local-stats-pixel fb-conv-api

Mirusi Holivudas aktrise Lorēna Bekola5

28 0

ASV mediji ziņoja, ka Bekola mirusi pēc otrdienas rītā pārciestas triekas viņas mājoklī Ņujorkā.

Bekola, kas dzimusi 1924.gadā Ņujorkas rajonā Bronksā ebreju imigrantu ģimenē kā Betija Džoana Pīrska, piecu gadu vecumā piedzīvoja vecāku šķiršanos. Viņa pieņēma savas mātes pirmslaulību uzvārdu, nedaudz to modificējot savas aktrises karjeras laikā.

Bekola debitēja kino 19 gadu vecumā 1944.gadā ar lomu filmā «To Have and Have Not», kur viņa tēloja kopā ar Bogartu, ar kuru pēc gada apprecējās. Ar savu skatienu un balsi viņa drīz kļuva slavena ar lomām gan Holivudā, gan Brodvejā, un Bekola kopā ar Bogartu tēlojusi arī «film noir» filmās «The Big Sleep» 1946.gadā, «Dark Passage» 1947.gadā un «Key Largo» 1948.gadā.

Viņa arī tēlojusi komēdijās, tostarp «How to Marry a Millionaire» 1953.gadā kopā ar Merilinu Monro, romantiskā filmā «Designing Woman» kopā ar Gregoriju Peku 1957.gadā un «action» filmās kopā ar Džonu Veinu.

Bekolas pirmais vīrs Bogarts, no kura viņai piedzima divi bērni, nomira 1957.gadā ar rīkles vēzi.

Par lomu 1996.gada filmā «Spogulim ir divas sejas» («The Mirror Has Two Faces») Bekola tika nominēta Amerikas Kinoakadēmijas balvai «Oskars», kuru gan nesaņēma, toties saņēma «Zelta globusu». 1999.gadā viņa saņēma Kinoakadēmijas goda balvu.

ASV Filmu institūts 1999.gadā ierindoja Bekolu 20. vietā izcilāko sieviešu kārtas kinozvaigžņu sarakstā.

Lai vieglas smiltis arī Tev !

28 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Lai vieglas smiltis ! :( emotion

4 0 atbildēt

Kur tagad ir visi brēcēji un līdzjutēji? Jeb tas tikai tad, ja cilvēks ir slavens un par viņa nāvi uztaisa faking sensāciju? Ak, jūs liekulīgie, nožēlojamie cilvēki. Phe.

2 0 atbildēt