local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns C[zīmes septītā daļa]4

16 0

Līdzīgi kā iepriekšējā reizē, pastāstīšu kā ar programmēšānas rīku pitōns iegūt vai atpazīt sev vēlamās zīmes, kuras tiek glabātas, izmantojot apvienotā koda glabāšanas iespēju. Iepriekšējā reizē aprakstīju, kā tikt pie zīmēm, kuras tiek atpazītas kombinējot divas informācijas vienības. Šoreiz pastāstīšu, kā tikt pie zīmēm, kuras tiek aprakstītas ar trīs informācijas vienībām vai tava ierīce atainojot kādu no zīmēm atsaucas uz trīs informācijas vienībām. Šādi saglabāta informācija aizņem visai daudz vietas, tāpēc es neieteiktu aizrauties ar zīmju izmantošanu, kura katra aizņem trīs informācijas vienības.

Pirmais ar komandu 'unichr' var tikt pie zīmēm kuras aizņem trīs informācijas vienības, ierakstot aiz komandas iekavās skaitli no 2048 līdz 65535

print unichr(8555)
a=unichr(65514)
print a

Otrais ir izmantot ierīcē iekļauto apvienotā koda atpazīšanas kārtību. Ja vēlies tādā veidā iegūt zīmes, kuru glabāšanai tiek izmantotas trīs informācijas vienības, tad tu vari izmantot sekojošu zīmju kombināciju, kura sākas ar '╲u0800' un beidzas ar '╲uffff', pirms pirmā apastrofa ieliekot mazo 'u' burtu.

print u'╲ufabc'
b=u'╲u1111'
print b

Trešais ir izmantot pašas informācijas vienības, lai kombinētu atsauci uz apvienotā koda standartu. Šādā gadijumā mazākā iespējamā informācijas vienību kombinācija būs '╲xe0╲xa0╲x80' un lielākā kombinācija būs '╲xef╲xbf╲xbf'. Tiesa gan, visas kombinācijas starp šīm informācijas vienībām nederēs, jo tām mainoties secīgi, tiks iekļautas informācijas vienības, kuras atbild par cita vieda datu glabāšanu. Pirmā informačijas vienība var maiņities diapazonā no '╲xe0' līdz '╲xef', otrā infromācijas vienība var mainīties diapazonā no '╲xa0' līdz 'xbf' un pēdējā informācijas vienība var mainīties diapazonā no '╲x80' līdz '╲xbf'. Iespējams pastāv vēl kāds diapazons, kuru esmu izlaidis.

print '╲xe2╲xa1╲x80'
c='╲xef╲xbf╲xa9'
print c

Ja vēlies izmantot manis rakstītos piemērus kopjot, tad ņem vērā, ka kreisā šķērsvītra ir pārakstāma ar roku, par cik šeit viņa ir attēlota izmantojot apvienotā koda zīmi, jo interneta pārlūki izlaiž parasto kreiso šķēsvītru, lai attēlotu uzrakstīo.

mēģini, vērtē, koemntēemotion

16 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Un ko tad grasies taisīt uz python?

1 0 atbildēt