local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns B[zīmju rinda daļa sestā]0

10 0

Turpinot iepreikšējā daļā programmēšanas rīka pitōns apakškomandu pielietojuma izmantošanas iespējas, šoreiz parādīšu, kā izmantojamas uz zīmju rindu attiecināmās apakškomandas, kuras zīmju rindu papildina ar tevis izvēlētu burtu vai zīmi, to pieliekot no vienas vai otras puses. Vēl papildus apskatīšu apakškomandu, kuru aizmiersu pieminēt rakstā 'zīmju rinda daļa ceturtā'. Šī apakškomanda neparasa iekļaut sevī nosacījumus, kāpēc tā ir beidzama vien ar iekavām, kurās nav nekas jāiekļauj.

1 zīmju rinda tiek papildināta ar skaitu tukšumu, atņemot zīmju rindas zīmju skaitu no tevis nosacītā aiz apakškomandas. Apakškomanda 'ljust' ļaus tev paildināt tavu zīmju rindu ar tukšumiem, pieliekot tos pirms tevis izveidotās zīmju rindas, ja norādīsi aiz komadas lielāku skaitli, kā zīmju skaits tevis izveidotajā zīmju rindā, lai kopējais zīmju skaits taptu par, aiz apakškomandas norādītā skaitļa, kurš iekļauts iekavās. 'ljust' paredz arī norādīt zīmi vai burtu, kuri var aizvietot tukšumu. Ja norādīsi aiz 'ljust' iekavās ieķļautā skaitļa ar komatu atdalītu burtu vai zīmi, zīmju rinda tiks papildināta ar tevis norādito zīmi vai burtu. Šī zīme vai burts ir iekļaujams apostrofos vai pēdiņās.

a='aka'
print a.ljust(10)
b='taka'
c=b.ljust(12,'~')
print c

2 zīmju rinda tiek papildināta ar skaitu tukšumu, atņemot zīmju rindas zīmju skaitu no tevis nosacītā aiz apakškomandas. Apakškomanda 'rjust' ļaus tev paildināt tavu zīmju rindu ar tukšumiem, pieliekot tos aiz tevis izveidotās zīmju rindas, ja norādīsi aiz komadas lielāku skaitli, kā zīmju skaits tevis izveidotajā zīmju rindā, lai kopējais zīmju skaits taptu par, aiz apakškomandas norādītā skaitļa, kurš iekļauts iekavās. 'rjust' paredz arī norādīt zīmi vai burtu, kuri var aizvietot tukšumu. Ja norādīsi aiz 'rjust' iekavās ieķļautā skaitļa ar komatu atdalītu burtu vai zīmi, zīmju rinda tiks papildināta ar tevis norādito zīmi vai burtu. Šī zīme vai burts ir iekļaujams apostrofos vai pēdiņās.

d='oga'
print d.rjust(11)
e='loka'
f=e.rjust(11,'*')
print f

3 zīmju rindas burti tiks pārveidoti par lielajiem, kur bija mazie un maziajiem, kur bija lielie. Apakškomanda 'swapcase' pārviedos tavā zīmju rindā esošos burtus par lielajiem, kur tie bija mazie un mazajiem, kur tie bija lielie. Šī apakškomanda ir vienkārša, tāpēc nav nepieciešams aiz tās iekāvās norādīt nosacījumu. Iekavās aiz šīs apakškomandas nav nekas norādāms.

g='ToTo'
print g.swapcase()
h='Man Pazuda Lielie'
i=h.swapcase()
print i

mēģini, vērtē, komentēemotion

10 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000