur var taisit?

3 0 atbildēt

Forša spēle, žēl ka esmu pārāk stulbs priekš tādas emotion

2 0 atbildēt

SUPER! :D

Vismaz kādam rokas aug no pareizās vietas

2 0 atbildēt

Nu, ja kādu interesē, varu vēl kādu projektu parādīt.

3 1 atbildēt

es nesapratu kas jādara bet nokačāšu

2 1 atbildēt

Vēlāk izmēģināšu, bet jau tgd ielikšu +

1 0 atbildēt

WOW baigi lētais benzīns :D normāla spēle laikam jānokačā! +

1 0 atbildēt

Šitais baigi labais :)

1 1 atbildēt

? Kad es nokachāju to exe. man tas pakārās un nav vindowa un not responding un vienīgais veids kā to piebeigt ir end process 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

es kačāju! :D

0 3 atbildēt