local-stats-pixel fb-conv-api

Šoks: Ja tev ir mīlulis, tev obligāti jāizlasa. Brīdinājums visiem!6

150 0

Vēlos brīdināt !! Svarīgi zināt pirms ir par vēlu.

Pirms laika saskāros ar nepatīkamu faktu ka ar manu kaķeni kautkas nav kārtībā. Rakstīšu īsi un konkrēti. Ja rodas kādi jautājumi, atstāj komentāru!

Tātad kaķenei ~12gadi nesteralizēta nekad nav dzemdējusi. Mīlule vienmēr ir bījusi ar mani līdz saskāros ar veidojumu vēdera lejas daļā. Internetā meklēju atbildes kas tas varētu but. (Iespējamība- Limfas attece, bruka , audzējs)

Šodien 27. jūl. Vetārste apskatīja viņu diagnoze - audzējs! Biju šokēta par to ,bet turpinot sarunu ar vetārsti uzzināju atbildes uz visiem intresējošajiem jautājumiem...

Iemesls- Audzējs. Diez kā tas varēja notikt? Izrādas ka nesteralizētai kaķenei vai nekastrētam runcim var rasties audzējs dēļ hormoniem. Tieši tā, dēļ hormoniem. (Ārste izskaidroja kapēc tas noticis un ka līdzigi ir ar cilvēkiem, ka sievietēm rodas piemēram krūts vai dzemdes kakla audzējs, vīriešiem piemēram sēklinieku audzējs. Audzējs-Vēzis)

Piekritām ārstēšanai (operācija). Pirms narkozes kaķis mazliet vēma kas ir normāli, no tā nebaidieties. Tad viņa aizmiga un viss sākās...

Pēc operācijas kaķis vel bija zem narkozes, vietas no kurām izņēma audzēju aizšuva un apstrādāja un attīrija. (Šuves netiek izņemtas salīdzinot ar cilvēku.) Ik pēc trīs dienam jaiešļircina speciāls šķīdums kas iesūcas līdz pat zemādas taukiem. To atkārto līdz pušumi ir kārtigi sadzijuši. Protams uz kakla uzlikta plastmasas šina(tai ir cits nosaukums bet to nezinu, zemak bildē redzams.)

Cerams neko neaizmirsu un svarīgāko pateicu.

Pēc steralizācijas/kastrācijas jādod speciāla barība kastrētiem kaķiem, jo parastā satur vairāk minerālvielu.

Pēc operācijas kaķim var būt grūtibas ar vēdera izeju, tāpec iesaka lietot krējumu,kefīru,slapjo barību...

Jauzmanās lai kaķis pats nelaiza pušumus, ir ap kaklu apliekamie un tādi līdzīgi svārciņiem.

Esmu no Liepājas, izvēlejos vetārsti kas dodas uz mājām, biju dzirdējusi labas atsauksmes, un varu apliecināt to pozitīvi. Ja kādam intresē-jautājiet.

Vel varu piebilst ka runčiem gadās arī urīnakmeņi...

Pēc pamošanās kaķim būs velme dzert ūdeni... Ja pēc operācijas kautkas satrauc zvaniet vetārstam/tei laigan pārsvarā viss norit savā gaitā un nav iemesla satraukties.

Nav zināms labdabīgs vai ļaundabīgs audzējs, galvenais ka tagad uzzinaju daudz ko jaunu un kaķis būs vesels lai gan ir gadījumi kad audzējs atkal parādas ,bet par to konkrētak jautājiet vetārstam. Ja mīlulis ir dārgs naudai nav nozīmes, protams varbūt kādam pagrūtak būs, bet veiksmi visiem.

Nevaru apgalvot ,bet pieņemu ka arī suņiem tas var gadītie. Diemžel nepajautāju kā ar suņukiem :(

Ja tomēr izvēlaties nesteralizēt/nekastrēt savu mīluli..pēc gadiem var gadīties šads nelāgs pārsteigums un to nāksies darīt tā pat ja vien vēlesieties lai mīlulis dzīvo un pietiks līdzekļu.

Nobeigumā vēlos pateikt ka biju skeptiska pret savu mīluļu steralizāciju, jo daži saka ka nedzemdējušu kaķeni labāk nesteralizēt, tomēr šobrīd jutu tā sekas... Ši pieredze bija ļoti nepatīkama, nevēlos lai vel kāds to piedzīvotu. Samērā liels pārdzīvojums... Veiksmi mīluļiem un sekosim līdzi savu astainīšu veselībai...

150 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Jā, zināju un mana kaķmeitiņa tika savlaicīgi sterilizēta....grūti gāja ar kleitiņu, bet savādāk nevar....mīļie, izlasiet šo stāstu, tas patiesi ir vērtīgs un atbilst dzīvei....arī uz cilvēkiem....

14 0 atbildēt

Par kaķiem informācijas mazāk un variantu arī, bet par suņiem pētījumu ir gana daudz un suņu kastrācija palielina risku tikt pie vēža (protams, citur ne dzemdē vai sēkliniekos, jo to jau vairs nav) par vidēji 6.5 reizēm. Un jo agrāka kastrācija,, jo agrāk parādās vēzis. Lielais vairums kastrēto mirst tieši no vēža.

Kaķiem nav īsti opciju, kaķenes meklējas nonstop (kā jūs dzīvojāt 12 gadus?), runči mīž un mauro, bet suņus tomēr ir iespējams nosargāt no nevēlāmas sapārošanās un ļaut tiem dzīvot ar visiem viņu orgāniem.

10 0 atbildēt

Paldies,par noderīgo info!

4 0 atbildēt

man bija tāpat ar vācu aitas suņa meitenīti. tā nekad nebija dzemdējusi un arī netika sterilizēta. pēc operacijas bija kādas 2 nedēļas jābrauc pie vet ārstiem. bet tagad viss ir labi-nevar nemaz teikt, ka meitenei bijis audzējs. emotion 

3 0 atbildēt

Yghh

2 0 atbildēt
Tas plastmasas gabals ap kaklu ir grāfa apkakle.
2 0 atbildēt