local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns A[uzstādīšana]7

40 1

Kā jau biju iecerējis uzsākšu nelielu programmēšanas rīka pitōns aprakstu. Jādomā, ka sanāks man viņu pasniegt tā, lai arī citi var gūt ieskatu šī rīka izmantošanā un saprast tā priekšrocības salīdzinājumā ar citiem līdzīgiem programmēšanas rīkiem. Es savos piemēros un aprakstā izmantošu otro versiju, kāpēc, ja gribi lai manis parādītie piemēri strādātu, iesaku tev izmantot otro pitōns versiju. Ir pieejami arī jaunāka trešā pitons versija, taču es uzskatu, ka viņā trūkst uzskatāmības un pieraksta izmaiņas man liek izvēlēties vecāko pitōns versiju, kura joprojām tiek plaši izmantota un pilnveidota.

Ja tev jau ir instalēts pitōns, tad pitōna versiju vari pārbaudīt ar atribūtu '-V', ko pievieno aiz komandas 'python'

python -V

Ja nezini, kā palaist pitōns programmēšanas rīku, tad tev ir jāzin kādu darba vidi izmanto.
1 Vinovs vidē pitōns ir uzstādams, kā programmas paka, kuru iespējams lejupielādēt no python.org mājaslapas https://www.python.org/downloads/, izvēloties sev vajadzīgo versiju.
2 Android vidē no sākuma ir jātiek pie termināla izmantošanas, ko var izdarīt caur google app store izvēloties Termux aplikāciju https://play.google.com/store/apps/details?id=com.termux
3 Uz unix balstīto ierīču programnodrošinājuma var atvērt termināla logu, kur brīvi varēsi strādāt ar pitōnu.

Ja vēlies strādāt vindov vidē, tad pitōns izmantošana nedaudz atšķiras no android un unix vides, kur tiek izmantots termināls.

Kad esi uzstādijis savai vindovs ierīcei pitōns, tad tev jāpalaiž komandkonsule, ko parasti var atrast nospiežot [start/run], kur jāieraksta trīs burti 'cmd', kas atvērs melnu logu, kurā varēsi ievadīt savas komandas. Ierakstot komandlogā 'python' tiks palaists pitōns programmēšanas rīks. Kāmēr rindiņas priekšā tev rāda '>>>', tas nozīmē, ka vēljoprojām izmanto programmēšanas rīku python.

cmd
python
>>>
>>>5+5
10
>>>5*5
25

Ja vēlies pitōns lietot android vidē vai unix vidē, tad tev ir jāatver termināla logs, kurā vari veikt sev interesējošās darbības izsaucot komandas. Ja uz tavas ierīces nav uzstādīts programmēšanas rīks pitōns, tad to var izdarīt ar sekojošām komandu rindām tās ierakstot termināla logā, kuras liks tev atbildēt uz uzstādīšanas dialogu, kad uzstādīšana tiks pabeigta, varēsi pārbaudīt vai ar komandu 'python' vari izsaukt pitōns programmēšanas darba vidi, kāpēc katras rindiņas priekšā būs '>>>', kas liecina par to, ka izmanto programmēšanas rīku pitōns.


apt update
apt install python2

python2
>>>
>>>5+5
10
>>>5*5
25

mēģini, vērtē, komentēemotion

40 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Ņemot vērā to, ka Tavi piemēri vismaz pagaidām nav ļoti sarežģīti, tad var jau nedaudz pacensties, lai izveidotu gan Python2, gan Python3 saderīgu kodu.

2 0 atbildēt

Android vidē pēc noklusējuma, ar komandrindu 'apt install python' tiek uzstādīta pitōna trešā versija

==> ja gribi lai mani piemēri darbotos android vidē zem termux termināla, tev terminālā jāpalaiž sekojošas komandas un jāpabiedz komandu izsauktie dialogi

apt remove python

apt install python2

python2

>>>5+5

10

>>>5*5

25

0 0 atbildēt