local-stats-pixel fb-conv-api

Pitōns A[operēšana]1

12 0

Kad programmē ar programēšanas rīku pitōns, tad labi ir, ja tev ir atvērta komandkonsule vai termināls vienā ekrāna daļā un otrā ekrāna daļā ir atvērts teksta redaktors, kurā vari brīvi mainīt programmu, kuru vari brīvi izpildīt komandkonsulē vai terminālā, kad esi saglabājis ar teksta redaktoru apstrādāto datni. Kad datnē saglabātā programma apmierina tavas vēlmes, tad pastāv iespēja datnes programmas izpildīšanu automatizēt, iekļaujot to operētāj sistēmas palaišanas ielases kārtībā, tāpēc katru reizi, kā ielādēsi savu iekārtu arī tevis izveidotā programma tiks palaista. Par to kā iekļaut datni operētāj sistēmas ielases kārtībā nestāstīšu, jo dāžādas ierīces un dažādas vides ir visai atšķirīgas, tāpēc tas būtu aplūkojams atsevišķi. Šoreiz vien uzrakstīšu, ļoti vienkāršu piemēru, lai uzskatāmi parādītu, kā izmantot komandkonsuli vai terminālu, palaižot sevis uzrakstīto prgrammu, lai pārliecinātos, ka tā darbojas atbilstoši manām vēlmēm.

Vienkārša programma:
Datnē ierakstītā programma uzskatāmi parādīs, kā programmēšanas rīks pitōns izmanto tavas ierīces operatīvo atmiņu, lai optimizētu tās izpildes kārtību un neizmantotu lieki tavas operatīvās atmiņas resursu. Ja izpildāmajā progrāmmā izdali vietu kādam elementam, kas var būt zīmju rinda, skaitlis, saraksts, vai to apvienojums, tad programmēšanas rīks pitōns paredz tā atsauci uz operatīvo atmiņu, izmantojot vienreizēju skaitli, pēc kura operatīvajā atmiņā var uziet tevis izdalīto elementu.

Piemērs:
1 izveido sev vēlamajā mapē datni ar paplašinājumu '.py', manā gadījumā tas būs 'piem.py'
2 ar teksta redaktoru atver datni 'piem.py' un tajā ieraksti sekojošo

element1="Elektrospekstacija"
print id(element1)
element2=element1
print id(element2)
print element2

3 saglabā datni ar sevis ierakstīto programmu
4 komandkonsulē vai terminālā ar komandu 'cd' atrod mapi, kurā saglabāji programmu

cd ../../oo3/B

5 izpildi datnē uzrakstīto programmu komandkonsulē vai terminālā ierakstot komandu 'python', aiz kuras sekos tevis saglabātās datnes nosaukums

python piem.py

6 programmas izvadītajiem datiem vajadzētu izskatīties šadi, lai gan elementa atpazīšanas skaitlis tavā gadījumā būs cits.

140054168242304
140054168242304
Elektrospekstacija

Programmas piemērs ir ļoti vienkāršots, tāpēc ka vēlējos vien parādīt, kā var izmantot teksta redaktoru kopā ar komankonsuli vai terminālu.

mēģini, vērtē, komentēemotion

12 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

nepareiza norāde, darbojoties komandkonsulē zem vindova ir izmantojama labā šķērsvītra kreisās vietā.

0 0 atbildēt