local-stats-pixel fb-conv-api

Fakti par Elizabeti II1

38 0

Nolēmu uztaisīt faktus par Karalieni Elizabeti II


1. Kad Elizabete II 1960. gadā dzemdēja princi Endrjū, viņa kļuva par vienīgo tronī esošo sievieti kopš karalienes Viktorijas laikiem, kurai piedzimis bērns.

 

2. Viņa ir radījusi jaunu suņu šķirni – “dorgi”, kad princeses Margaretas (Elizabetes II māsa, kura dzimusi 1930. gada 21. augustā un mirusi 2002. gada 9. februārī, 71 gada vecumā) taksis Pipkins tika sakrustots ar vienu no karalienes korgijiem (mazo suņu šķirne, kas radusies Velsā – ķeltu rajonā ap 10. gadsimtu). Karaliskās ģimenes mājas lapā atrodama informācija, ka ir bijuši  astoņi “dorgi” šķirnes suņi – Tinker, Pickles, Chipper, Piper, Harris, Brandy, Cider un Berry.

 

3. Viens no karalienes hobijiem un lielākajām kaislībām ir fotografēšana.

4. Savas valdīšanas laikā Elizabete II ir saņēmusi daudz un dažādas dāvanas. Vairākas no tām ir bijušas visai neparastas, piemēram, divi bruņurupuči un septiņus gadus vecs zilonis vārdā Džambo.

5. Karaliene Elizabete II un Edinburgas hercogs Filips kļuva par pirmo pāri karaliskās ģimenes vēsturē, kurš svinējis 60 gadu kāzu jubileju, kas zināma arī kā “Dimanta kāzas”. Šajā ievērojamajā jubilejā, ko viņi svinēja 2012. gadā, tika saņemtas vairāk nekā 120000 apsveikuma vēstules un dāvanas.

6. Savulaik viņai piederēja aptuveni 200 pasta baložu.

7. Kāds 116 gadīgs kanādietis ir vecākais cilvēks, kurš viņai jebkad uzrakstījis vēstuli. Tas notika 1984. gada nogalē.

8. 1982. gadā kāds vīrietis ielauzās Bekingemas pilī un iekļuva karalienes guļamistabā. Viņiem bija aptuveni desmit minūtes gara saruna, līdz vīrieti notvēra pils drošības dienesta darbinieki. Sākotnēji viņš tika apsūdzēts par prinča Čārlza vīna pudeles iztukšošanu, taču zvērinātie Londonas tiesā vīrieti attaisnoja.

9. Biogrāfs Braiens Hoijs, kurš sarakstīja grāmatu “Mājās ar karalieni” atklājis, ka Elizabetei II patīk skatīties seriālu “Dautonas abatija”, ko viņa bauda, atklājot dažādas kļūdas tā notikumos. Seriālā ir attēlota aristokrātiskā Krouliju ģimene un viņu kalpi. Notikumi norisinās 20. gs. sākumā Anglijā.

10. Savas 80. dzimšanas dienas svinības karaliene izvērta plašumā. Tās viņa pasludināja par “Bērnu ballīte pilī”, uz ko tika ielūgti 2000 bērnu. Un divas dienas pirms savas 80. dzimšanas dienas, viņa ciemos uz Bekingemas pili uzaicināja ļaudis, kuri arī tajā gadā svinējuši 80 gadu jubileju.

11. Karaliene Elizabete II ir 40. monarhs kopš 1066. gadā tika kronēts Anglijas karalis Viljams I (1066. – 1087.) , zināms arī kā Viljams Iekarotājs un Viljams Bastards.

38 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt