local-stats-pixel fb-conv-api

Mirusi leģendārā dziedātāja Eta Džeimsa2

30 0
Piektdien, 20. janvārī, 73 gadu vecumā kādā no Losandželosas slimnīcām mirusi leģendārā soulmūzikas, rhythm & blues, džeza un rokenrola dziedātāja Eta Džeimsa (attēlā), kura pēdējos gados cieta no leikēmijas un citām slimībām.

Kā vēsta aģentūra France Presse, tas, ka dziedātāja ir neglābjami slima, kļuva zināms aizvadītā gada nogalē, kad viņas ārstējošais ārsts žurnālistiem paziņoja, ka Džeimsa atrodas leikēmijas terminālajā stadijā, turklāt viņai ir vecumā plānprātība, C hepatīts un smaga aknu slimība.

Janvāra sākumā dziedātāja uz laiku pameta slimnīcu, lai pēdējās mūža dienas pavadītu kopā ar radiem un tuviniekiem, taču pirms dažām atkal nokļuva slimnīcā.

Daudzus gadus dziedātāja cieta no heroīna atkarības un liekā svara problēmām, kas arī izraisīja pārējās kaites. Tiesa, 2003. gadā pēc šuntēšanas procedūras viņai izdevās ievērojami nomest lieko svaru.

Dziedātājas karjeru Eta Džeimsa (īstajā vārdā Džeimeseta Houkinsa) uzsāka piecdesmito gadu vidū, viņas pirmais albums At Last! nāca klajā 1961. gadā, savukārt pēdējais The Dreamer - tikai pirms diviem mēnešiem.

Ilgās karjeras laikā Džeimsa ierakstījusi daudzus mūzikas hitus, to starpā tādas dziesmas kā Dance With Me, Henry, At Last, Tell Mama un daudzas citas. Džeimsa trīs reizes ieguvusi prestižo Grammy balvu, bet 1993. gadā viņa tika iekļauta Rokenrola slavas zālē.

Nelielu ieskatu dziedātājas traģiskajā biogrāfijā sniedz filma Cadillac Records par leģendāro ierakstu studiju Chess Records, un šajā filmā Džeimsu atveido dziedātāja Bejonsa.

1997. gadā intervijā žurnālam Rolling Stone dziedātāja atzina: "Dzīve man bijusi skarba. Bet tāpat tā bijusi arī skaista. Ja man būtu iespēja sākt visu no sākuma, es būtu dzīvi nodzīvojusi tieši tāpat."

30 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

the blues is my business and business is good

1 0 atbildēt

Ak jeee nevar buut!!!

0 1 atbildēt