local-stats-pixel fb-conv-api

Sandis Ozoliņš Alkoholisms nav ārstējams8

44 2
Hokeja kluba Dinamo Rīga kapteinis Sandis Ozoliņš (attēlā) ir viens no tiem sabiedrībā zināmajiem cilvēkiem, kurš atklāti sabiedrībai stāstījis par savu grūto cīņu ar alkoholu. Tiesa, atkarība vēl aizvien nav uzveikta un sportistam nepieciešams citu bēdubrāļu atbalsts.

"Pēc mačiem es stresu mazināju pie stipro dzērienu pudeles. Pakāpeniski tas kļuva par ieradumu. Es dzēru katru dienu arvien vairāk un vairāk," par laiku, kad atkarība kļuva traucējoša, intervijā portālam Sportbox.ru stāstījis Ozoliņš.

Tā kā NHL spēlētājiem ir izstrādāta īpaša programmai cīņai ar narkomāniju un alkoholismu, viņš tās ietvaros devies uz anonīmo alkoholiķu klubu.

"Ticiet man, pat pēc pirmā rehabilitācijas kursa bija grūti aprast ar domu, ka no iedzeršanas labāk nekļūst. Alkoholisms nav ārstējams. Es ilgi turējos, bet pēc tam atkal norāvos un sēdos dzēris pie stūres. Pēc šī atgadījuma gan neesmu dzēris ne pilīti.

Paldies klubam un ģimenei, kas mani atbalstīja. Es vēl aizvien eju uz anonīmo alkoholiķu klubu Rīgā. Man tas palīdz," atklāti stāstījis Ozoliņš.

Pēc atgriešanās Latvijā hokejists pašmāju medijiem neslēpa, ka sieva viņam bijusi lielākais atbalsts cīņā ar alkoholu - šī iemesla dēļ daudzus šokēja neilgi pēc tam izskanējusī ziņa, ka Ozoliņa laulība ir izjukusi.

Šobrīd viņa bijusī dzīvesbiedre un dēli dzīvo ASV, kur atvasēm jāpabeidz mācības. "Tas, vai viņi pārvāksies uz Latviju pie manis, vai paliks ar mammu Amerikā, ir jāizlemj viņiem pašiem. Es varu tikai dot padomus," skaidrojis Ozoliņš.

Hokejists arī atzinis, ka savus dēlus pēc mentalitātes vairāk uzskata par amerikāņiem.

"Domāju, ka viņi ir amerikāņi. Viņi visu mūžu ir nodzīvojuši tajā okeāna krastā un jūtas tur labi. Vispār viņi ir parazīti. Pagājušajā olimpiādē, kad Latvija spēlēja pret ASV, viņi juta līdzi amerikāņiem. Bet tad, kad latvieši stājas pretī kādai citai izlasei, viņi, lai vecāki nelamātos, jūt līdzi Latvijai," smejoties stāstījis Ozoliņš

44 2 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Paldies par šo kvalitatīvi nokopēto rakstu! 

3 0 atbildēt

kad bija ciemos Ozo, viņš stāstot jokus izskatās nedaudz alkahola ieteikmē, bet nē - pieklājīgi dzēra ūdeni :)

visu cieņu Sandim! :)

0 0 atbildēt

Visas atkarības ir ārstējams diemžēl mūsu ZELTA hokejistam pietrūkst apņēmības!emotion

0 5 atbildēt