local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns D[aprēķini trešā daļa]3

20 0

Šoreiz atkal pastāstīšu, kā ar programmēšans rīku pitōns var izmantot maģiskās skaitļu apakškomandas aprēķiniem, vienīgais iesaku būt uzmanīgiem, ja vēlies lietot maģiskās apakškomandas, jo dažas apakškomandas var attiecināt, kā uz skaitļiem, tā uz numuriem, bet citas uz skaitļiem un zīmju rindām, tāpēc, ja centīsies vienu un to pašu elementu iesaistīt aprēķinos, kāda apakškomanda var nepieņemt numuru, kuru vēlēsies izmantot kā skaitli. Kā jau iepreikšējos rakstos uz to norādīju, pie skaitļa var tikt izmantojot komandu 'float' vai, aprakstot elementu, to izteikt ar decimāldaļu, kuru var atstāt kā nulli.

Maģiskā apakškomanda '__add__', ļaus saskaitīt skaitli, kuru turpināsi, to atdalot ar punktu no maģiskās apakškomandas un skaitli, kurš būs norādīts iekavās aiz tās.
Maģiskā apakškomanda '__div__' ļaus skaitli dalīt, kuru turpināsi, to atdalot ar punktu no maģiskās apakškomandas ar skaitli, kuru norādīsi apakškomandai, iekavās aiz tās.
Maģiskā apakškomanda '__floordiv__' ļaus iegūt pilno skaitļu daļu, kuru turpināsi, to atdalot ar punktu no maģiskās apakškomandas, kura veidosies, to dalot ar skaitli, kurš tika norādīts iekavās aiz apakškomandas. To pašu var arī iegūt, izmantojot divas labās šķērsvītras, kura turpināma viena aiz otras '//'.
Maģiskā apakškomanda '__mod__' ļaus iegūt atlikumu skaitlim, kuru turpināsi, to adalot ar punktu no maģiskās apakškomandas un skaitli, kura pilno daļu rēzinājums tiek atņemts no skaitļa uz kuru tika attiecināta apakškomanda. To pašu var panākt, ja skaitļus attalīsi ar procenta zīmi '%'.
Maģiskā apakškomanda '__mul__' ļaus sareizināt skaitli, kuru turpināsi, to atdalot ar punktu no maģiskās apakškomandas un skaitli, kurš tiks norādīts iekavās aiz tās.
Maģiskā apakškomanda '__sub__' ļaus atņemt skaitlim, kuru turpināsi to atdalot ar punktu no maģiskās apakškomandas, skaitli, kuru norādīsi aiz tās iekavās.

a=float()
a=a+5.0
b=float(4)
c=6.0

print a.__add__(b)
print c.__div__(b)
print a.__floordiv__(b)
print 15.0//3.5
print a.__mod__(b)
print 15.0%3.5
print a.__mul__(b)
print b.__sub__(c)

Līdzīgi var izmantot maģiskās apakškomandas '__radd__', '__rdiv__', '__rfloordiv__', '__rmod__', '__rmul__' un '__rsub__'. Veinīgais, izmantojot šīs maģiskās apakškomandas, tiks matemātiskajā darbībā vietām mainīti tās elementi.

mēģini vērtē, komentēemotion

20 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Būtu forši, ja tu pastāstītu atšķirību starp a.__add__(b)  un  a+b. T.i., kādos gadījumos būtu nepieciešams izmantot "maģiskās apakškomandas"?

3 0 atbildēt
Really?!
1 0 atbildēt