local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns D[gari numuri]0

Programmēšanas rīks pitōns paredz, var teikt, neierobežoti garu numuru veidošanu. Vienīgais, kas ierobežo tevis sastādītā numura apstrādi ir ierīce, ar kuru apstrādā numuru. Ja esi kādam elementam piešķīris numuru, kura ciparu skaits pārsniedz deviņpadsmit, programmēšanas rīks pitōns to pārveidos par garu numuru. Ja kāds elements ir rezervēts vai izteikts kā garš numurs, to raksturos lielais 'L' burts tā beigās. Ja tev ir nepieciešams rezervēt kādu elementu kā mainīgo, kurš taps rezervēts kā garš numurs, to var izdarīt ar komandu 'long'. Šādā gadījumā jābūt uzmanīgam, ja elementu izteiksi no jauna, kā numuru, skaitli vai zīmju rindu, tad zaudēsi tā apzīmējumu.

a=long()
a
b=10000000000000000000
b

Ja rodas nepieciešamība garam numuram mainīt tā vērtību, to var izdarīt ar tā dēvēto maģisko apakškomandu, turpinot pašu elementu, ar uz to attiecināmu apakškomandu. Šādas apakškomantas parasti sākas un beidzas ar divām apakš svītrām '_'. Maģiskā apakškomanda '__neg__', nodrošina to, ka numurs tiks mainīts uz pretējo vērtību, šīs maģiskās apakškomandas beigās ir jābūt iekavām, kurās nekas netiek iekļauts.

c=long(5)
d=c.__neg__()
c, d

Komanda 'long' paredz izteikt numuru no dažādiem ciparu sistēmu numuriem. No zīmju rindas ir iespējams iegūt numurus, kuri ir izteikti sākot ar divciparu sistēmu un beidzot ar trīsdesmidivciparu sistēmu. Ja vēlies šādi izmantot komandu 'long', tad aiz komandas 'long', iekavās ir jāseko diviem nosacījumiem. Pirmais nosacījums būs zīmju rinda, kura atbilst ciparu sistēmas pierakstam un otrs nosacījums būs ciparusistēmas iespējamo ciparu skaits, ja '0' tiek uzskatīta par ciparu, kuras pieraksts sāksies ar 'base=' un ciparu sistēmas iespējamais ciparu skaits.

Iespējamie ciparu sistēmu cipari, ieskaitot nulli:

Divciparu sistēmai - 0,1
Trīsciparu sistēmai - 0,1,2
Četrciparu sistēmai - 0,1,2,3
Piecciparu sistēmai - 0,1,2,3,5
...
...
...
Vienpadsmitciparu sistēmai - 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,a
...
...
...
Trīsdesmitdivciparu sistēmai - 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,a,b,c,d,e,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v

piemēri:

e=long('10101', base=2)
e
f=long('1234', base=5)
f
g=long('2r', base=28)
g
h=long('v0v', base=32)
h

Šāda veida pieraksts strādās vien, ja piemēri tiks mēgīnāti iekš komand konsules vai termināla. Ja vēlies programmu saglabāt kā datni, tad pirms elementiem ir norādāma komanda 'print', vienīgais šādi netiks attēlots lielais burts 'L' numuru galā, lai gan elementu mainīgie saglabāsies kā gari numuri.

mēģini, vērtē, komentēemotion

9 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000