local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns B[zīmju rinda daļa devītā]4

16 0

Šī būs pēdējā daļa par zīmju rindu un zīmju rindu izsakošām apakškomandām. Šoreiz apskatīšu vēlvienu apakškomandu, kura ir piemērojama zīmju rindai un papildus apskatīšu visai bieži izmantojamu komandu, kurā kā nosacījums ir iekļaujama pati zīmju rinda. Ja tev rodas nepieciešamība saprast, cik bieži tevis izviedotā vai iegūtā zīmju rindā atkārtojas kāda daļa, tad ar apakškomandu 'count' ir iespējams iegūt skaitli, kurš norāda uz to, cik reizes atkārtojas tev vajadzīgā zīme vai īsāka zīmju rinda, tevis izviedotajā vai iegūtajā zīmju rindā. Apakškomandai paredzēti ir trīs nosacījumi, kuri iekļaujami iekavās aiz apakškomandas un atdalāmi ar komatu.

Pirmais nosacījums ir obligāts, kas ir zīmju rindas daļa, kura varētu būt iekļauta tevis apstrādājamajā zīmju rindā un jāatdala ar apostrofiem vai pēdiņām:

a='aaaaaa'
print a.count('aa')
b=':*:*:'
c=b.count('')
print c

Otro nosacījumu vari ierakstīt kā skaitli, ja vēlies, lai tevis noteiktais zīmju rindas posms tiktu sākts skaitīt no kādas vietas, kura ir zīmju rindas zīme pēc kārtas, atdalot to ar komatu no pirmā nosacījuma.

d='+++'
print d.count('+',1)
e='== == == =='
f=e.count('==',2)
print f

Trešo nosacījumu vari ierakstīt kā skaitli, ja vēlies norādīt, līdz kurai zīmei zīmju rindā tiks skaitīts tevis noteiktais zīmju rindas posms, atdalot to ar komatu no otrā nosacījuma.

g='*o*o*o*'
print g.count('*',0,4)
h='>o< >v< >o<'
i=h.count(' >',5,9)
print i

Ir iespēja noteikt zīmju skaitu zīmju rindā, izmantojot komandu 'len', kuras nosacījumi var būt ne tikai zīmju rinda, bet arī saraksti, masīvi un citi tā dēvētie "objekti". Arī, ja iemācas pareizi izmantot apakškomandu 'count' ir iespējams noteikt zīmju skaitu zīmju rindā. Ar komandu 'len', iekāvās kā nosacījums ir iekļaujama pati zīmju rinda. Komanda 'len' nosaka lielāko, iespējamā elementa skaitu, kas tiek atpazīts 'len' komandas, atdalošo atzīmju sarakstā.

print len('abc')
j='Tur, kur tas.'
i=len(j)
print i

Protams vari izvēlēties labāks un saprotamākus nosaukumus burtu vietā.

mēģini, vērtē, komentēemotion

16 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Nu nez, man jau šķiet Pyton vairs īsti nekur nepielieto. Tagad visur jaunie "hakeri" un PHP  emotion 

Tāpat kā PERL, ja nu tikai Old School admini vēl kaut ko raksta perlā, savulaik māžojos ar perl, ļoti labs verķis, ja vajadzēja sakombinēt !/bin/bash un !/usr/bin/perl kaut kas no perl, pa vidu kāda sistēmas komanda un tālāk atkal perl. Ķer +++ par nostaļģiju.

1 0 atbildēt