local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns G[datnes pirmā daļa]12

14 0

Kā jau ar visiem nopietniem programmēšanas rīkiem, arī ar programmēšanas rīku pitōns ir iespējams sev vēlamo informāciju saglabāt datnēs. Šajā daļā centīšos pārskatīt pamant darbības ar datnēm, lai vēlāk viņas iztirzātu nedaudz vairāk. Datni datu apstrādei var atvērt ar komandu 'open', aiz kuras iekavās seko datnes nosaukums un iespējamie veidi, kā likt programmēšanas rīkam pitōns apstrādāt datnes.

Šoreiz vien aplūkošu, manuprāt, nozīmīgākos datņu apstrādes veidus:
'w' - liks izveidot norādīto datni, kuras nosaukums sekos pirms apzīmējuma, atdalīts ar komatu. Ja mapē, kurā centīsies izveidot datni ar norādīto nosaukumu atradīsies datne ar tādu pašu nosaukumu, datne tiks pilnībā dzēsta, aizvitojot to ar jaunu, tukšu datni.
'a' - liks atvērt esošu datni, kuras nosaukums sekos pirms apzīmējuma, atdalīts ar komatu. Datnē būs iespēja pievienot sev vēlamo informāciju, pievienojot to aiz esošās datnes satura, kā papildinājumu.
'r' - liks atvērt esošu datni, kuras nosaukums sekos pirms apzīmējuma, atdalīts ar komatu. No datnes būs iespējams vien ielasīt datnē esošo informāciju.

Datnē var ierakstīt informāciju ar datnes apakškomandu 'write', kur iekavās, aiz apakškomandas, seko zīmju rinda, kuru vēlies ierakstīt datnē. Datne tiks pakļāuta ieraksta iespējai, ja būsi izvēlējies vienu no iepriekšējajiem apstrādes veidiem vai nu 'w', vai nu 'a'. Bez tam vietā, uz tavas irīces, kurā vēlēsies izveidot vai pievienot datnes informāciju, tev ir jābūt atļaujai izveidot datni.
Datnē esošu informāciju ir iespējams ielasīt ar datnes apakškomandu 'read', kur iekavās aiz apakškomandas var neko neiekļaut, ja datne, kuras informāciju centīsies ielasīt nebūs pārāk apjomīga. Datne tikspakļauta ielasīšanas iespējai, ja būsi izvēlējies datnes apstrādes veidu 'r'.

Apstrādājamā datne, pēc apstrādes programmēšanas rīkā pitōns, ir aizverama ar datnes apakškomandu 'close', kur iekavās aiz apakškomandas nav nekas iekļaujams.

a=open('parbaude.txt','w')
a.write('==========Es te biju==========')
a.close()
b=open('parbaude.txt','a')
b.write('╲n')
b.write('===un atstaju so pazinojumu===')
b.close()
c=open('parbaude.txt','r')
print c.read()
c.close()

mēģini, vērtē, komentēemotion

14 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000
kas tev ar profilu notika?
0 0 atbildēt