local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns E[saraksti daļa astotā]0

Šoreiz aplūkošu kādas maģiskās apakškomandas, manuprāt ir vērts piemērojot saraksta veidam kopa. Šī arī būs pēdējā daļa, kurā aplūkošu dažāda veida sarakstus.

Maģiskā apakškomada '__contains__' ļauj noteikt vai kopā ir aiz maģiskās apakškomandas, iekavās norādītā elementa vienība.
Maģiskās apakškomandas '__eq__','__ge__','__gt__','__le__','__lt__','__ne__' ļauj salīdzināt kopas. Ja vēlies noteikt vai kāda kopa ir lielāka vai mazāka par otru, tad jāņem vērā, ka kopu elementu vienībām ir jāsakrīt līdz noteiktai vērtībai.
Maģiskā apakškomanda '__iand__' ļauj kopu, uz kuru attiecināji maģisko apakškomandu pārvērst šķēlumā starp kopām kuru norādīji iekavās aiz maģiskās apakškomandas un uz kuru to attieciņaji.
Maģiskā apakškomanda '__ior__' ļauj kopu, uz kuru attiecināji maģisko apakškomandu pārveidot apvienojumā no kopām, kuru norādīji iekavās aiz maģiskās apakškomandas un kopu, uz kuru attiecināji maģisko apakškomandu.
Maģiskā apakškomanda '__isub__' ļauj iegūt kopu starpību, noņemot tās kopas elementa vienības, kuru norādīji iekavās aiz maģiskās apakškomandas, kopai uz kuru attiecināji maģisko apakškomandu.
Maģiskā apakškomanda '__ixor__' ļauj kopu pārvērs par kopu atšķirību no kopas uz kuru attiecināji maģisko apakškomandu un kopu, kuru norādīji iekavās aiz maģiskās apakškomandas.
Maģiskā apakškomanda '__repr__' ļāuj kopu pārvērst zīmju rindā, iekāvās aiz maģiskās apakškomandas nav nekas iekļaujams.
Maģiskā apakškomanda '__and__' ļauj iegūt šķēlumu, tās elementu vienības, kuras abās kopās atkārtojas. Tai uz kuru maģiskā apakškomanda tika attiecināta un to kopu, kura tika norādīta iekavās aiz maģiskās sapakškomandas.
Maģiskā apakškomanda '__or__' ļauj iegūt no kopām, kopu apvienojumu.
Maģiskā apakškomanda '__sub__' ļauj atņemt no kopas uz kuru attiecināji maģisko apakškomandu, aiz maģiskās apakškomadas iekavās norādītās kopas elementa vienības.
Maģiskā apakškomanda '__xor__' ļauj iegūt kopu atšķirību, tās elementu vienības, kuras abās kopās neatkārtojās.

a=set(range(1,10))
b=set(range(3,7))
c=set(['a',1,5,'b'])
e=c.copy()
print e.__contains__('a')
print e.__eq__(c)
print a.__gt__(b)
e.__iand__(a)
print e
e.__ior__(a)
print e
e.__isub__(b)
print e
e.__ixor__(c)
print e
print e.__and__(c)
print e.__or__(a)
print e.__sub__(c)
print e.__xor__(c)

mēģini, vērtē, komentēemotion

6 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000