local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns C[zīmes daļa astotā]0

Visbeidzot pastāstīšu, kā ar programmēšanas rīku pitōns ir iegūstamas apvienotā koda zīmes, kuras tiek glabātas izmantojot četras informācijas vienības. Reti kura ierīce atbalsta pilnībā šādu zīmju ielasīšanas kārtību. Lielākoties zīmes, kuras aizņem četras informācijas vienības ir paredzētas herioglifu glabāšanai, kas ir pielāgojami tādām ierīcēm, kuras izmanto valstis, kurās netiek valoda balstīta alfabētā, bet gan kombinējot dažādus apzīmējumus, toņus un cita vieda izteiksmes kopas, tiek radītas zīmes, kuras peitiekami lielā mērā atšķiras cita no citas, lai tās atsevišķi būtu pietiekami ātri uztveramas. Šādām zīmēm ir nepieciešams pietiekami liels laukums, kurā skaidri var izšķirt diezgan lielu skaitu atsevišķu zīmju elementu. Ir arī zīmes bez herioglifiem, kurām ir atsauce uz apvienotā koda kopu, kuru apraksta četras informācijas vienības, taču tādas salīdzinot ar kopējo iespējamo zīmju skaitu, kuras iekļauj četras infromācijas vienības ir visai niecīgs. Jāatzīmē, ka zīmes, kuras izsaka četras informācijas vienības ir visai resursietilpīgas, tās aizņem daudz vietas un patērē lielu daļu no tavas ierīces aprēķināšanas spējas, kas ja šādas zīmes ir vairākas vienkopus, ievērojami palēninās tavas ierīces ātrdarbību. Tapēc nevajadzētu bez vajadzības pielietot šadas zīmes lielā daudzumā.

Pirmais pie šadām zīmēm ir iespējams tikt izmantojot programmēšanas rīka komandu 'unichr', aiz kuras iekāvās ir iekļaujams skaitlis no 65536 līdz 1114111

print unichr(1114105)
a=unichr(128555)
print a

Otrais ir izmantot ierīcē iekļauto apvienotā koda glabāšanas kārtību. Ja vēlies tādā veidā tikt pie zīmes, kura tiek glabāta četrās informācijas vienībās, tad tu vari izmantot sekojošu zīmju kombināciju, kura sākas ar '╲U00010000' un beidzas ar '╲U0010ffff' pirms pirmā apostrofa pieliekot mazo burtu 'u', kurš norāda to ka apostrofais iekļautais tiks atpazīts kā apvienotā koda zīmes.

print u'╲U0001f620'
b=u'╲U0001f611'
print b

Trešais ir izmantot pašas informācijas vienības, tās kombinējot atbilstoši apvienotā koda nozīmētajai kārtībai. Šādā veidā izteiktā mazākā atsauce uz apvienoto kodu būs '╲xf0╲x90╲x80╲x80' un lielākā '╲xf4╲x8f╲xbf╲xbf'. Pirmā informācijas vienība mainīsies diapazonā no '╲xf0' līdz '╲xf4', otrā no '╲x90' līdz '╲xbf', bet ja pirmā informācijas vienība būs '╲xf4', tad '╲x80' līdz '╲x8f', trešā diapazonā no '╲x80' līdz '╲xbf' un ceturtā tā pat kā iepriekšējā mainīsies dieapazonā no '╲x80' līdz '╲xbf'.

print '╲xf4╲x8f╲xbf╲xb8'
c='╲xf0╲xa0╲xaf╲xab'
print c

Ja vēlies kopēt piemērus, atceries, ka kreisā šķērsvītra ir pārakstāma ar roku, jo šeit viņa ir norādīta kā apvienotā koda zīme.

mēģini, vērtē, komentēemotion

0 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000