local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns D[aprēķini pirmā daļa]0

17 0

Programmēšanas rīks pitōns ļauj attiecināt dažāda vieda darbības uz skaitļiem, kuras var noderēt, lai veiktu tev vēlamos aprēķinus programmā, kuru sastādi. Lai veiksmīgi izmantotu dažādas komandas ar programmēšanas rīku pitōns svarīgi ir saprast komandu veidu, kuras norāda vai norādītais ir patiess vai nepatiess. Ir arī pašam iespējams izveidot elementu, kura vērtība var būt kā patiess vai nepatiess pieņēmums. Šāda elementa vērtība būs (True), ja vēlies elementu kā patiesa pieņēmuma izsakāmo un (False), ja vēlies elementu kā nepatiesa pieņēmuma izsakāmo. Ja šādu elementu izteiksi kā zīmju rindu, tad tā vērtība būs 'True' un 'False', ja izteiksi to pašu elementu kā numuru, tā vērtība būs attiecīgi 1 un 0.

a=True
b=False
print a,b,str(a),str(b),int(a),int(b)

Komanda 'str' pārveido elementu par zīmju rindu, savukārt koanda 'int' pārveido elementu par numuru, ja vien elementa veids tam ir atbilstošs.

Ja vēlies pārliecināties par kādas izteiksmes patiesumu, to var izdarīt sekojoši, aiz komandas 'print' norādi sev vēlamo izteiksmi.

c=0.0
d=3.0
e=5.3
f=1.0

print c>0
print c<=0
print d==3
print e==5
print c!=f
print c!=0

Ja tev rodas nepieciešamība pārbaudīt vai tavā rīcībā ir elements, kura vērtība atbilst numuram to var izdarīt ar sekojošu apakškomandu, kuru var attiecināt vienīgi uz skaitļiem. Skaitļa apakškomanda 'is_integer' ir turpināma aiz elementa, kuram ir skaitliska vērtība, to atdalot ar punktu un pēc tam to noslēdzot ar iekavām, kurās nekas nav iekļauts. Attiecīgi, ja skaitlim nebūs decimāldaļa, tad šī apakškomanda ļaus iegūt vērtību, kura norāda uz patiesu vērtību (True) un ja skaitlim būs decimāldaļa, tad šī apakškomanda ļaus iegūt vērtību, kura norāda uz nepatiesu pieņēmumu (False)

print d.is_integer()
print e.is_integer()

Ja mēģini pārbaudīt komandu darbību vai elementu vērtību pa tiešo komandkonsulē vai terminālā, tad komanda 'print' nav obligāti norādāma. Bet ja vēlies piemēru saglabāt datnē, tad komanda 'print' ir norādāma izteiksmju vai elementa sākumā, kas norāda uz to, ka izteiksmes tiks atainotas, kad aktivizēsi programmu.

mēģini, vērtē, komentēemotion

17 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000